Top Local Places

Mind

Wollmar Yxkullsgatan 14, Stockholm, Sweden
Nonprofit Organization

Description

ad

Vi arbetar  för psykisk hälsa, att förebygga psykisk ohälsa och att förhindra självmord. Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa, och som har funnits sedan 1931.  Vi förebygger psykisk ohälsa och självmord genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.

Vi driver fyra stödverksamheter: Självmordslinjen, Äldretelefonen, Föräldratelefonen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar c:a 300 volontärer ideellt.

Vi anordnar därutöver seminarier och utbildningar med olika teman, ger ut tidningen Mind samt ett veckobrev via e-post.

Vi finansieras med hjälp av gåvor och bidrag, är medlemmar i FRII och följer deras kvalitetskod samt är innehavare av 90-konto via Svensk insamlingskontroll.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Går det att skriva en barnbok om självmord? Det ville författaren och psykologen Jenny Jägerfeld ta reda på. Hör henne i Söndagsintervjun här.

facebook.com

Forskning visar på att det är fler renskötande samiska män som har självmordsplaner än norrländska män i stort. Nu ska Självmordslinjen i Umeå utökas med fler samiska volontärer. #postkodeffekten

facebook.com

"Som anhörig kan du med ganska små medel hjälpa en äldre person att bryta ensamheten." Minds generalsekreterare Karin Schulz tipsar den som vill ge stöd och uppmuntran till äldre i ensamhet.

facebook.com

I debatten om ökande psykisk ohälsa hos unga måste det göras större åtskillnad mellan lättare psykiska problem och psykiatriska tillstånd. Det skriver psykologen Matti Cervin i en debattartikel i Läkartidningen.

facebook.com

"'Hej', sa jag till vårdcentralen. 'Jag kan inte andas.'" Mårten Granlund hade ångest i tre år. Nu driver han en förening som jobbar mot machohets och för killars psykiska hälsa.

facebook.com

"Det var svårt att vara öppen till en början. Men sen bestämde jag mig - jag skulle tala klarspråk om det här." Efter år av tvångstankar och en psykos valde Joakim Hammar att vara öppen med hur han hade mått. Det här är hans berättelse.

facebook.com

Isabel Boltenstern var en ung framgångsrik reporter i karriären, men fick inte alls det stöd hon hade behövt från sin arbetsgivare. Till slut blev utmattningen oundviklig. Möt henne och hennes grymma tips till andra här!

facebook.com

Det senaste avsnittet av Agenda handlar bland annat om äldre mäns psykisk ohälsa i det tysta. Reportaget, gjort av Diana Olofsson på SVT, börjar ca 13.40 minuter in i programmet och du hittar det här.

facebook.com

"'Det syns inte', musikalen som tar upp det som inte syns - hur vi egentligen mår. 🌦️ Vi kollar telefonen 150 gånger om dagen, bråkar med barnen om skärmtid och bränner ut oss som aldrig förr. Hur blev det så här? I musikalen möter vi vardagens trivialiteter med både humor och allvar, närhet och längtan genom musik, dans och shownummer." Spelas på Maximteatern 15/3, 16/3 och 17/3. Läs mer på www.artsandhearts.se. Hjärnfestivalen ❤️ Maximteatern

facebook.com

Mind deltar i nätverket Global Coalition on Youth Mental Health. Tillsammans med en stor mängd aktörer har vi signerat ett upprop till G7-gruppen, som är en informell grupp med sju av världens största industrialiserade ekonomier, för att uppmuntra dem att lyfta fram psykisk hälsa som ett av sina prioriterade områden inför sitt möte i år. Effekterna av psykisk ohälsa hos unga är allvarliga i alla länder som ingår: Tillgången till god vård är låg och 75% av all psykisk ohälsa uppkommer före 24 års ålder. För första gången är självmord nu den främsta dödsorsaken för flickor mellan 15-19. Psykisk ohälsa innebär enorma kostnader för samhället - både ekonomiska och mänskliga. Men det kan förändras.

facebook.com

Hurra! Nyss tog Minds generalsekreterare Karin Schulz emot en check på 5 miljoner från Postkodlotteriet. "Vi är så tacksamma över det här tillskottet!" säger Karin. "Varje år tar Mind emot runt 25 000 samtal från människor i kris. Med den här gåvan kommer vi kunna stödja fler personer runtom landet och utöka vårt arbete med att rädda liv." #postkodeffekten

facebook.com

"Det var inte självklart att jag skulle sitta här idag." Lyssna på Bengt Sprowedes inspirerande avsnitt om känslor, skam, familj och självbild i podden Skamlöst här.

facebook.com

Quiz