Top Local Places

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Stockholms län

Nybohovsgränd 16, Stockholm, Sweden
Organization

Description

ad

En intresseorganisation för dig som drabbats av en förvärvad hjärnskada och för dig som anhörig.  Vi erbjuder flera aktiviteter för våra medlemmar. Här kan du bland annat delta i:

Minnesträning
Daglig Verksamhet
Samtalsgrupper
Qi Gong
Aikido balansträning
kurser i Datakunskap
Föreläsningar
och andra sociala aktiviteter

Vi arbetar intressepolitiskt med frågor som rör våra medlemmar och driver frågor genom att sitta med i olika samarbetsorgan i länet och genom att samarbeta med andra intresseorganisationer. Vill du veta mer, ta kontakt med oss. Vi åker ut till olika instanser för att berätta om förvärvade hjärnskador och vår verksamhet och erbjuder även föreläsare med egen skadeerfarenhet eller erfarenhet som anhörig.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Utbildningsdag om förvärvad hjärnskada

Välkomna till årets utbildningsdag 25 oktober! I år tittar vi närmare på temat identitet och personlighetsförändring. Efter dagens slut kommer du att ha en bättre förståelse för vad som kan hända med självbilden efter en förvärvad hjärnskada, hur vi med berättandets hjälp kan uttrycka vilka vi är och vill vara, vikten av sexuell hälsa och inte minst hur hjärnskadan kan bli en ny start. Missa inte denna dag!

Utbildningsdag om förvärvad hjärnskada
facebook.com

Utbildningsdag om förvärvad hjärnskada

Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft Stockholms län hälsar dig varmt välkommen till en Utbildningsdag om förvärvad hjärnskada. Tema: Identitet och personlighetsförändring Det är inte ovanligt att omgivningen uppfattar att personer med förvärvad hjärnskada förändras. Både utåtagerande beteenden och initiativlöshet är vanliga följder av en hjärnskada. Personen kan också själv lida av att inte känna igen sina beteenden eller av att hamna i olika svåra situationer på grund av förlorade förmågor eller bristande sjukdomsinsikt. Men använder vi begreppen ”personlighetsförändring” och ”beteendestörning” på rätt sätt? Kan vi öva på att lyssna in personen som den är nu, efter skadan? Utifrån dessa frågor och fler, tittar vi under denna utbildning närmare på identitet och personlighetsförändring efter förvärvad hjärnskada. Efter dagens slut kommer du att ha en bättre förståelse för olika funktioner i hjärnan och vad som kan hända med självbilden efter en förvärvad hjärnskada, hur berättandet kan vara ett sätt att uttrycka vem man är och vill vara, kopplingen mellan sexuell hälsa och identitet och inte minst hur hjärnskadan kan bli en ny start. Missa inte denna dag! Föreläsare: Rita Ehrenfors – Beteende och personlighet, förändring efter en förvärvad hjärnskada Anne-Charlotte Keiller Wijk och Georg Drakos – Kan man lära sig att bli en bättre lyssnare? Stefan Balogh – Sexuell hälsa, identitet och funktionsnedsättning Lars Lippert och Berit Hessing – När hjärnskadan blir en ny start Fullständigt program: http://sthlm.hjarnkraft.se/wp-content/uploads/2017/06/PROGRAM-Utbildningsdag-25-oktober-om-Forvarvad-Hjarnskada-2.pdf Anmälningsblankett: http://sthlm.hjarnkraft.se/wp-content/uploads/2017/06/ANMALNINGSBLANKETT-Utbildningsdag-25-oktober-om-Forvarvad-hjarnskada.pdf Mer info: http://sthlm.hjarnkraft.se/utbildning/ Utbildningsdagen vänder sig främst till dig som jobbar med eller kring personer som har förvärvad hjärnskada. Men även du som har en egen skada eller är anhörig är mycket välkommen! Pris: 1400kr/deltagare. I priset ingår utbildningen, morgonfika, lunchwrap och eftermiddagsfika. Medlemmar och studenter har reducerat pris. Kontakta Hjärnkraft för reducerade priser. OBS! Begränsat antal platser!

