Top Local Places

Prava potrošača

Ulica Hrvatske Republike 19b, Osijek, Croatia
Non-Governmental Organization (NGO)
advertisement

Description

ad

SAVJETOVALIŠTE ZA POTROŠAČE U OSIJEKU
Besplatno pravno savjetovanje građana
031/200-246, 072/414-414
potrosacos@gmail.com

Udruga "Potrošački forum" iz Osijeka osnovana je 2002. godine. Od 2005. pri Udruzi djeluje i Savjetovalište za potrošače koje u cijelosti financira Ministarstvo gospodarstva te mu prostor za rad ustupa Grad Osijek.

Savjetovanje potrošača za sve je građane besplatno.

U Savjetovalištu za potrošače u Osijeku građanima na raspolaganju stoje visokoobrazovani pravni savjetnici s višegodišnjim iskustvom, educirani za profesionalno i kvalitetno pravno savjetovanje u vidu:

1) INFORMACIJA koja su Vaša potrošačka prava i koje zakonske odredbe Vas štite;

2) PRAVNIH SAVJETA i stručnog vođenja postupka reklamacije proizvoda ili usluga, u svim fazama;

3) UPUTA kome se obratiti, tko je odgovoran i nadležan za rješenje Vašeg potrošačkog spora;

4) EDUKACIJE potrošača u svrhu preventivne zaštite njihovih prava (tiskani edukativni materijali, predavanja ciljnim skupinama, seminari, radionice, kampanje i projekti).

U 2015. godini Savjetovalište za potrošače u Osijeku riješilo je preko 6000 pritužbi građana, uz zajamčenu zaštitu njihovih osobnih podataka.

Građani Savjetovalištu upućuju pritužbe iz svih područja potrošnje, počevši od upita u vezi korištenja javnih usluga (telekomunikacije, energetika, vodoopskrba, prijevoz putnika, poštanske usluge, odvoz otpada, dimnjačarske usluge, pogrebne usluge, parkiranje, stanovanje, RTV pristojba), preko financijskih i osiguravateljskih usluga pa sve do općih potrošačkih prava, trgovine, prodaje na daljinu, turističkih usluga, zdravstvenih usluga i ovršnih postupaka.


Imate li potrošački problem bilo koje vrste ili tek informativni upit, pozivamo Vas da se s povjerenjem obratite Savjetovalištu za potrošače u Osijeku (telefonom, e-poštom, osobnim dolaskom u ured Savjetovališta ili putem Centralnog informacijskog sustava Ministarstva gospodarstva). Sa zadovoljstvom ćemo Vam dati besplatan i kvalitetan pravni savjet te efikasnu pravnu pomoć, s ciljem ostvarivanja, zaštite i promicanja Vaših potrošačkih prava koja jamče Ustav i zakoni RH.

Opening Hours

ponedjeljak
09:00 - 15:00
utorak
09:00 - 15:00
srijeda
09:00 - 15:00
četvrtak
09:00 - 15:00
petak
09:00 - 15:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

OPASNA IGRA STIGLA U HRVATSKU Djecu potiče na samoubojstvo, evo što možete učiniti

RODITELJI, OPREZ! Pred djecu koja igraju ovu opasnu i bolesnu "igru" stavlja se izazov da si moraju izrezati na rukama oblik kita, a posljednji je izazov da se ubiju.

facebook.com

Timeline Photos

KAKO SE VARA POTROŠAČE: Pojavi li se u prvih 6 mjeseci od kupovine proizvoda nedostatak, a trgovac tvrdi da nedostatka nema ili da ga je uzrokovao potrošač, na TRGOVCU je teret dokazivanja o NJEGOVOM TROŠKU, neovisno o rezultatu vještačenja. No mnogi trgovci perfidno uvjeravaju kupce da će, u tom slučaju, oni morati platiti vještačenje u prvih 6 mjeseci, time ih uplaše pa kupci odustanu od daljnje reklamacije, plativši katkad i tisuće kuna za popravak koji možda uopće nisu dužni platiti.

