Top Local Places

SSSH, Föreningen Södra Sveriges sjuksköterskehem

Baravägen 9, Lund, Sweden
Community Organization

Description

ad

Föreningen SSSH Idag utbildas och examineras medlemmarna på Institutionen för hälsa, vård och samhälle/Medincinska fakulteten/ Universitetet i Lund.
Föreningen Södra Sveriges sjuksköterskehem tillkom redan1903. Det hade då funnits en utbildning för sjuksköterskor på Lunds lasarett sedan 1892 som bekostades av Malmöhus läns landsting. Kursens längd var åtta månader och omfattade  både teori och praktik. Man antog varje år sex elever. Snart fann man dock att kursen var för kort och dessutom stannade sjuksköterskorna inte kvar i landstingets tjänst.
Se historik på www.sssh.se

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Vi ser fram emot att träffa våra medlemmar på höstfesten på Grand Hotel i oktober. Anmäl dig på mejlen sssh.lund@gmail.com uppge höstfest. Välkomna!

facebook.com

Välkomna till sssh ni blivande kollegor som tar examen i januari! Information kl 1300

facebook.com

Styrelsen ägnar söndagen åt att planera kommande års verksamhet. Har ni några önskemål om vad ni vill att SSSH skulle göra för medlemmarna?

facebook.com

Nu är det snart dags att boka fritidshusen inför vintersäsongen. Sista dag 15 sept. Men tänk på att även om sommaren är det fantastisk fint i björnrike. Stugan är inte mycket bokad under sommarsäsongen. Titta på www.vemdalen.se och boka en sommarvecka nästa gång!

facebook.com

Detta är spännande för det var på Paradisgatan i det Thomanderska huset som SSSH uppstod 1903, sedan flyttades huset till Kulturen i Lund.

facebook.com

Nu är det sommar 🏖🎪☕️🌻

facebook.com

Stort grattis till Elice Hargius och Sandra Wohlin som vid dagens examenshögtid fick pris för bästa uppsats. Uppsatsen titel var "Mindfulness för sjuksköterskor och dess användinng i hälso- och sjukvården".

facebook.com

Photos from SSSH, Föreningen Södra Sveriges sjuksköterskehem's post

Examensminglet för de blivande sjuksköterskorna är i full gång på SSSH.

Photos from SSSH,  Föreningen Södra Sveriges sjuksköterskehem's post
facebook.com

Timeline Photos

Årsmötet inleds med att fd. studenterna Darya Salavati och Fanny Lindholm, som fått pris för bästa uppsats, berättar om sin uppsats om sjuksköterskors i primärvårdens upplevelse av tolkar.

Timeline Photos
facebook.com

ICM 2017 Midwives Congress - Toronto, Canada - Home

SSSH önskar dig en bra och intressant konferens! En av SSSH;S medlemmar som får möjlighet att delta på en konferens med hjälp av stipendier från SSSH.

facebook.com

The 2017 European Conference in Nursing and Nursing Research

Passa på att gå på konferens. Spännande program och medlem i södra Sveriges sjuksköterskehem, SSSH.. kan söka stipendier för att delta. I år är det i Malmö ⭐️

facebook.com

Quiz

NEAR SSSH, Föreningen Södra Sveriges sjuksköterskehem