Top Local Places

Klinika za psihijatriju Vrapče

Bolnička 32, Zagreb, Croatia
Medical Company

Description

ad

Najveća i najstarija zagrebačka psihijatrijska ustanova U svojoj stotridesetgodišnjoj tradiciji, Klinika Vrapče imala je vrlo veliko značenje za hrvatsku psihijatriju i hrvatsko zdravstvo. Ona, kao velika i značajna zdravstvena ustanova, uz adekvatno zbrinjavanje psihijatrijskih bolesnika, ima i trajnu zadaću iznalaženja i, iz stručno i znanstveno razvijenijih sredina, prenošenja najprikladnijih modela liječenja psihijatrijskih pacijenata. U Bolnici Vrapče, kao prvoj psihijatrijskoj ustanovi u nas, primijenjeni su prvi i svi kasnije otkriveni psihofarmaci: antipsihotici, antidepresivi, anksiolitici i antiepileptici. Radno-terapijske i socioterapijske, ali i psihoterapijske metode liječenja prvo su na ovim prostorima uvedene u Bolnici. U Bolnici je izrađeno na tisuće sudsko-psihijatrijskih ekspertiza, liječeno više od 150 000 bolesnika. Njihovo liječenje uvijek je bilo, a i sada je, u skladu s trenutnim razvojem psihijatrijske struke. Nema ni jedne skupine psihijatrijskih bolesnika, uključujući i sudsko-psihijatrijske, koje bolnica nije kadra zbrinuti. U bolnicu na liječenje tako dolaze najsloženiji bolesnici iz svih dijelova Hrvatske.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

"Najbolji spoj ikad", zapisao je jedan par u knjigu dojmova u našem Muzeju psihijatrije. Taj spoj se dogodio za vrijeme jedne od prošlih Noći muzeja, pa evo i vama ideje za izlazak, večeras. Dođite k nama, vrata muzeja i galerije otvaramo za 40-ak minuta :)

facebook.com

Noć Muzeja | Klinika za psihijatriju Vrapče

Sutra je Noć muzeja i od 18 sati imamo za vas vrlo bogat program. Od novosti izdvajamo stalnu postavu likovnih radova naših bolesnika nastalih za vrijeme liječenja, među kojima se ističu oni Marije Novaković, a mogu se vidjeti u Župićevom muzeju. Vidimo se :)

facebook.com

Jeste li znali?

Pouka: učite strane jezike :)

facebook.com

Depresija je bolest čitavog organizma i neće proći sama od sebe

Osobama kojima se raspoloženje jako i trajno pokvari svakako treba liječnička pomoć. Evo što o depresiji piše naša doc.dr.sc. Petrana Brečić, pročelnica našeg Zavoda za afektivne poremećaje.

facebook.com

Svima želimo puno sreće, uspjeha i zdravlja u 2017. godini. Ako nas trebate, radimo i pomažemo od 0 do 24 svakog dana :)

facebook.com

Timeline Photos

Od danas pa do 22. siječnja 2017. možete u našoj Galeriji Slava Raškaj pogledati izložbu fotografija prim.dr. Vlaste Štalekar "Advent u Zagrebu"

Timeline Photos
facebook.com

Sretni smo što su naši psihijatri doc.dr.sc. Tihana Jendričko i dr. Goran Jurcan, te naš neurolog prim.dr.sc. Pavao Krmpotić od strane hrvatskih internauta izabrani na popis najdoktora 2016. :)

facebook.com

Sutra slavimo Dan bolnice :)

facebook.com

Video: Luđak ili genije? Dr. Bagarić smatra da je Trump 'samo' narcisoidan

Treba li svijet brinuti, je li kovčežić s nuklearnim šiframa siguran u rukama novog američkog predsjednika, pitao je Zoran Šprajc našeg docenta Bagarića u večerašnjoj emisiji RTL Direkt.

facebook.com

Timeline Photos

Smjernice HZZO-a oko prepisivanja lijekova u psihijatriji su zastarjele i treba ih mijenjati, poruka je simpozija u našem Edukacijskom centru, u kojem se upravo okupilo 250 psihijatara.

Timeline Photos
facebook.com

Iznenađujući rezultati novog istraživanja: žene mlađe od 35 danas piju više od muškaraca - RTL

Naša dr.sc. Zrnka Kovačić Petrović komentirala je globalni javnozdravstveni problem oko pretjerane konzumacije alkohola među ženama i pozvala ih neka potraže stručnu pomoć, pa pogledajte i poslušajte.

facebook.com

Spur Projects

Povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja evo našeg prijedloga: sudjelujte u najvećoj globalnoj anketi o mentalnom zdravlju. Skinite http://howistheworldfeeling.spurprojects.org/ aplikaciju na mobitel i pomoću nje tjedan dana bilježite kako se osjećate. Osim uvida, dobit ćete priliku i za usporedbu s drugima, a možda i podacima pomoći stručnjacima u istraživanju.

Spur Projects
facebook.com

Quiz

U OKOLINI Klinika za psihijatriju Vrapče