Timeline Photos
facebook.com

PRVA TUŽBA U HRVATSKOJ PROTIV HERBALIFEA Zagrepčanka (44): Na njihove sam proizvode potrošila 35.000 kuna, tražim da mi vrate novac i neću odustati!

Kakva su vaša iskustva s ovakvim proizvodima?

facebook.com

Timeline Photos

JOŠ JEDAN VELIKI USPJEH SAVJETOVALIŠTA! Obratio nam se gdin. Filip koji je u autosalonu kupio novi automobil. Odmah je primijetio niz kvarova koje je reklamirao, ali je trgovac pokušao na njega prebaciti odgovornost, drsko ga ignoriravši. Uz pomoć naše pravne savjetnice i detaljnog pravnog savjeta kako postupiti, gdin. Filip nam u nevjerici javlja da je uspio raskinuti ugovor i dobiti povrat novca za neispravno vozilo! (Y)

Timeline Photos
facebook.com

Andreja

Najljepši dio našeg posla je zadovoljstvo potrošača koji nam se obrate s problemom, a otpremimo ih s rješenjem koje im vrati vjeru u pravdu. 😊

facebook.com

Afera salmonela: opasna piletina služila se i u uglednim restoranima; Tolušić: Neshvatljivo mi je da to smeće prodaju ljudima

Salmonelom zaražena piletina otišla je na adrese brojnih poznatih restorana u Zagrebu, Varaždinu i okolici, a dio njih čak se reklamira kao mjesto na kojem se pripremaju specijaliteti s domaćom hranom po tradicionalnoj recepturi naših baka. ☹️

facebook.com

Timeline Photos

OPREZ - NOVI SLUČAJ SALMONELE! Povlači se s tržišta „Pileći file smrznuti – Super Frango, 2 kg, proizvođača Sao Salvador Alimentos, Brazil, a stavlja na tržište EURO ALFA d.o.o. (LOT 0001, datum proizvodnje 20.02.2017., upotrijebiti do 19.02.2019.)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

PITANJE: Imali smo povremene smetnje s programima pa sam brže-bolje raskinuo ugovor s dotadašnjim teleoperaterom i potpisao s novim. Sada mi žele naplatiti penale za raskid. Smiju li? ODGOVOR: Teleoperater naplaćuje penale uslijed prijevremenog raskida ugovora. Korisnik je trebao tvrtci uputiti prigovor u vezi smetnji i dati joj priliku da ih otkloni, a ne na svoju ruku raskidati ugovor, bez da je tvrtku uopće obavijestio o smetnjama.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Dragi potrošači, naše pravne savjetnice zaprimaju vaše pozive svakog radnog dana od 10,00 do 14,00 sati na ovome telefonu. S povjerenjem nazovite broj 072 414 414 (cijena poziva jednaka je cijeni poziva prema fiksnoj liniji u vašoj tarifi) i riješite svoj potrošački problem ili nedoumicu. :)

Timeline Photos
facebook.com

VELIKA STUDIJA POTVRDILA Razdjelnici nisu isplativi, Ministarstvo najavljuje novi zakon

Ugradnja razdjelnika topline neisplativa je, glavni je zaključak studije o ekonomskoj isplativosti razdjelnika predstavljene u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike iz kojeg najavljuju novi zakon o toplinarstvu kojim će se riješiti problematika razdjelnika, ali i uvesti red u cjelokupni sustav toplinarstva.

facebook.com

Timeline Photos

UČESTALO PITANJE: Smiju li mi isključiti struju zbog neplaćanja? ODGOVOR: Zakonu o tržištu električne energije propisuje dužnost omogućavanja djelatniku tvrtke opskrbljivača pristup mjestu priključka - radi obustave isporuke električne energije - ako niste platili račun pod utvrđenim uvjetima i rokovima.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

UČESTALO PITANJE: Moraju li suvlasnici stanova u stambenoj zgradi imati upravitelja zgrade? ODGOVOR: Suvlasnici su dužni sudjelovati u upravljanju nekretninom, odrediti osobu koja će obavljati poslove zajedničkog upravitelja i osnovati zajedničku pričuvu, prema čl. 85. st. 2. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Timeline Photos
facebook.com

Recommended Before and After transformation