Utbildningsdag om förvärvad hjärnskada
facebook.com

Begripsam gör en viktig undersökning om hur personer med funktionsnedsättningar använder internet. Dina svar behövs! | Hjärnkraft Stockholms län

Dina svar behövs! Läs mer och delta i enkätundersökningen via länken nedan.

facebook.com

Funktionshindersguiden - information om samhällets stöd

Söker du information om stöd och service till någon med funktionsnedsättning? Klicka in på Forum funktionshinders Funktionshindersguiden nedan. Där kan du själv hitta svaren eller chatta direkt med en socionom.

facebook.com

Drop-in hos BOSSE » Bosse

TIPS: Få hjälp med brådskande ärende på BOSSE Drop In! Har du ett brådskande ärende gällande en tex ansökan, överklagan eller remiss kan du "Droppa in" på BOSSE: Måndagar kl. 13-16.30 och onsdagar kl. 08.30-11.30. Du anmäler dig i receptionen och får därefter ett kort möte (max 20 min) med en konsulent. OBS! Är du verksamhetsdeltagare på BOSSE och redan har en konsulent bör du i första hand ta kontakt med hen. BOSSE erbjuder även kognitiv beteendeterapi, gruppaktiviteter, anhörigstöd och utbildning. Alla som har förvärvad hjärnskada, är över 16 år och bor i Stockholms län kan ta kontakt med verksamheten

facebook.com

Tisdagsträff: Kräv ett gott bemötande

Missa inte projektet Hjärna tillsammans tisdagsträffar, första tisdagen i varje månad. Nästa vecka med tema "Kräv ett gott bemötande". Forskning visar att det goda bemötandet är bland det viktigaste i all rehabilitering. Mer information om projektet Hjärna tillsammans hittar du på: www.hjarnatillsammans.se

Tisdagsträff: Kräv ett gott bemötande
facebook.com

Låt alla jobba efter förmåga | Arbetet

"De arbetsmarknadspolitiska stöden till personer med funktionsnedsättning har inte förändrats nämnvärt på nära 40 år, när lönebidraget infördes och Samhall skapades 1980." Läs Funktionsrätt Sveriges artikel i tidningen Arbetet där de efterlyser fler och bättre insatser inom arbetsmarknadspolitiken för att människor ska kunna jobba 100 procent av sin egen förmåga.

facebook.com

sthlm.hjarnkraft.se

Nu när våren är här erbjuder föreningen flera utflykter, både på havet och i natur- och stadsmiljö. Under maj och juni har du möjlighet att följa med på en kryssning till Åland, guidade vandringar runt Kyrksjön nära Åkeshov, i Tyresö slottspark och med Eliane Högberg på Södermalm. Läs mer om utflykterna från sidan 7. Och så är det äntligen dags att använda vårt nya bidrag från landstinget! Från och med 25 april startar en nybörjarkurs i Ronne Gardiners Metod. Det är ett både roligt och utmanande sätt att öva motorik, koordination och minnesförmåga. Kursen hittar du på sidan 9. Läs om alla kommande aktiviteter och några tillbakablickar i Hjärnbladet genom att klicka på länken nedan.

facebook.com

Två kära profiler tackades för sitt mångåriga arbete i styrelsen. Björn Boquist och Anita Ruotsalainen lämnade över stafettpinnen till nya ledamöter. Läs mer om årsmötet 2017 här! | Hjärnkraft Stockholms län

Årsmötet den 23 mars visade på det stora engagemang som finns i föreningen och det viktiga arbete som utförs. Läs mer i vår blogg via länken nedan:

facebook.com

Kansliet har stängt 7-8 mars pga underhållsarbeten i fastigheten och öppnar igen 9 mars kl 10.00. För brådskande ärenden, kontakta kansliet på: kansli(at)sthlm.hjarnkraft.se. OBS! Öppet Hus 8 mars kl 12-15 är inställt.

facebook.com

sthlm.hjarnkraft.se

Vi har platser kvar på vår Mindfulness-kurs! Mindfulness är en vetenskapligt dokumenterad metod för att reducera stress, hantera sömnproblem samt öka förmågan att fokusera. Ett syfte med Mindfulnessträning är att underlätta återhämtning, att fylla på med energi samt att lindra smärttillstånd. Kursen startar 14 mars och pågår 7 tisdagar kl 11-12.30. Anmäl dig så snart du kan för att säkra en plats. Kursen är öppen för både anhöriga och människor med egen skada. Läs mer om kursen i senaste Hjärnbladet i länken nedan.

facebook.com

Nybörjarkurs i Ronnie Gardiners Metod, start 25 april | Hjärnkraft Stockholms län

Är du i behov av träning och rehabilitering? Den 25 april startar vi en nybörjarkurs i Ronnie Gardiners Metod. Metoden fungerar som en cirkelträning för hjärnan där färger, ord, rörelser och rytm blandas och får båda hjärnhalvorna att arbeta på ett lekfullt sätt. Samtidigt stimuleras balanssinne, minne, motorik, koncentrations- och rörelseförmåga. Träningen sker till medryckande musik! RGM har med stor framgång använts för personer med förvärvade hjärnskador, parkinson och utbrändhet. Läs mer i länken nedan.

facebook.com

Quiz