Top Local Places

JTI - Institutet för jordbruks- och miljöteknik

Ultunaallén 4 , Uppsala, Sweden
Company

Description

ad

JTI är Sveriges ledande institut för jordbruks- och miljöteknisk utveckling. På JTI arbetar vi brett med frågor om jordbruk och jordbruksteknik, med en tydlig miljö och energiprofil. Helhetssyn, oberoende och hållbar utveckling är viktiga ledord inom alla våra arbetsområden: Avfall och avlopp, Energi, Husdjur och stallgödsel, Maskiner och arbetsmiljö samt Växtodling.

Vi fokuserar på att stärka näringslivets konkurrenskraft. Det är därför självklart att vår forskning och utveckling sker i nära samverkan med våra kunder. En tät dialog med näringslivet skapar en stark innovationsmiljö, och bidrar till att våra resultat omsätts i praktiken.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from JTI - Institutet för jordbruks- och miljöteknik's post

Nu har vi som jobbar på JTI haft provsmakning av ädelostarna gjorda av åkerbönor och soja, som Fredrik Fogelberg och Xinmei Feng ska tävla med i Grythyttan. Vi testade 10 varianter, och gav några namnförslag.Några av ostarna var riktigt goda!

Photos from JTI - Institutet för jordbruks- och miljöteknik's post
facebook.com

Korvar kan förändra landskapet

Spannmål kan lagras både på höjden och längden. JTI:s lagringsexpert Nils Jonsson kommenterar i svt.

facebook.com

Forskare vill minska utsläpp av växthusgaser

Man måste vara noga när man utformar en biogasanläggning för att uppnå klimatnytta med anläggningen.

facebook.com

Framtidens vegan-ost

Följ med in i labbet där JTI:s forskare gör ädelosttofu av åkerbönor och sojabönor!

facebook.com

Timeline Photos

Mikaela Blom (i traktorhytten) var en av de JTI-forskare som deltog i jordbruksmässan "Markens gröde" i Norge i helgen. Den handlade om allt från maskiner, matproduktion, miljö och energi till hantverk. Mässan riktade sig till inte bara branschen, utan till hela familjen. Man är stolt över sitt jordbruk i Norge!

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

En intern panel av provsmakare har träffats för att bedöma vilken blandning av åkerbönor och sojabönor och vilken ympning som ger den bästa ädelostofun - den som ska delta i Vinnovas tävling i Grythyttan i november. Blir det "Hugo" (bilden) eller "Gunn", "Ada" eller "Bert"? Arbetet går vidare.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Mitt i sommaren står JTI-forskarna Fredrik Fogelberg och Xinmei Feng i labbet och tillverkar blåmögelost av åkerbönor och sojabönor. I november ska de delta i Vinnovas tävling om bästa maträtt från klimatsmart protein. Fortsättning följer!

Timeline Photos
facebook.com

Brister spåras i markbaserade reningsanläggningar

Är du en av dem som har enskilt avlopp? Det finns cirka 950 000 små avlopp i Sverige och många krånglar. JTI ska undersöka vad det kan bero på.

facebook.com

Timeline Photos

Solen skiner över raps och människor på Brunnbys försöksfält. Gunnar Lundin har låtit HS Konsult kombiså mineralgödsel och oljeväxtfrö i såraderna. Kan det göra att rapsen klarar angrepp från jordloppor bättre?

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vår idé är att ny kunskap ska komma till nytta. Därför åker våra forskare ut på mässor för att träffa lantbrukare och andra som är intresserade av våra "landsbygdskunskaper". Nu är ett gäng JTI-forskare på Brunnby Lantbrukardagar i Västerås.

Timeline Photos
facebook.com

JTI testar samplacering av rapsfrö och mineralgödsel

Får vårrapsen en energikick av att hamna tätt intill ett gödselkorn i såraden? Det hoppas vår forskare Gunnar Lundin som gärna berättar mer om sina försök med samplacering av rapsfrö och mineralgödsel. Kika in och snacka rapsförsök med honom på Brunnby Lantbrukardagar på onsdag och torsdag denna vecka!

facebook.com

Borgeby Fältdagar 2016

Åkerbönor - mer än bara grismat! De skulle passa lika bra som livsmedel, menar man på JTI, där forskare studerar vilka sorters åkerbönor som fungerar bäst att koka och frysa. Skulle besökarna på Borgeby vilja ha dem på ostbrickan? undrar JTI:s Sofia Bureborn, Mikael Gilbertsson och Tomas Johansson.

Borgeby Fältdagar 2016
facebook.com

Quiz

NEAR JTI - Institutet för jordbruks- och miljöteknik

Shape Store

Uppsala, Sweden
Retail and consumer merchandise