Top Local Places

Skånska Ingenjörsklubben

Malmöhusvägen 7, Malmö, Sweden
Community Organization

Description

ad

Välkommen till Skånska Ingenjörsklubben! Skånska Ingenjörsklubben är en ideell förening som skall främja teknik och industri genom att sprida kännedom om teknikens insatser och framsteg, genom att främja utbildning och forskning samt genom utbyte av erfarenhet och kunskap.

Skånska Ingenjörsklubben har funnits i Malmö sedan 1887 med olika fackavdelningar för att på olika sätt kunna ta tillvara medlemmarnas intressen. Vi räknar till nästan 1200 medlemmar. Vi som redan är medlemmar i denna anrika förening är stolta över att få vara med. Jag vill härmed önska dig välkommen till Skånska Ingenjörsklubben.

Huvudstyrelsen leder klubbens verksamhet efter de riktlinjer klubbens stadgar och årsmöten bestämmer. Dessutom ansvarar styrelsen för klubbens allmänna möten.

Huvudstyrelse
Agneta Leander, ordförande
Dan W Petersen, v. ordf. / skattmästare
Carina Eklund, ledamot
Simon Jangemark, ledamot
Susann Milenkovski, ledamot
Josip Zeljko Tucak, ledamot

Valberedning
Håkan Rylander, ordförande
Lars Hansson, v. ordförande
Bo Leander
Lennart Thörnqvist

Revisorer
Georg Gundersen
Bengt Lundborg
Lennart Ericsson, suppleant

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Hur skapar man dynamik och tillväxt i ingenjörsföretag? Den 20 mars 2018 klockan 18.00 håller företagaren, entreprenören och debattören Dan Olofsson ett intressant och inspirerande föredrag på SIK. Anmäl ditt deltagagande till SIK Kansli via sik@ingenjorsklubben.m.se senast den 12 mars. Plats: Tekniska Museets hörsal, Malmöhusvägen 7, Malmö (ingång Skånska Ingenjörsklubben).

facebook.com

God Jul och Gott Nytt År önskas alla medlemmar och vänner med julsångernas julsång från 1824 https://www.youtube.com/watch?v=iEGelYZKhLc

facebook.com

SIK fyller 130 år i november 2017! Alla medlemmar är välkomna att fira detta med snittar och bubbel den 20 november. Inbjudan i medlemstidningen.

facebook.com

Timeline Photos

Apple or Pear? Apples Iphone hör till de dyraste mobiltelefonerna. Har Iphone stora tekniska fördelar eller köper man den för att vara ”inne” bland vänner och bekanta? Globala marknadsandelen 2016 var för Apple IOS 12,1% och Android 87,5%. I Sverige uppskattas förhållandet vara 50/50. På datorsidan råder inte samma förhållande. PC-datorer är klart marknadsledande i Sverige. Varför dessa enorma skillnader? Få Iphone-ägare säger något negativt om produkten. Beror det på ”Pavarottisyndromet” som radio- och TV-profilen Kalle Lind tror? IT-konsulten Hans Grahn har erfarenheter av både Iphone och Androidtelefoner samt Apple och PC-datorer. I ett föredrag hjälper han oss att förstå skillnader och likheter samt fördelar och nackdelar. Tidpunkt: 2017-05-16 kl.18.00 Plats: Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7 (ingång Skånska Ingenjörsklubben). Du är välkommen om du föranmäler ditt deltagande till sik@ingenjorsklubben.m.se senast den 12 maj! Mer information om SIK finner du på www.skanskaingenjorer.se.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Tänker du arbeta som ingenjör utomlands? Ta del av Sven Erikssons erfarenheter av mångårigt arbete inom tillverkande industri i Europa, Asien och USA. Han berättar om sin syn på skillnader i arbetskultur. Han konstaterar bl.a. att en tydlig och fungerande företagskultur är en viktig framgångsfaktor för att finnas kvar över tid. Föreläsning på Skånska Ingenjörsklubben den 26 april kl. 18, Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7 (ingång Skånska Ingenjörsklubben). Mer information på www.skanskaingenjorer.se under 'På gång'. Du är välkommen om du föranmäler dig till sik@ingenjorsklubben.m.se.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Gummi som konstmaterial 2017-02-28 kl. 18.00 på Studio Gynning Limhamnsvägen 109, Limhamn Studio Gynning bjuder in SIK till ett besök i sin ateljé, där man bl.a. visar upp konstverk gjorda av gummi. Konstnären Agneta Gynning berättar själv om sina och Carolina Gynnings konstverk. Tänk på att antalet deltagare är begränsat, så anmäl dig snarast! Som vanligt är det anmälningsordningen som styr. Anmälan till SIKs kansli senast den 22 februari.

