Top Local Places

Saudefaldene

, Sauda, Norway
Company

Description

ad

Saudefaldene er et kraftselskap som holder til i Sauda, Rogaland fylke. Saudefaldene eies 85% av Orkla og 15% av SKL.  Selskapet har driftsansvar for 6 kraftstasjoner med tilhørende regionalnet og produserer årlig ca 1,8 TWh. Selskapet har 35 ansatte og kontor i Sauda. Sauda har i underkant av 5000 innbyggere og omgivelser som innbyr til aktivt friluftsliv både sommer og vinter.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vi gratulerer vår lærling energimontør Frederick med godkjent fagprøve i dag! Gratulerer som fagmann!

facebook.com

Saudefaldene er stolt sponsor av mini-langrennsløpere :) Det ligger an til kjempevær i helga, så vi håper både store og små benytter Sauda i perfekt vinterdrakt. Bildet viser Emilia Tveitane og pappa Jone (Driftsingeniør Saudefaldene). Takk til LL Ryfylke for lån av bilde og takk for at dere også manipulerte startnummer på Jone :) God helg alle sammen!

facebook.com

I dag er det Strømmens dag! Les mer om hvordan strøm påvirker din hverdag på Strømmens dag. Du kan også dele ditt bilde om #strømglede og være med i konkurransen om en elsykkel :) https://www.facebook.com/strommensdag/

facebook.com

Vil du bli lærling energimontør i Saudefaldene? I morgen er det Yrkesmesse i Saudahallen og over 650 ungdommer skal vurdere hva de skal gjøre de kommende årene. Besøk vår stand og ta kontakt med Saudefaldene sine representanter, dersom du lurer på hva vi driver med 🙂 Husk at også foreldre/voksne er velkomne til å besøke yrkes-messen! Det kan være både lurt og interessant å involvere seg i dine barn sine valgmuligheter + kjekt å se det varierte næringslivet som finnes i regionen. Messen er åpen fra 9.30 til 15.00

facebook.com

Været i Sauda – nesten nedbørsrekord i 2017. Saudefaldene kan nå avsløre at 2017 var et vått år! Hm – dette var kanskje ingen overraskelse? Men hvis vi går litt inn i detaljene så ser vi følgende «wet-facts»: Det kom 3144 mm nedbør i løpet av 2017. Så mye nedbør har det ikke kommet på 50 år! Men i 1967 kom det mer, hele 3282 mm. Dette er også nedbørsrekorden for Sauda, tilbake til 1928 (så vidt vi kan se). Vinteren 1967 må ha vært rimelig snørik, for i mars måned 1967 kom det hele 530 mm nedbør, altså rundt regnet 5 meter snø :) Vi vurderer normal nedbør i Sauda til 2330 mm pr år. De siste 7 årene har det i gjennomsnitt kommet ca. 2800 mm nedbør. Hvis vi antar «bibelske» sammenhenger, så har vi altså nå hatt 7 våte år, og da skal det etter «regelen» komme 7 tørre år ;) Tiden vil vise. Som kraftprodusent liker vi godt når det regner, men vi synes også det er hyggelig å kunne ferdes i vår nydelige natur i solskinn. Så vi tillater oss å håpe på litt mer sol i årene som kommer. I alle fall på dagtid. Den våteste måneden i 2017 var desember med 474 mm nedbør. Men det regnet mye i både november og oktober også med hhv 438 og 461 mm nedbør. Den våteste måneden noensinne (tilbake til 1928), er så vidt vi kan se oktober 1983 da det bøttet ned hele 630 mm. Den våteste dagen i 2017 var lille julaften (se bilder). Da kom det 87 mm nedbør. Dette er ikke rekord. De siste 10 årene er det 23. oktober 2013 som troner høyest, da det kom hele 114 mm nedbør på et døgn. Men det er nok andre døgn som overgår den, hvis vi går lenger tilbake i tid. Likevel var nok tilsigene rekordhøye 23. desember i år, ettersom en i tillegg fikk masse snøsmelting ned i elver og bekker. Spesielt Nordelva og Svandalsfossen var veldig store. Det er mye som tyder på at disse elvene ikke har vært større i «manns minne». Men som kjent så er ikke menns hukommelse veldig mye å skryte av… For Saudefaldene sin del gikk det bra 23. desember: Magasin ble tappet ned i forkant av nedbøren og veier, drenering, tak og kraftverk fungerte slik de skulle. Slike dager er det faktisk en stor fordel at vassdragene er regulerte – hvis ikke ville vi nok fått flere flomskader Sauda. God helg, alle sammen!

facebook.com

Saudefaldene ønsker alle et godt nytt år!

facebook.com

Fine forhold i fjellet nå, men vær obs på rasfare. Under snø-test i går var det tydelig skille mellom gammel og ny snø. Det var ca. 90 cm snø ved Breiborg-hytta.

facebook.com

Saudefaldene ønsker alle en fredelig jul og et godt nytt år! Nedbøren har roet seg, så nå har vi endelig fått tid til å pynte Sønnå kraftverk til jul 😀

facebook.com

Saudefaldene har de siste årene forbedret og endret overvåking av flere av våre bekkeinntak. Vi har nå kameraovervåing av 6 ulike inntak og får daglig inn bilder som viser forholdene i fjellheimen. Spesielt er det under isdannelse at vi må følge med, og rykke ut dersom inntakene tetter seg. Bildene vedlagt viser hvordan forhold og tilsig kan variere. Det ene bildet viser fra den siste flommen 7. desember. Da var det så mye vann i Lingvongelva at inntaket ikke klarte å svelge unna og vannet rant over. Det andre bilder viser vinterstemning fra i går.

facebook.com

På torsdag hadde Saudefaldene faglig og sosial turne i Suldal. Vi besøkte Hydro på Nesflaten, det flotte Energihotellet, Statkraft (Kvilldal og Saurdal) og Statnett (prosjekt Vestre korridor og Englandskabel. Etter litt god niste fra Ryfylke Mat As dro vi så til Topp Volley Norge på Sand og fikk prøve oss på sandvolley. Så hadde vi en bedre middag på Ryfylke Fjordhotel før vi avsluttet en hyggelig og lærerik dag med en fantastisk forestilling Pink Floyd The Wall på kulturhuset på Sand. Vi har mye flott i vår nær-region! Takk til alle som tok i mot oss! Og takk til de ansatte som (dessverre) ikke kunne bli med, men måtte passe på kraftverkene våre i flomværet!

facebook.com

Noen av ukens aktiviteter: Arbeid på Øvre Lona (vinteren er kommet!), prosjektavdeling på besøk hos Odda Energi og opplæring ny ventil Svartavatn. God helg alle sammen!

facebook.com

Vi nærmer oss vinterpause på Finnflot nå. Damplata og alle pilarene er ferdige. Flott arbeid av Br Selvik. Damkrona og opprydding/tilsåing utføres neste år. Jan Georg Solland (foto), Frode Rafdal og Knut Herheim hadde en kald (og våt) jobb når de åpnet for vann fra Fjellvatn til Finnflot i dag 🙂 De nevnte et par ganger at vannet var kaldt, men ingen klaget👍 Tidligere i uka har vannføring vært for stor til å få åpnet, men i dag gikk det akkurat.

facebook.com

Quiz