Top Local Places

Anker Brygge

Lamholmen, Svolvær, Norway
Hotel

Description

ad

Anker Brygge er et reiselivsanlegg beliggende midt i Svolvær havn. Her finner du rorbusuiter,  konferanse og god mat&drikke 150 meter fra Svolvær sentrum. Lamholmen har vært bebodd helt tilbake til tidlig på 1800-tallet. Her var flere fiskemottak, trandamperi, tønnefabrikk samt rorbuer, fjøs og bolighus. Det var hektisk aktivitet på øya på den tida som i all hovedsak dreide seg om produksjon av saltfisk og tørrfisk.

Lofotskrei ble hengt på hjell eller saltet i stabler inne på en av bryggene. Fra bryggene ble de ferdige produktene pakket og eksportert til utlandet. Tørrfisken ble i all hovedsak eksportert til Italia, mens saltfisken ble solgt til Spania, Portugal og Brasil. Men etterhvert ble brygga overflødig, og lutet mot sitt eget vannspeil, av tiårs prøvelser i salt, sol og uvær, uten menneskers estime.

Den første rorbua som vi vet ble bygget på denne øya – opprinnelig rorbu nummer 53 fra gammelt av, ble bygd tidlig på 1800-tallet og står den dag i dag. Den var den første rorbua vi restaurerte, og er et av de eldste gjenværende bygg i Svolvær havn. I dag har den nummer 213 og 214 og er to av våre populære familie rorbuer. Brygga står den dag i dag og er vårt hovedbygg. Den ble bygget i 1860 årene og i dag inneholder den restaurant, bryggebar med utegrill og kontorer samt 3 praktfulle suiter i øverste etasje.


Bryggen og rorbuene er nennsomt satt i stand – uten overgrep mot gammelt håndverk og tømmer, slik at du fremdeles værer stemningen i alle rom, i bjelkelag og kledning. Fra dager da fiskerne rodde Lofoten med årer og seil.

Quiz

NEAR Anker Brygge