Top Local Places

Afrikagrupperna

Tegelviksgatan 40, Stockholm, Sweden
Non-profit organization

Description

ad

Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation som
arbetar för en värld där alla människor har lika rättigheter. Afrikagrupperna är en solidaritetsorganisation med ungefär 1 300 medlemmar som arbetar för en mer rättvis värld. Vi bedriver utvecklingssamarbete med fem länder i södra Afrika och stödjer kampen för ett fritt Västsahara. I Sverige jobbar vi med information, opinionsbildning samt insamling, både centralt och lokalt. Afrikagrupperna har omkring 30 anställda, varav ungefär hälften i Sverige och hälften i södra Afrika.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Så minns världen Hans Rosling

Idag minns vi Hans Rosling med värme och stor tacksamhet <3 Hans engagemang började tidigt, redan i början av 80-talet arbetade han som distriktsläkare i Nampulaprovinsen i Moçambique och upptäckte där sambandet mellan färsk kassava och förlamning. Efter många år som forskare och senare professor i internationell hälsa har han de senaste 10-åren ägnat sitt liv till att på ett pedagogiskt och inspirerande sätt berätta om världens utveckling. - Han har lärt oss att världen blir bättre och hans ord behövs mer än någonsin, säger Gabi Björsson, generalsekreterare Afrikagrupperna.

facebook.com

Är en ny valutakrash att vänta i Zimbabwe? | Södra Afrika idag

Är en ny valutakrash att vänta i Zimbabwe? Värdeförlusten förklaras enkelt med att ingen litar på den. En valuta är inte värd mer än det värde människor ger den och det går inte att bortse från att en valuta som endast är erkänd inom en nations gränser är mindre värd än en som är gångbar globalt. Zimbabwes superinflation som ledde till att den tidigare inhemska zimbabwiska dollarn övergavs för den amerikanska 2009 ligger nära i minnet. Läs mer på vår blogg!

facebook.com

Alla hjärtans dag-kort 50 kr

Vill du göra någon extra glad på Alla hjärtans dag? Ge bort ett Alla hjärtans dag-kort som gör gott i dubbel bemärkelse! När du köper kortet är du med och bidrar till Afrikagruppernas viktiga arbete för att förbättra arbetsvillkoren för kvinnliga lantarbetare. Du hittar kortet i vår fina gåvoshop.

facebook.com

Kalender 2017 - 65 kr (ordinarie pris 129 kr)

Nu rear vi ut vår fina kalender för bara 65 kr! Afrikagruppernas kalender för 2017 är ett kulinariskt äventyr från södra Afrika. Varje månad bjuder vi på en ny spännande maträtt som inte bara är vacker att titta på utan även smakar gott. I kalendern har vi även samlat samtliga recept så att du själv kan laga till det som du blir extra sugen på. Vi hoppas att det smakar!

facebook.com

Var med och bekämpa fattigdomens orsaker - bli medlem!

Tillsammans med våra medlemmar förändrar vi liv i södra Afrika genom att bekämpa fattigdomens orsaker. Men för att göra mer behöver vi bli fler! Därför behövs du.

facebook.com

Trump har siktet inställt på kvinnor och flickor | Södra Afrika idag

Mindre än 48 timmar efter att miljontals människor över hela världen demonstrerade för jämställdhet och kvinnors rättigheter såg president Trump till att inskränka kvinnors och flickors mänskliga rättigheter globalt. Läs mer på bloggen.

facebook.com

Led arbetet för en rättvis värld!

Vill du leda arbetet för en rättvis värld? Bli vår nya generalsekreterare! Sök senast den 22 januari.

facebook.com

FACT -Chiredzi Work

Vill du veta mer om vad vår partnerorganisation Family AIDS Caring Trust Chiredzi i Zimbabwe gör? Kolla in deras nya video!

facebook.com

Nu söker vi två praktikanter!

Vill du vara med och bidra till en rättvis värld? Letar du efter en praktikplats till våren? Då kan du söka praktik hos oss!

facebook.com

Afrikagrupperna's cover photo

Afrikagrupperna's cover photo
facebook.com

Afrikagrupperna

Afrikagrupperna
facebook.com

Metoden har fungerat som en nyckel för mig | Södra Afrika idag

Innan jag tog del av den här metoden trodde jag att genus var lika med kvinna. Jag har lärt mig en massa om genus generellt, genus relaterat till hiv, genus relaterat våld. Genus är en social konstruktion. En del moçambikier vänder i dörren till ett hem där de ser en man diska. Så stark är den genusnormen. Aida Xavier Cossa har gått en utbildning som Afrikagrupperna arrangerade för sexualupplysare i Moçambique. Utbildningen introducerade en metod som kopplar genus till sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Läs mer om vad metoden har betytt för Aida och hennes arbete på bloggen!

facebook.com

Quiz