Top Local Places

Naturmorgon

Sveriges Radio Kronoberg, Västergatan 1, Växjö, Sweden
Media/News Company

Description

ad

P1 lördagar kl 06.10 - 07.55, repris 21.03 - 21.45, nattrepris söndagar 04.15-05.55. Direktsänd naturradio varje lördag i Sveriges Radio P1

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Tack för idag från Åldersbäck utanför Västervik!! //fältreporter Helena Söderlundh och lavkännare Jan Henriksson

facebook.com

Gryning i Åldersbäck. Det snöar. Vi hörs snart i radion!

facebook.com

Imorgon pratar jag lavar med lavkännaren Jan Henriksson och vi sänder direkt från Åldersbäck utanför Västervik. Och nej, våren har inte kommit hit heller... //Helena

facebook.com

Lavar, we lav you. På lördag dyker vi in under barken på dessa fascinerande organismer. Som består av inte bara en, utan två svampar, och en alg. Vi sänder från Västervik och hoppas kunna hitta en del lavar där snön smält undan lite grann. Dessutom fågelpoesi, lyssnarfrågor som får svar och en fjällvråk som tar oss till fotbolls-VM 2010 då allt sket sig för Ghana.

facebook.com

Har du hittat till fågelsånglektionerna? Här är en länk till de 13 Mats gjort hittills:

facebook.com

En ask har du nog sett. Men en blekspik?

facebook.com

Trött på allt. På slit och släp och en enveten vinter. Ut och andas i takt med en älgko, så känns det bättre. Så gjorde i alla fall vår krönikör Maria Westerberg.

facebook.com

Det har varit en hård vinter i år, även för kattugglorna. Det kan vara en orsak till att "Kattis" satt i hallonlandet och hoppades på mat mitt på ljusa dagen.

facebook.com

Så gick det till när den långsprötade Frans åt upp den icke långsprötade Jesus.

facebook.com

Här är hela lördagens Naturmorgon om du missade. Om kattugglor, silverfiskar och en art av nakensnäckor som människan inte känt till förrän dykarna Michael och Mats hittade den.

facebook.com

Michael Lundin jobbar som bilmekaniker men har en stor passion på fritiden: dyk och nakensnäckor. Det har gett resultat. Han har hittat en nakensnäcka som ingen visste fanns. Nu kan han få den uppkallad efter sig!

facebook.com

Godmorgon! Nu sänder det här gänget från kattugglans marker vid östgötska sjön Käxten. Reporter Martin Emtenäs, Rickard Fredriksson från Norrköpings fågelförening FiNK, Stig Lindvall som har en kattuggla i en knipholk vid sitt hus, och Malin Larsson, även hon från FiNK.

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Quiz