Top Local Places

Sambomba

Fryshuset, Danssal 4. Onsdagar mellan 18.30-21.30. Samling 18.15 i Fryshusets stora entré., Stockholm, Sweden
Local business

Description

ad

Sambomba är en öppen slagverks ensamble där folk kan komma och lära sig att spela både traditionella rytmer från Brasilien som egna kompositioner. Sambomba är ett trumprojekt som jag (Juan Romero) startade med hjälp av Yakumbé i november 2001. Sambomba vänder sig till alla som vill lära sig om rytm och rörelse i ensemble. Vi arbetar framför allt med rytmer från nordöstra Brasilien vars starkaste rötter finns i västra Afrika, men som också är influerade av Europeiska och Sydamerikanska musiktraditioner.
Repetitionerna/lektionerna äger rum på onsdagar 18.30-21.30 och kostar 1500 kr per termin. Drop in för att se ifall ni tycker om det kostar 100 kr.
Alla deltagare får i början av höstterminen välja en trumma och bör sedan helst hålla sig till den under terminens gång för att fördjupa sina kunskaper i just det instrumentet.
Sambomba är en öppen verksamhet, vilket innebär att vissa deltagare kommer varje gång och andra inte. Därför börjar jag varje lektion
med att sammanfatta det vi har gått igenom vid tidigare tillfällen.
Varje Sambombarep får också anpassas till vilka som kommer just den gång en. Det är jag som håller i det pedagogiska arbetet medan resten av Yakumbé fungerar som ett stöd i musiken. Vissa lektioner innehåller förutom spelandet en viss fördjupning i musikteori och teknik. Höstterminen är öppen för alla, sedan stänger jag dörrarna under vårterminen för att fin slippa rytmerna och förbereda Sambomba till alla sommarens spelningar på fester karnevaler och annat. Bienvenid@s.


Quiz

NEAR Sambomba