Top Local Places

Norsk Hagebruksmuseum på Dømmesmoen

Fjæreveien 35, 4885 Grimstad, Grimstad, Norway
History Museum

Description

ad

Hagebruksmuseet har en vakker beliggenhet på Dømmesmoen. Her forteller vi historien om hagebruksnæringen i Grimstad. Kafe med salg av vafler og sveler.  

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Den 20. mars får vi besøk av damene bak bloggen Oselias kokebok (på Grimstad bibliotek). Lyst til å sjekke ut bloggen før foredraget? Mange spennende oppskrifter fra slutten av 1800-tallet. Vi har testet oppskriften på fylte sellerirøtter, og det var kjempegodt :) Fortell oss gjerne hvilken du vil prøve.

facebook.com

Grimstad bys museer ønsker velkommen til «Apropos Hagebruk» på Grimstad bibliotek 20. mars. Denne kvelden er det Oselias kokebok som står i fokus. Monika Kurszus Håland og Lise Råna fra Aust-Agder museum og arkiv, avd. Kuben tar oss med på en liten reise i Oselias verden og serverer noen smaksprøver underveis. Bli med på en kulturhistorisk reise mellom tradisjoner og nyvinninger! Oselia Osuldsen var husjomfru hos familien Samuel Eyde i Arendal rundt 1870-1880. Hun etterlot seg en kokebok/kjøkkennotater fra sin tid hos familien Eyde. Oppskriftene i seg selv er interessante fordi de forteller om mat og kosthold på slutten av 1800-tallet. Den håndskrevne kokeboken inneholder ca 280 oppskrifter og er et fantastisk utgangspunkt for å studere den tids mattrender og den gir oss kunnskap om hvilke grønnsaker, frukt og bær som var populære og tilgjengelige her i området. Kokeboken er proppfull av oppskrifter på ulike former for konservering av mat, men vitner også om den tids nyvinninger, som må ha vært revolusjonerende for Oselia og andre husjomfruer landet rundt. «Apropos» er en foredragsserie som tar utgangspunkt i museets samlinger. Gratis inngang. Mulig å kjøpe kaffi etc. i Bokkafeen.

facebook.com

KONKURRANSE! 😘😀😎 Hagebruksmuseet er kjent for sine store, velsmakende vafler. Nå kan du vinne gratis vafler og kaffe for deg og en venn på valgfri dag i sommer! Alt du trenger å gjøre er å: 1. Like bildet og 2. Tagge den du vil ta med deg hvis du vinner. Vi blir også glad om du deler! Vinner trekkes 19. februar. 😘😀🎊

facebook.com

Ta deg 3 minutter til å anmelde museet på Tripadvisor! Alle tilbakemeldinger gjør oss bedre, og vi gjør museet mer synlig for de som gjester Grimstad!

facebook.com

Hva brukte Oselia sin magiske ingrediens til? Og hva var populært å kokkelere på slutten av 1800-tallet? Vi inviterer til smaksprøver og foredrag om arkivskatten "Oselias kokebok" på Grimstad bibliotek i mars. Med Monika Kurszus Håland og Lise Råna fra KUBEN Arendal. Jippi!

facebook.com

Hei 2018! Her er årets åpningstider på museet. Vi kickstarter sesongen med Vårmarked søndag 20. mai. 🌻🌷🌸🌺 Velkommen til oss!

facebook.com

Eplesamlingen på Dømmesmoen. Foto: Simen Samuelsen.

facebook.com

Øystein og Rune besøkte Dømmesmoen i julenøtter! 😀🥜 Fikk du ikke med deg Grimstad-episoden i jula? Her kan du se den! God helg fra oss 👍

facebook.com

Vi er på jakt etter kaféverter til hagebruksmuseet i sommersesongen 2018. Søknadsfrist 1. februar.

facebook.com

Velkommen til vår julegavebutikk på sjøfartsmuseet 5. desember kl. 15 - 18!

facebook.com

Velkommen til julegavebutikk på sjøfartsmuseet!

facebook.com

Quiz