Top Local Places

Balettakademien Stockholm

Birger Jarlsgatan 70, Stockholm, Sweden
Arts & Entertainment

Description

ad

Founded 1957 as the first dance school in Sweden teaching not only Ballet but also Modern-Contemporary and Jazz. Today you also find BA STREET and much, much more with a focus equally on width, quality and on the love for dance. Balettakademien i Stockholm startades 1957 och var den första yrkesinriktade dansskolan utanför Operan där utbildningen var helt inriktad på klassisk balett. Det hade vuxit fram ett behov av mångsidigt utbildade dansare till musikaler, shower och modern koreografi. Balettakademien ville ge möjlighet till en allsidig utbildning som förutom klassisk balett omfattade fridans och jazz.
Visste du att det var Balettakademien som 1960 introducerade jazzdansen med undervisning och på scen i Sverige? Under de femtio år som gått har Balettakademien vuxit och utvecklats, hela tiden med fokus på bredd och mångsidighet. Nu är vi inne på vårt femte decennium med oförminskad styrka och inspiration!

Många lärare, koreografer och musiker har verkat framgångsrikt både inom och utanför skolan. Balettakademien har spelat en viktig roll för svenskt dansliv och för de stora förändringar som har skett.          

Balettakademien flyttade 1996 till det  specialbyggda huset vid parken på Birger Jarlsgatan 70. Byggnaden har rönt stor uppmärksamhet och arkitekturen har belönats med ett flertal utmärkelser.


På ca 3000 kvm ryms bland annat tio danssalar, varav en fullständigt utrustad föreställningsstudio, naprapatmottagning, styrketräningsrum, kostymförråd, sju omklädningsrum och kaféet - den självklara träffpunkten.  

Läget vid parken, stora fönster och högt i tak gör huset ljust och luftigt invändigt. Mycket arbete med att skapa bästa möjliga förutsättningar och en stimulerande miljö för dans och kreativt skapande.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Nämen titta här! BA Balettskola i fint reportage i SvD Junior ❤️

facebook.com

Ännu en spännande kurs hos oss på Balettakademien! Är du 13-16 år och drömmer om att bli musikalartist? Vill du utveckla din sångröst och jobba på ditt sceniska uttryck? Anmäl dig då till denna kurs med start i Februari!

facebook.com

http://www.folkuniversitetet.se/skolor/balettakademien-dansskolor/balettakademien-stockholm/aktuellt/prova-pa-dagar1/

facebook.com

Följ oss på instagram @balettakademiensthlm https://www.instagram.com/Balettakademiensthlm/

facebook.com

http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Stockholm/Kurser/KursbeskrivningBA/?arrId=225704&ref=205725?sr=true

facebook.com

facebook.com

Vill du satsa på dansen som yrke eller få en bra grund inför fortsatta studier? Nu har vi öppnat ansökan till våra utbildningar Yrkesdansarutbildningen, Yrkesförberedande dansutbildning, Danslinjen och Musikallinjen. Välkommen med din ansökan!

facebook.com

Julklappstips - Ge bort dans i julklapp! Nu kan du köpa presentkort hos oss på Balettakademien med valfritt belopp. Ge bort en dansklass, en hel danskurs eller ett klippkort till dina nära och kära.

facebook.com

Workshop med jazzlegenden Bill Goodson 9-10 januari 2018! Välkomna att jazza in 2018 med två inspirerande och utmanande klasser i jazz M här på Balettakademien Stockholm. Klasserna hålls tis-ons 17:30-19:00 och kostar endast 500 kr för båda dagarna. Du som professionell dansare får vid köp av ett proffs-terminskort för vt-18 gå på denna workshop för endast 120 kr/klass! Bill är en stor koreograf och dansare som jobbat med bland andra Michael Jackson, Paula Abdul and Diana Ross. Han har också koreograferat på Moulin Rouge i Paris och ska direkt efter att han besökt oss här på BA till Italien för att jobba med So you think you can dance. Välkomna med er anmälan via länken här nedan!

facebook.com

Är du mellan 13-15 år och älskar att dansa? Då är Dansa-kortet ungdom något för dig! Du kan boka dig på upp till fem kurser i veckan för 6400 kr. Hitta dina favorit klasser här: http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Stockholm/Kurser/kurser-for-dig-som-ar-13-16-ar/

facebook.com

Tycker du att det är brist på dans i januari innan terminen sätter igång? Se hit! Vi har dans för dig oavsett om du är nybörjare eller proffs, samt även något för dig som är 60 år+. Kolla in våra kortkurser: http://www.folkuniversitetet.se/Skolor/Balettakademien-dansskolor/Balettakademien-Stockholm/Kurser/Korta-kurser/

facebook.com

Ni har väl inte missat att vi har Dansa-kort för undomar?! Är du 13-15 år och vill dansa mer än två gånger/veckan är det här verkligen någonting för dig. I kortet ingår nämligen upp till fem kurser och vi har massor av olika kurser och stilar att välja mellan! Läs mer och välj bland vårens kurser via länken här nedan. Välkomna!

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Macho mais cheap🤷🏽‍♀️

Macho mais cheap🤷🏽‍♀️
@, instagram.com

🖕

🖕
@, instagram.com

Saknar dansen alldeles för mycket

Saknar dansen alldeles för mycket
@, instagram.com

#forgotten #sweater #hooks #dressingroom #black #white #blackandwhitephoto #blackandwhiteisbetter #blackandwhiteworld #instablackandwhite #everythingisblackandwhite #blackisthenewblack #instabnw #bnw #lovebw #igersbnw #blancheetnoir #bw_lover

#forgotten 
#sweater 
#hooks 
#dressingroom 
#black 
#white 
#blackandwhitephoto #blackandwhiteisbetter #blackandwhiteworld 
#instablackandwhite 
#everythingisblackandwhite
#blackisthenewblack
#instabnw
#bnw 
#lovebw 
#igersbnw 
#blancheetnoir 
#bw_lover
@, instagram.com

Lika samma 🐼

Lika samma 🐼
@, instagram.com

🌪 #monday 🌪

🌪 #monday 🌪
@, instagram.com

Back in the #balettshoes

Back in the #balettshoes
@, instagram.com

@, instagram.com

Quiz

NEAR Balettakademien Stockholm