Top Local Places

Café Oskar

Mejlgade 49, Aarhus, Denmark
Cafe

Description

ad

Café Oskar, Mejlgade 49, er en politisk cafe der drives af Kommunistisk Parti, Aarhus. Café Oskar er et samlingssted for politik og hygge. Caféen arrangerer både politiske og kulturelle arrangementer. Der er åbent hver fredag mellem 15.00 og 17.30. Kommunistisk Parti i Aarhus driver Cafe Oskar, hvor du kan købe bøger og t-shirts samt få en snak og en kop kaffe. Her er også udstillinger, debat og musik. Adresse: Mejlgade 49.

Kommunistisk Parti mener, at virkelig forandring ikke skabes i Folketinget, men i hverdagens kampe. Vi er aktive i fagforeninger og ungdomsbevægelser og mod krig og EU.

Kommunistisk Parti udgiver Danmarks røde dagblad, Arbejderen, som udkommer fire dage om ugen og opdateres dagligt på web. www.arbejderen.dk.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Dagbladet Arbejderens venner i Aarhus holder en rød støttefest! Kom og støt Danmarks eneste røde dagblad! Programmet, som udvides løbende, ser indtil videre sådan ud: Taler: Bjarne Lykke, 3F-tillidsrepræsentant. Musik og røde sange ved Jette og Sten. Buffet: 125 kroner. Baren har øl, vin og vand samt kage til støttepriser. Auktioner, lotteri med masser af gode gevinster. Vil du donere, ring til 50 77 79 14 eller aflever i Mejlgade 49 i Café Oskars åbningstid. Bemærk at festen kræver tilmelding på telefon 50 77 79 14 eller til kb@arbejderen.dk eller i Café Oskar i åbningstiden, fredage klokken 15 til 17:30.

facebook.com

Indledning ved Marianne Gilbert Nielsen, formand for BUPL Hvilke konsekvenser har minusvækst i kommunernes økonomi haft for velfærden i Aarhus? Hvordan er der sammenhæng mellem de konstante nedskæringer i den offentlige sektor og EU’s skarpe krav til de offentlige budgetter? Hvad betyder budgetforliget for de kommende års budgetter i Aarhus? Og hvad gør fagbevægelsen? I Cafe Oskar sætter vi kommunalvalgets vigtige emner til debat i uge 39. Vi åbner klokken 17, mad kan købes 17.30. Debat fra klokken 18.

facebook.com

Indledning ved Peter Schultz Jørgensen, byplanlægger og forfatter. Er aktuel med en ny bog om byer i opbrud. Den byudvikling, der foregår i byer som Aarhus og København, gør dem til investeringsobjekter frem for bysamfund. Byudviklingen er blevet integreret i finansialiseringen af økonomien. Borgernes råderet til byerne indskrænkes. Det kunne være anderledes. Hvad er en reel demokratisering af bysamfundene? Hvordan ser en progressiv byudvikling ud? I Cafe Oskar sætter vi kommunalvalgets vigtige emner til debat i uge 39. Vi åbner klokken 17, mad kan købes 17.30. Debat fra klokken 18.

facebook.com

Niels Eliasen, faglig sekretær i 3F Rymarken, fortæller om erfaringerne fra byggeriet af Aarhus Letbane, hvor der har været store problemer med både social dumping og mafiarelaterede underentreprenører. Jan Sylvest Andersen, faglig sekretær i 3F Logistik og Byg og kandidat til byrådsvalget for Liste R, kommer med sit bud på, hvordan vi får social dumping ind i valgkampen og hvilke krav vi skal stille til Aarhus Byråd. I Cafe Oskar sætter vi kommunalvalgets vigtige emner til debat i uge 39. Vi åbner klokken 17, mad kan købes 17.30. Debat fra klokken 18.

facebook.com

Få historien om fiskeren Aage Hansens, kaldet Rav-Aage, livslange kamp for at få kemifabrikkken Cheminova til at stoppe forureningen af hav, fjord og Harboøre Tange. Bogen ”Fisk kan ikke tale” sælges til særpris denne dag: kun 250 kr. Mød Jens Østergaard, forfatter til bogen sammen med Flemming Højgaard Madsen, der i 1979 stiftede Cheminova-gruppen på Aarhus Universitet, som afslørede giftforureningen, samt Knud Høirup, Limfjords-troubadour, med egne sange om Rav-Aage og Cheminova-sagen.

facebook.com

Fernisering på billedudstilling af Birthe Reinau i Cafe Oskar Udstillingen i Cafe Oskar er hovedsaligt inspireret af Birthe Reinaus rejser og ophold i Cuba. Her har hun deltaget i murmalerier i Havana sammen med andre kunstnere og udstillet egne billeder. Birthe Renau vil fortælle om sine billeder og hvordan mennesket er i fokus. Du kan også få en snak med kunstneren. Om kunstneren: birthereinau.dk

facebook.com

Vores nyeste nyhedsbrev er på gaden! Læs det og læs om vores næste arrangement allerede på fredag: http://mailchi.mp/110e27dff154/nyhedsbrev-tilbage-fra-sommerferien-hr-om-nato-velse-p-fredag

facebook.com

Carsten Andersen og Helge Ratzer fra ”Aarhus mod krig og terror” fortæller om NATO-øvelsen Aurora i Sverige i september måned, og om fredsbevægelsens aktiviteter. I Sverige vil man træne NATO-tropper i et fingeret ’forsvar’ mod en angribende stormagt. NATO bygger i disse år Norden op som en militariseret og krigsklar zone og forsøger at trække de neutrale lande Sverige og Finland med. Spørgsmålet om NATO-medlemskabet og NATO’s rolle er højaktuelt, også i den danske fredsbevægelse. I Gøteborg er der indkaldt til stor demonstration lørdag d. 16. september. Joan Pedersen fra Kommunistisk parti vil orientere om en tur dertil, som partiet arrangerer, hvor man kan deltage i den nordiske demonstration mod NATO-øvelsen.

facebook.com

facebook.com

Vidste du, at vi har et nyhedsbrev? Tilmeld dig og så sender vi en mail til dig ca. to gange om måneden hvor vi skriver lidt om alt det spændende der foregår i caféen! http://eepurl.com/cMZv1r

facebook.com

Så er vores nyeste nyhedsbrev på gaden! Du kan bl.a. læse om den spændende fernisering der er på fredag med Kirsten Folke Harrits! http://mailchi.mp/c25dfd2b1db5/nyhedsbrev-juni-2017

facebook.com

Vidste du at vi har et nyhedsbrev? Vi har lige sendt nyeste udgave ud, hvor du kan læse om alt det spændende der sker i caféen i de næste par uger. Men bare rolig, du kan stadig læse det lige her: http://mailchi.mp/312c33996aec/nyhedsbrev-prsentation-af-liste-r-hjlp-arbejderen-1-maj Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her på vores facebook-side - bare tryk på fanen "Tilmeld dig nyhedsbrevet" og så går du ikke glip af alt det nye i caféen!

facebook.com

Quiz

NEAR Café Oskar