Timeline Photos
facebook.com

Christmas in Dixie

God Jul önskas alla medlemmar och ingenjörsvänner!

facebook.com

Avveckling av kärnkraften innebär att kraftverken skall rivas. Lars-Olof Jönsson, Barsebäck Kraft AB och Johan Sigfrid, Sweco Position berättar om processen att riva ett kärnkraftverk i det svenska systemet. Beskrivning av kärnkraften i Sverige, hantering av avfallet och avvecklingen av Barsebäcksverket, med nedmontering och rivning. Tid: 5 oktober 2016 kl. 18.00 Plats: Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7 (ingång Skånska Ingenjörsklubben) Förhandsanmälan till SIKs kansli via mejl sik@ingenjorsklubben.m.se.

facebook.com

Den 21 september kl. 18.00 har vi en intressant föreläsning med anknytning till ett grönare samhälle: Katalys - från idé till implementering Christian Hulteberg håller ett föredrag om bakgrunden till ämnet katalys, dess industriella relevans och ger praktiska exempel på kommersialiseringsinitiativ av nya produkter/processer och lärdomar från dessa. Christian är docent i kemisk teknologi vid LTH, med inriktning mot katalys. Han leder en forskargrupp på 10 personer, men är även upphovsman till ett antal bolag, verksamma inom miljöteknikområdet. Plats: Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7, (ingång Skånska Ingenjörsklubben) Anmälan snarast till SIKs kansli via mail sik@ingenjorsklubben.m.se.

facebook.com

Höstens första aktivitet torsdagen den 15 sept kl 18.00 Trelleborg AB – då och nu Carl Aspegren, från Trelleborg AB, berättar om gummits väg till Trelleborg; etablering av nya produkter och avveckling av produkter. Kända och okända personer. Kommer ni t ex ihåg mannen som i ur och skur dagligen cyklade mellan Trelleborg och Lund tur och retur, för att testa cykeldäck? Välkända profiler som har varit koncernchefer? Plats: Tekniska Museets Hörsal, Malmöhusvägen 7, (ingång Skånska Ingenjörsklubben) Förhandsanmälan via mejl till sik@ingenjorsklubben.m.se.

facebook.com

Timeline Photos

Elprojektering Har du gedigna kunskaper i Elprojektering och en pedagogisk ådra? Vill du pröva på något nytt, är ”between jobs” eller är kanske en pigg pensionär? Testa då på att utbilda Gymnasieingenjörer under ett halvår! Det krävs ingen lärarlegitimation eller tidigare lärarjobb. Jobbet är på heltid på Pauliskolan i Malmö, ett modernt progressivt gymnasium med en historisk ådra. Mer om utbildningen och kursen kan du läsa på Skolverkets hemsida. Sök på kurskoden TEYPRO01. Är du intresserad och vill veta mera kontaktar du rektor Jerry Ahlström på Pauliskolan i Malmö.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

SIK uppvaktade idag en av våra medlemmar som fyllde 100 år! Han har varit medlem i SIK sedan 1951. Efter examen som maskiningenjör började han1949 arbeta för Trelleborgs Gummifabrik; ett företag han var trogen fram till sin pensionering. Han avancerade till divisionschefsnivå och var, förutom i Sverige, stationerad i Holland, Tyskland och Danmark.

Timeline Photos
facebook.com

Quiz

NEAR Skånska Ingenjörsklubben