Top Local Places

S:t Görans Motettkör

Arbetargatan 21, Stockholm, Sweden
Musician/Band

Description

ad

Kyrkokör knuten till S:t Görans kyrka i Västermalms församling på Kungsholmen i Stockholm.
Dirigent: Olov Risberg. S:t Görans Motettkör är en aktiv del av musiklivet i Västermalms församling. Vi medverkar regelbundet i gudstjänster, konserter och temakvällar.

Tillsammans med S:t Görans Kammarkör, och ibland även andra körer, framför vi ett oratorieverk i Allhelgonatid. Ett axplock: Messias av Händel, Dream of Gerontius av Elgar, Skapelsen av Haydn och requier av bl a Verdi, Brahms, Mozart och Fauré. 2015 gjorde vi Hymnus Paradisi av Herbert Howells, ett i Sverige sällsynt verk. Då medverkade även Essinge Kammarkör.

"Vi sjunger in julen" är en mycket populär tradition som oftast drar fulla hus sista söndagen före jul.

I fastetid gör vi en konsert, antingen ensamma eller tillsammans med Kammarkören.

Vartannat år åker vi ut i Europa på körresa i Kristi Himmelsfärdstid. Vid 3-4 konserttillfällen i olika kyrkor framför vi ett blandat program a capella, innehållande bl a svensk körlyrik och något med lokalanknytning. De senaste åren har färden gått till Liège, Nice, Gloucester, Köln, Dublin och München. 2018 åker vi till Neapel.

Verksamhetsåret avslutas med en vårkonsert i slutet av maj.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Repetition inför morgondagens sommarkonsert.

facebook.com

Äntligen är sommaren här, och det passar vi på att fira. Tillsammans med publiken sjunger vi älskade sommarpsalmer, samt framför ett fint konsertprogram. Vi sjunger ett antal "Lieder" av Brahms på uttrycksfull tyska, några "nocturnes" på smäktande franska och engelska, samt några svenska klassiker. I år bjuder vi på något extraordinärt! En av våra favoritsolister, som har sjungit in julen med oss flera gånger, framför ett antal solosånger. Karolina Andersson har bl a gjort Nattens Drottning i Operans senaste uppsättning. Välkomna!

facebook.com

Glad Påsk! Snart kommer här att ljuda pukor och trumpeter. Välkomna!

facebook.com

Sista chansen ikväll kl 20.

facebook.com

Vi går nu in i Stilla veckan, och nu mer än någonsin behöver vi stilla våra sinnen efter den oerhörda sorg som har drabbat Stockholm. Kom till S:t Göran och låt vår systerkör sjunger er till frid.

facebook.com

Havets Stjärna

Följ med på en musikalisk resa i det stora blå. Vi sjunger hymner tillägnade Jungfru Maria i ett program som spänner över fem århundraden.

Havets Stjärna
facebook.com

S:t Görans Kammarkör

S:t Görans Kammarkör
facebook.com

S:t Görans kyrka

S:t Görans kyrka
facebook.com

Timeline Photos

Den sista finslipningen inför dagens julkonserter. Den första kl 16 är utsåld.

Timeline Photos
facebook.com

Vi sjunger in julen

Vi framför traditionell svensk och engelsk julmusik och sjunger julpsalmer tillsammans med församlingen. Medverkande: S:t Görans Motettkör, S:t Görans Kammarkör, Ensamble ur Stockholms Gosskör, solist Marika Schönberg sopran, orkestern Capella Sine Nomine, Gabriella Sjöström organist. Dirigenter: Karin Skogberg Ankarmo och Olov Risberg. Vi gör två konserter. Den första startar kl 16.00 och den andra kl 18.00. Entré 50 kr, 10 kr för barn och ungdom, som oavkortat tillfaller Stockholms Stadsmission. Biljetter kan köpas på ticketmaster eller i S:t Görans kyrka på vardagar 13-15 samt på lördagar och söndagar 12-16. Observera att dessa konserter brukar vara mycket välbesökta och den första säljs slut först, så var ute i god tid!

Vi sjunger in julen
facebook.com

S:t Görans kyrka

Pompa och ståt med extra allt! Kammarkören sjunger från läktaren medan Motettkören går i processionen.

facebook.com

Quiz

NEAR S:t Görans Motettkör

Paxton Executive AB

Stockholm, Sweden
Consulting/business services