Top Local Places

MADAM snickeri & restaurering

Lövholmsgränd 12, 4tr, Stockholm, Sweden
Carpenter

Description

ad

MADAM snickeri och restaurering är ett samarbete mellan  möbelsnickare o dekupör Marie Carlsson och möbelkonservator och möbelsnickare Magdalena Marano.  Ett feministiskt hantverkssamarbete med snickeri i en väglada i Sankt Anna och uppdrag över hela Stockholmsregionen och Östergötland. Varje projekt är egenartat och framställs i tät samverkan med uppdragsgivaren. Vår verksamhet inkluderar nyproduktion av möbler och inredning, återbruk, kompletteringar på torparens vis, prototyper i full skala, utställningsbygge, attributmakeri och scenografi.

Vi arbetar framför allt interiört, kombinerar gärna nytt och gammalt, fast och rörlig inredning. Lägger hellre till än tar bort. På sitt sätt kan en modern möbel eller en gammal klenod, allmoge, stil- eller designpjäser alla vara värda att restaurera och visa omsorg.

Varje beställare ska kunna vara delaktig efter lust och förmåga. Det är en levande process som utgår från situationen. Ibland vill de vi jobbar med lära sig något, ofta utvecklar vi något nytt tillsammans med kunderna och de som ska använda grejerna. Vi har bland annat skapat för småbarn, husdjur, kontorsråttor, skogsarbetare, hemmakockar och clubkids.

I Sankt Anna tillverkar, förbereder och bearbetar vi projekten, men ofta lassar vi skåpbilen med vår portabla verkstad och far på uppdrag. Eller så är vi igång med att montera hos någon kund. Hittills har vi mest arbetat runt om i Stockholms län och i Östergötland, men andra platser är inget hinder.


Materialet vi arbetar med är förnyelsebart och närproducerat. Ibland kan vi till och med använda virke som växt i skogarna på Ormestorp gård där snickeriet ligger. Genom snickeriet vill vi bidra till bygden vi verkar i och en hållbarare värld. Det är superkul när vi kommer på hur det går att göra något bättre och miljövänligare. Ett lyckat exempel är de snygga skivorna vi utvecklat av spillvirke. Spån och flis som blir över går till uppvärmning av gården. Vi planerar våra transporter, samlevererar och tankar så fosilfritt som möjligt.

Våra ambitioner kring hållbarhet samverkar med vår feministiska praktik. Det handlar om gemenskap och prestigelöshet, både internt och i relation till våra samarbetspartners, leverantörer och kunder. Om att se möjligheter och friheter att forma våra liv med hänsyn till yrkesroller, hälsa, lustfyllda påhitt och vardagligheter.

MADAM Snickeri består av:

Marie Carlsson, Möbelsnickare och Dekupör, utb. Carl Malmsten Furniture Studies, LiU.

Magdalena Marano, Möbelkonservering & -restaurering, utb. Carl Malmsten Furniture Studies, LiU.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

MADAM har samarbetat med MYCKET (Trion Mariana Alves Silva, Katarina Bonnevier & Therese Kristiansson) för Lesbisk Odyssé. Vi har tillsammans anpassat och inrett en husbil som ska fara fram i Norrland och göra storverk! Här får ni en liten förhandstitt:

facebook.com

Äntligen får vi berätta: ✨Se MADAM i antikshowen Bytt är bytt på TV4 tillsammans med René Nyberg & antikexperten Karin Laserow. Sänds på torsdag 26/10 kl. 20!✨

facebook.com

Kl 17 öppnar Casia Brombergs vernissage Juicy Body på Young Art, Karlavägen 5 i storstan. Pass på! MADAM har snickrat fotoramställningarna. Häpp!

facebook.com

facebook.com

Nu börjar det östgötska torparköket ta form.

facebook.com

facebook.com

Sveriges Radio P4 Östergötland är på väg till MADAM snickeri. Lyssna på direktsändningen nu och framåt under förmiddagen. Först från Edgards på Lagnö där vår utställning Tack Skogen pågår, sedan direkt från snickeriet. Pass på! http://t.sr.se/MCTXzo

facebook.com

MADAM snickeri & restaurering öppnar dörrarna till snickeriet på Ormestorp för täljworkshop på den årliga S:t Anna-dagen. På Edgards på Lagnö har MADAM utställning i sommar, se länken på kultursidan.nu Välkomna!

facebook.com

SYBORD, 1960-tal. - Bukowskis

Ibland lägger vi ut möbler som vi restaurerat på auktion, just nu finns en liten pärla från 1900-talets mitt ute på Bukowski market. (Utropet är 300kr. Pass på!)

facebook.com

Nu på fredag, den 5 maj kl 18:00 firar vi in våren, kom och ta en after work med MADAM snickeri på Bitter Pills i Stockholm!

facebook.com

MADAM snickeri & restaurering's cover photo

MADAM snickeri & restaurering's cover photo
facebook.com

Quiz

NEAR MADAM snickeri & restaurering

Nikita Hair

Stockholm, Sweden
Local business