Top Local Places

Folkuniversitetet Sfi Malmö

Propellergatan 1, Malmö, Sweden
Education

Description

ad

Välkommen till Malmö Sfi-skolas lokala Facebooksida. Här informerar vi om lokala aktiviteter och kurser. För mycket annat – följ oss även på Folkuniversitetet Syd.

Malmö Sfi-skola - Eslövs folkhögskola i samverkan med Folkuniversitetet. Det är lätt att tro att Sfi endast handlar om att lära sig svenska. Så är det inte. Språket är naturligtvis en viktig del. Eftersom ett fungerande språk ger trygghet i besvärliga situationer och gör vardagen lättare, inte minst i kontakter med till exempel skola, sjukvård och myndigheter. Men en stor del av Sfi handlar också om att lära känna och förstå det svenska samhälls- och arbetslivet.

Vad är Sfi?
Det viktigaste målet med Sfi är att du, när du lämnar kursen, har sådana kunskaper i svenska språket att du aktivt kan delta i vardags-, samhälls- och arbetsliv.

På Folkuniversitetet kan du studera:
Intensivspår samt Svenska för entreprenörer - för dig som har studerat på grundskola, gymnasieskola och/eller högskola/universitet (studieväg 2 och studieväg 3). Du studerar fem timmar per dag fem dagar i veckan.

Hur anmäler du dig?
Om du vill anmäla dig till Sfi undervisning
kontakta:
Vägledningscentrum
Adress: Föreningsgatan 7A, Malmö
Telefon:040-34 49 95


Vi har kontinuerlig antagning vilket betyder att du inte behöver vänta på din plats länge. Vi skickar kallelse via sms eller post så därför är det viktigt att du anger rätt mobilnummer och adress när du anmäler dig till Sfi på Vägledningscentrum.

Verksamhetsansvarig:
Britta Jonasson, 040-6918369
britta.jonasson@folkuniversitetet.se

Administratör
Mia Lundblad, 040-6918375
mia.lundblad@folkuniversitetet.se


Hitta till oss
Huvudman och ansvarig för Malmö Sfi-skola är Eslövs folkhögskola i samverkan med Folkuniversitetet Malmö. Du finner oss på Propellergatan 1 i Västra Hamnen. Du kan lätt ta dig hit med buss nr. 2 eller 3, från Centralstationen med riktning Västra Hamnen, hållplats för nr. 2 är Kockum Fritid och för buss nr.3 Propellergatan. För busstider kolla Skånetrafikens hemsida.


CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

I onsdags hade vi besök av Adam Hedengren från Konstkupan Malmö som berättade om Konstkupans verksamhet och olika evenemang. Konstkupan, är en nytt initiativ från IM Individuell Människohjälp och Konstfrämjandet, riktat främst mot unga vuxna som är nya i Malmö. På Konstkupan prövar man på olika former av kreativ verksamhet – kan vara allt ifrån skrivandekurser till fotografi och möbelsnickeri. De har ett brett nätverk bland konstnärer och andra inom kulturen i Malmö och bjuder in professionella för att handleda. Viktigt att understryka är att personer som kommer till Konstkupan själva kan ta initiativ och starta projekt; t ex om man vill utveckla sitt skrivande så finns de där med resurser, handledning, kontakter och en plats att vara på. Konstkupan sitter på Underverket, Hasselgatan 8 i Malmö. Läs mer på www.konstkupan.se.

facebook.com

Föreläsningstips!

facebook.com

Glad påsk från Malmö Sfi-skola och Folkuniversitetet! 🐥

facebook.com

Du har väl inte glömt att ställa om klockan till sommartid?

facebook.com

Dagens tips!

facebook.com

Malmö Sfi-skola ❤️ Malmö Konstmuseum Vi är väldigt glada och stolta över att Malmö Konstmuseum valt ut Malmö Sfi-skola för detta spännande konstprojekt! Så här skriver Malmö Konstmuseum: "Malmö Konstmuseum har tagit initiativ till ett stort projekt i samarbete med Malmö Sfi-skola. Syftet med projektet är att deltagarna tillsammans med en konstpedagog och sin ordinarie sfi-pedagog få möjlighet att, både i grupp och enskilt, få utveckla sitt ordförråd, få verktyg till att analysera bilder, få diskutera och analysera bilder, filmer, installationer och symboler. Syftet är också att få diskutera och uttrycka sina känslor och tankar kring konst och nutida politik och samhällsförändringar med stöd av bilder och upplevelser i Malmö Konstmuseum. Ytterligare ett syfte är att eleverna ska känna sig så hemma i museets lokaler och utställningar att de tar initiativ till att besöka museet på egen hand, tillsammans med vänner, familj och bekanta." För någon vecka sedan var konstpedagoger från museet och besökte våra klasser. De visade ett bildspel och diskuterade med eleverna vad konst och kultur är och hur man kan läsa bilder. Eleverna fick också göra en övning och blev tilldelade en uppgift till nästa tillfälle. I måndags fick eleverna en visning av Malmö Konstmuseums permanenta utställning, "Från 1500 till nu". De fick också göra en övning med att göra en replik av ett verk samt prata om den och varför de valde just den (med utgångspunkt i hur man läser bilder). Projektet är mycket uppskattat av både elever och personal och vi ser fram emot vidare samarbete! Projektet startade måndagen den 5 mars och avslutas den 13 juni. Läs mer om Malmö Konstmuseum här: https://malmo.se/konstmuseum

facebook.com

Nu är det dags att söka till höstens kurser på universitet och högskola!

facebook.com

Här kommer bildbevis på nationaliteter och språk bland eleverna som startade i nybörjarklassen förra veckan!

facebook.com

facebook.com

Wow, en sån vecka! Vi har välkomnat ett 40-tal nya elever från minst 16 olika nationaliteter. Vi har gått över till lärplattformen Google Classroom, ett steg mot ett av våra mål att arbeta ännu mer med digitala verktyg i undervisningen. Dessutom har ett vårtecken synts utanför Propellergatan 1. Gräsandparet som bott i vår rabatt har återvänt. Trevlig helg!

facebook.com

facebook.com

Så här veckan efter NP kan det vara dags att se över sitt CV. Här kommer några tips från Marie som arbetar som jobbcoach för Folkuniversitetets arbetsmarknadsuppdrag i Malmö. Visste du att det går bra att kombinera Sfi med Stöd och matchning på Folkuniversitetet om du är inskriven på Arbetsförmedlingen? Läs mer om Stöd och matchning här: http://www.folkuniversitetet.se/Arbetsmarknad/stod-och-matchning/stod-och-matchning-i-malmo/

facebook.com

Quiz

NEAR Folkuniversitetet Sfi Malmö