Top Local Places

Sebastian Schauermann professional chef

Dalagatan 27, Stockholm, Sweden
Foodservice Distributor

Description

ad

Kock, författare och konceptutvecklare. Ligger bakom veganska fastfoodkedjan Taku Taku, Jägaren och Kocken, restaurang FOOD och crude boot company.


Catering och mat är en högst personlig sak. Därför ska det finnas lika många menyförslag som det finns tillfällen. All min mat är framtagen specifikt för ändamålet, oavsett om det handlar om stora event, små sköna privatfester eller enorma bröllop.

Sebastian Schauermann

Kock, författare, krögare, matstylist, vinimportör, konsult och introduktion av nya produkter.

Min matlagningsstil inspireras av matkulturer som utgår från råvaran som tillagas på enklast möjliga sätt.  Smaker förhöjs med intressanta kombinationer och tekniker.

Under mina tre år som kökschef hos ”Rolfs Kök” lärde jag mig att nyckeln till utveckling av min personliga kokkonst ligger i förmågan att bygga en bro mellan kök och matsal, mellan kastrull och gäst.

Tillsammans med Guy Taylor som var en av grundarna till ”Rolfs Kök” drev jag i sjutton år restaurangen FOOD som var mer än en lunchrestaurang och catering kök. Vår restaurang var en mötesplats.

Under min tid på FOOD har jag skrivit tre kokböcker, stylat matreklam, utvecklat koncept åt andra krögare, genomfört tusentals catering uppdrag och pratade med så gott som varenda gäst.


Sedan 2013 ägnar jag mig enbart åt mina egna bolag. Jag driver Taku Taku, Jägaren och Kocken samt att jag producerar catering och event, jag åtar mig även konsultuppdrag inom restaurang och livsmedelsbranschen.
Mina största uppdragsgivare är Risenta, Electrolux och Gold & Green.

Jag letar ständigt efter nya Uppdrag som uppfyller det höga kvalitetskrav som jag och mina kunder efterfrågar.

Jag ser framemot att dela med mig av mina erfarenheter.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

OPEN EVERYDAY. Adress in bio #veganfastfood #vegan #veganrestaurant #veganstockholm #vegetarianfood #veganfood via ripl.com

facebook.com

Så gör du billiga supermaten!

På Måndagar brukar jag laga vegetariskt eller vegankäk på TV4 nyhetsmorgon. här är klippet från imorse då jag lagade till nässlor och rabarber.

facebook.com

#fredag #fest via ripl.com

#fredag #fest via ripl.com
facebook.com

Ultimata matsäcken för utflykten

Händer otroligt mycket just nu. Har haft massor med cateringjobb hela förra veckan och blev blixtinkallad till 4:an igår samt att 15 min efter sändning skulle jag stå på Matprat med Risenta. Idag börjar vi personalintervjuer till mitt kommande projekt Taku-Taku. Så det är lite rörigt i huvudet , men kul att man får leva på det man älskar . Håll tillgodo med gårdagens tv-inslag.

facebook.com

Timeline Photos

Det är den vanliga vårlunken med lite strö cateringar, men en hel del konsultverksamhet som tur är. Men idag drar festsäsongen igång med ett litet gig och imorrn med mina stammisar BAU arkitekter som är 200 pers. Fredag kör vi nästa fest och så här ska det hålla på ett tag. Boka gärna I god tid ,eftersom Som det ökar hela tiden. Vi hörs snart.

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Matstudion Dalagatan 27, med Sebastian Schauermann's post

