Top Local Places

Stoveland Gård

Stoveland, Birkeland, Norway
Landmark & Historical Place

Description

ad

Stoveland gård tilbyr spennende natur, kultur og mat opplevelser. Gården ligger i Birkenes, ca. 45 minutter fra Kristiansand. Stoveland gård er en gård med sterke røtter i Birkenes. Her har vært bosetting siden 1000 årsskiftet og gården har vært i vårt eie siden 1640. Stoveland gård har lange tradisjoner for skogsdrift, jakt og jordbruk etter bærekraftige prinsipper. I dag er det Per og Linda med fire barn i alderen 4 til 16 år som bor og drifter gården. Vi har veldig lyst til å dele av våre goder til dere.Vi kan tilby friluftsliv, dyrking, fiske og overnattinger for de som har lyst . Vi har ett rikt dyreliv i skogen rundt gården, her er både elg,hjort,rådyr,bever og streifdyr som ulv og gaupe.Fiskeørna har reir her som vi kan følge med på.Vi gleder oss til og se dere her.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Tre3 as

Tre3 as
facebook.com

Timeline Photos

God stemning på heia ikveld :-)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Selv om orrfuglene nok er litt forundret over det skiftende været så er de fortsatt i full vigør inne på heia.Her er enda et blinkskudd tatt av den dyktige fotografen Kjell-erik Moseid. I natt vil Herr og Fru Stoveland inn og sjekke forholdene :) Vi har nå ledige plasser og leiken vil nok holde på ihvertfall ei ukes tid til, men nå går det nok mot slutten for i år. Ring 91310755 eller send pm for et godt tilbud på denne fine naturopplevelsen.

Timeline Photos
facebook.com

Kjell-erik

Kjell-erik
facebook.com

Timeline Photos

Nå gleder vi oss til lauvet blir som museører og fiskesesongen settes i gang i det idylliske Heimdalsvannet.Her er masse stor og fin ørret.Vi har muligheter for overnatting i koselige små laftehytter på gården.Her er også kort vei ned til Tovdalselva med godt laksefiske. Ta kontakt for nærmere info.

Timeline Photos
facebook.com

Telemarksvegen

Dere er hjertelig velkomne.

facebook.com

Vårens vakreste eventyr

Dette er en smakebit av hvordan orreleiken oppleves. Videoen er lånt av brukeren Villmarksjenta. https://www.youtube.com/watch?v=CLhEPLHANi8

facebook.com

Orreleik

Orreleik
facebook.com

Nå er tiden inne for Orrfugllek, en fantastisk opplevelse for både barn og voksne. Her tilbyr vi overnatting i skjulet på myra der spillet skjer i morgentimene. Vi guider dere inn å tilbyr mat som dere tilbereder over bål etter deres ønsker. En fantastisk opplevelse som dere aldri vil glemme.Dere må ha varmt tøy og gode sko da det er ca 1 km gange inn på heia.God sovepose er også viktig da det ikke er varme i skjulet.Tiden om kvelden tilbringes i stillhet med blikket festet i bålet og de gode samtaler uten bilyd eller gatelys! leiken begynner nå i begynnelsen av april og varer til litt uti mai. .Dette er ca 5 mil fra Kristiansand og 5 mil fra Arendal. Kan kontaktes på tlf nr 91310755 eller melding her på innboks.

facebook.com

Timeline Photos

Orrleik på Stoveland 2015. Foto Linda Stoveland

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Dette bildet er tatt av Naturfotograf Kjell Erik Moseid på orrleiken her i 2015

Timeline Photos
facebook.com

Quiz

NEAR Stoveland Gård