Top Local Places

RECIKLIST

, Zagreb, Croatia
Non-profit organization

Description

ad

Projekt udruge Svijet reciklaže 3r Reciklist je projekt Udruge Svijet reciklaže 3r čiji je cilj potaknuti i ojačati građane da uz pomoć vlastitih vještina, znanja i kreativnosti izrađuju, prerađuju, dizajniraju i redizajniraju tkaninu koristeći postojeći višak odjeće za stvaranje novih predmeta bez potrošnje osnovne sirovine.

Udruga Svijet reciklaže 3r ekološka je i neprofitna udruga koja broji malo članova, no puno volje, entuzijazma i vjere u svoj rad! Osnovni su nam ciljevi:
- potaknuti građane na promjenu ponašanja vezanog za tekstilni otpad, odnosno potaknuti cirkulaciju robe (i ostalog tekstila) koji bi inače završili na otpadu
-suradnja s drugim sektorima, ponajprije profitnim (primjerice sa second hand dućanima jer mi to nismo!)
-zadovoljenje potreba onih koji nemaju (donacije pojedincima, ostalim udrugama).
Osim što pišemo projekte kako bismo na sve strane skupili lovu za razvoj udruge i njenih ideja, organiziramo i radionice, šijemo, režemo, pišemo brošure i svakodnevno radimo na povećanju broja proizvoda koje nudimo. Isto tako, u prostoru udruge gomilamo velike količine robe koju nam doniraju građani koji žele podržati rad udruge, pomoći nekome tko nema ili se jednostavno riješiti robe koju više ne koriste. Ove odjevne predmete ćemo rado pokloniti onima u nuždi, prodati kilu po 10 kn ako su u pitanju velike količine, prodati bilo koji odjevni predmet po simboličnoj cijeni od 20 kn i zarađenim novcem ponekad platiti najam prostora u kojem radimo ili ćemo je proslijediti "većima" od nas kad se stvarno zatrpamo. Zato pozivamo sve vas koji ovo čitate da, ako želite, trebate ili ste naprosto znatiželjni navratite bilo koji radni dan od 9-12h i 17-20h kad smo otvoreni, razgledate stvari, kupite genijalan kaput ili hlače za 20 kn i popijete kavu u ugodnom društvu! Sigurno ćete doživjeti sjajno iskustvo, a vaš će doprinos okolišu, našoj udruzi i vašem stilu biti golem!


Nestrpljivo vas čekamo,
vaši 3rovci <3

Dodatne informacije:
- periodično organiziramo buvljake na kojima po 15 kn prodajemo sve odjevne predmete koje u tom trenutku posjedujemo! Pratite obavijesti na fejsu ili blogu!
- rado primamo volontere!

KONTAKT

Quiz

U OKOLINI RECIKLIST

Vento RIBs

Zagreb, Croatia
Outdoor & Sporting Goods Company