Top Local Places

sommelier.hr - Hrvatski Sommelier Klub

DALMATINOVA 4, Pula, Croatia
Education

Description

ad

Hrvatski sommelier klub (HSK) je neprofitna udruga građana koja djeluje u Hrvatskoj od 1993., a kao članica Svjetskog udruženja sommeliera (L’Association de la Sommellerie Internationale – ASI) od 1994. godine.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

http://sommelier.hr/sommelierski-tecajevi-1-razine-u-zagrebu-i-istri/

facebook.com

http://sommelier.hr/prvenstvo-sommeliera-hrvatske-27-i-28-studenog-u-opatiji/

facebook.com

http://sommelier.hr/hsk-na-plava-laguna-croatia-open-umag/

facebook.com

http://sommelier.hr/edukacija/rasporedi-tecajeva/

facebook.com

http://sommelier.hr/zavrsena-skupstina-asi-ja-u-bordeauxu/

facebook.com

Argentinac Andres Rosberg novi predsjednik ASI-ja Argentinac Andres Rosberg novi je predsjednik ASI-ja, međunarodne udruge sommeliera, čiji je HSK član od 1994. godine. Tu je odluku danas u Bordeauxu donijela slupština ASI-ja koju čine predsjednici 55 nacionalnih sommelierskih udruga. Osim A. Rosberga, za predsjednika ASI-ja kandidirao se i predstavnik Francuske Serge Dubs, no, nakon 10-minutnog predstavljanja oba kandidata, skupstina se opredijelila za Andresa Rosberga. Novi predsjednik ima mandat od tri godine a na novoj funkciji zamjenit će Shinya Tasakija, koji je predsjedavao ASI-jem posljednjih šest godina.

facebook.com

SINIŠA LASAN- POBJEDNIK PRVENSTVA SOMMELIERA DALMACIJE 2017. Siniša Lasan, sommelier u dubrovačkom restoranu Proto, proglašen je najboljim sommelierom na Prvenstvu sommeliera Dalmacije 2017., koje je u organizaciji Hrvatskog sommelier kluba održano 18. svibnja, u splitskom hotelu Park kao dio Wine vip eventa – konferenciji vinskih znalaca. Lasan je u finalu odmjerio snage s kolegama iz dubrovačke Nautice i šibenskog Pelegrinija, Markom Šramom i Branimirom Vukšićem koji su natjecanje završili kao drugi, odnosno treći. Tijekom cjelodnevnih natjecanja kandidati su prolazili pisana i praktična testiranja. U pisanom dijelu tražilo se poznavanje hrvatskih i međunarodnih sorti grožđa i vina, vinskih regija, vinskog zakonodavstva te drugih stručnih tema. U praktičnom su dijelu sommelieri morali pokazati vještinu iz svog svakodnevnog rada i ponašanje pred gostima. Finalisti su svoje znanje pokazali u specifičnim vještinama kao što su: dekantiranje vina, otvaranje pjenušca, slijepom kušanju vina i jakih alkoholnih pića, ispravljanju vinske karte, pravilnom točenju magnuma i poznavanju stranih jezika u komunikaciji s gostima.

facebook.com

http://sommelier.hr/najbolji-sommelier-evrope-i-afrike-8-13-5-2017-bec-austrij/

facebook.com

http://sommelier.hr/prvenstvo-sommeliera-dalmacije-2017-2/

facebook.com

http://sommelier.hr/ispit-za-polaznike-sommelierskog-tecaja-2-razine-na-losinju/

facebook.com

http://sommelier.hr/raimonds-tomson-iz-latvije-najbolji-sommelier-europe/

facebook.com

http://sommelier.hr/pogodnosti-za-hsk-clanove-na-24-vinistri/

facebook.com

Quiz

U OKOLINI sommelier.hr - Hrvatski Sommelier Klub