Top Local Places

EcoVillage

Rabarbervej 2, Copenhagen, Denmark
Real Estate Title & Development

Description

ad

EcoVillage er mere end et koncept. Det er en livsstil. Det er en ramme om dit liv, der giver fællesskab og økonomisk råderum, med respekt for naturen.  Ssshhhh, nu får I lige indblik i vores forretningshemmelighed :-). Vi får en del spørgsmål til vores konstruktion og proces, som er lidt anderledes end ved "traditionelle" projektbyggerier.

Vi er inspirerede af den internationale baugruppemodel, idet vi bygger i samarbejder i stedet for baseret på en investor. I traditionelle projektbyggerier, tager investoreren sig godt betalt for at tage hele risikoen. I vores projekter, tager alle en mindre del af risikoen, og dermed kan vi bygge bedre kvalitet, højere miljøstandard, og mere spændende byggeri, for de penge, som investoren ellers var løbet med. Det vil sige, at i vores projekter arbejder alle parter uden betaling, indtil kontrakterne er underskrevet. Der er ikke nogen penge i systemet indtil da, og ikke noget at betale eksempelvis grundkøbet med, før I har meldt til.

Når vi køber en grund, så gør vi det først, når vi har samlet en fuld bofællesskabsgruppe, arkitekttegningerne er færdige, fællesudgifterne oplyste, og kontraktsmappen klar. Og så køber vi grunden på vegne af jer som medlemmer af en samlet ejerforening.

Så første skridt i vores proces er således at gøre jer til grundejere. Forud for dette tidspunkt ligger et stort arbejde i forhold til at identificere, undersøge, forhandle og sikre en grund på vilkår, der minimerer risikoen i den periode, hvor vi ikke er sikre på, om der er nok interesse. Derfor er det meget vigtigt for os at vide, at jeres interesse er reel, når vi forpligter os på bofællesskabets vegne. Og derfor beder vi jer om at indbetale 10.000 kr som et reservationsgebyr, fordi vi erfaringsvist ved, at vi har brug for den slags commitment for at være sikre på interessen.


På det tidspunkt, hvor grundkøbet skal betales, har realkreditinstituttet lånegodkendt projektet og jer, og er klar til at udbetale første rate af lånet til grundkøbet. Fra det øjeblik er I sammen grundejere. Alle bofæller skal godkendes i samme realkreditinstitut, med mindre man kommer med finansieringen kontant.

Herefter er vi ekstra påvirkede af omgivelserne i en periode, for nu kommer der lokalplanlægning, som kommunerne forestår. De har en bestemt proces der skal følges, og den er vi nødt til at rette ind efter. Som regel forbeholder kommunerne sig ret til at bruge et år, men indimellem er vi heldige at få fat i en grund der har en åben lokalplan, eller en lokalplan der bare passer til vores koncept. Så kan det godt gå lidt hurtigere.

Bag Eco-Village står to søskende, og en ægtefælle. Vi er et ApS. Af uddannelsesmæssig baggrund er vi cand.scient.pol/projektleder, advokat og entreprenør. Idéen til virksomheden kom fordi, vi selv ønskede at bo i et bofællesskab, og der var ikke noget ledigt. Lange ventelister overalt. Derfor gik vi igang med at etablere et bofællesskab selv og kom hurtigt til den erkendelse, at der var stor efterspørgsel, at kommunerne ønskede mere af den slags mv. Vi har etableret nogle rigtig gode samarbejdsrelationer med blandt andet Vandkunsten, BRF Kredit, BM Byg, BDO, og Lund Elmer Sandager. Sammen udgør vi en "pakkeløsning" der leverer koncept bofællesskaber.

CONTACT

Quiz

NEAR EcoVillage