Top Local Places

Restaurant China

Ringvägen 110, Stockholm, Sweden
Restaurant/cafe

Description

ad

Restaurant China serverar lokaltraditionella Kinarätter från Kinas olika provinser.  Ni hittar oss på Ringvägen 110 i Stockholm. Varmt välkomna!   I Kina hälsar man ofta varandra med frasen ”Har du ätit?” och ett gammalt kinesiskt ordspråk lyder: Mat är människors himmel. Den som har ätit äkta kinesisk slowfood kan förstå varför. Äkta traditionell kinesisk mat är verkligen himmelsk och ger njutning för ögat, näsan och gommen. Den som vill ta del av dessa rätter bör beställa dem en dag i förväg, eller bereda sig på att vänta mellan 40 och 60 minuter.

Till Europa kom Kinamaten först från den då brittiska kolonin Hongkong, men påverkades tyvärr snabbt av ett begränsat utbud av råvaror – och av brittiska smakpreferencer.

Vi på Restaurant China är stolta över att kunna erbjuda genuin kinesisk mat med tusenåriga traditioner. Vi vill ge våra svenska gäster en inblick i den kinesiska matkulturen och erbjuda nya smakupplevelser, samtidigt som våra kinesiska gäster kan få den mat som de är vana vid från Kina. Vår tanke är helt enkelt att man inte ska behöva åka till Kina för att äta äkta kinesisk mat! Vi har därför, som första restaurang i Europa, installerat en äkta Pekingankaugn, som enbart används för tillagning av Pekinganka.


Hos oss får du högklassig mat att inta tillsammans med vänner, affärspartners eller familj. Vi är redan det självklara alternativet för den som har affärsmöten i Sverige med delegationer från Kina.

God mat är viktigt, och i Kina ägnar vi också maten tid. Vi vill erbjuda dig att ha det goda samtalet här hos oss medan du väntar på maten. Att laga god mat tar tid, men maten vi serverar är väl värd att vänta på.

Vi tar mer än gärna emot mejl och samtal om ni har några frågor eller vill boka bord.

CONTACT

Quiz

NEAR Restaurant China