Tacksam för lite hjälp... Ladies and ladies friends ibland händer det🙏🏼 En liten framgångs saga IRL Sommaren 2016 gjorde jag på en indirekt förfrågan av Luger ett vegetariskt fastfoodkoncept till den sommarens musikfestivaler(wow,mfl.) Jag visste direkt vad jag ville göra och kallade det Taku-Taku. Vi serverade veganska indiska currys på tacos med massa roliga såser och tillbehör. Risenta ställde direkt upp och sponsrade med råvaror och hjälp. Det vart en omedelbar succé och slutade med att vi serverat 10000st tacos på totalt 7 försäljningsdagar och massor med bra feedback från våra gäster. Det slutade inte där....TV4 Nyhetsmorgon gillade det och jag fick möjligheten att visa upp konceptet för tv-tittarna. I december hörde Paradiset matmarknad av sig och sa att dom hört talats och sett klippet på tv och var nyfikna på mitt koncept. Vi träffades och dagen efter var vi överens om att göra det lilla hobbyprojektet till Sveriges första vegan fastfood kedja på alla deras foodcourts. 🙏🏼👏🏻👏🏻 Så i mars öppnar Taku-Taku sin första och största enhet i Paradiset Sickla , senare i vår öppnar vi på söder och om ni hjälper till och gillar det så öppnar vi 2st till i höst. Så nu behöver jag er hjälp att hitta personal. Om du känner nån som kan tänka sig jobba med oss så får du gärna dela det här inlägget. Du skall först och främst vilja jobba med mat och service. Ingen erfarenhet krävs utan din attityd och dina sociala förmågor premieras. Skicka en ansökan med bild Och en lite info om dig själv på sebastian@goodinstinkt.se Tack till Alla som hjälpt till att utveckla det här och som ställt upp med kort varsel för att kunna genomföra det här så snabbt. Gå in och gilla Taku-Taku på FB För fler up-dates. Sebastian Schauermann

Photos from Matstudion Dalagatan 27, med   Sebastian Schauermann's post
facebook.com

4 lyxiga snittar till nyår - Nyhetsmorgon - tv4.se

Avslutade året med ett framträdande på TV4 Nyhetsmorgon , där jag så passande bjöd på små aptitretare inför Nyåret. Tack för ett fantastiskt framgångsrikt år och ser framemot att göra ännu mer fingerfood och såklart annat gott också.

facebook.com

Sebastian Schauermann catering / event med Electrolux 7 december 2016

"I like it big" men en liten film från Electroluxs julfest med 750 sittande gäster på Nacka strandsmässan.

facebook.com

Timeline Photos

Passa på ! bra julklapp till reapris https://www.koket.se/koketsfavoriter/sebastian-schauermann-100-fingerfood?gclid=CJeugeScgtECFcnUcgodbcQHQw

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Sammanfattning av ett FANTASTISKT arbets år för mig och #Matstudion27 är nu slut för 2016. •Släppte boken 100 Fingerfood •2st framträdanden på radio P4 •4 ggr på TV4 Nyhetsmorgon • över 10 tidningsartiklar om boken Jag har Nya och fortsatta samarbeten Med fantastiska varumärken. Electrolux , Risenta , Polar Music Prize och Carlsberg för att nämna dom stora. Över 100 cateringar varav några jag är riktigt stolt över att presterat på top när det gällde. Värt att nämna är dom 3 stora Bröllopen , alla fester på Bonniers och den sittande middagen på Nacka Strandsmässan för 750pers åt Electrolux. Det är såklart många fler som kan nämnas. Tack till all fantastisk personal och fina leverantörer som gjort det här året till en succé ,utan er Hade det inte varit möjligt. Tack alla kunder, gäster ,bokare och ambassadörer som stöttar och ger mig fortsatt förtroende. Jag tar inget för givet, och kommer alltid vara nervös och paranoid för att prestera mitt yttersta för er. Nu stänger vi för i år och satsar på ett ännu bättre 2017. God jul och gott nytt år allesammans.

Timeline Photos
facebook.com

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

mahsakrrr

Main g 🎨

@mahsakrrr, instagram.com

sarasethi

Grym kokbok Sebbe 👏🏼🎉 !!@100fingerfood

@sarasethi, instagram.com

m.osterbergplockmat,grönsakshallensorunda,100fingerfood,bokrelease,mingel,envanligtorsdag

Bokrelease för 100 Fingerfood!!! Japp o jag fick en egen rad i boken! 😍 @sebastianschauermann #100fingerfood #bokrelease #grönsakshallensorunda #plockmat #mingel #envanligtorsdag

plockmat,grönsakshallensorunda,100fingerfood,bokrelease,mingel,envanligtorsdag
@m.osterberg, instagram.com

isahallberg

100Finger food@matstudion

@isahallberg, instagram.com

balansilivet

Kvällens mingel - releasefest för boken 100 fingerfood av Sebastian Schauermann foto av @fabianbjornstjernafotograf Tack för att vi fick komma!

@balansilivet, instagram.com

Quiz