Top Local Places

Högevall - äventyrsbad, sport och motion

Högevallsgatan 3, Lund, Sweden
Recreation Center

Description

ad

Välkommen till Högevall i Lund, Skånes största och modernaste badhus!

Här på facebook svarar vi, i mån av tid, helgfri måndag - fredag.  Här finns äventyrsbad med 213 meter vattenrutschbanor, vildfors, klättervägg, utebassäng och djungelbad.

Gillar du att simma lugnt kan du sträcka ut i någon av simbassängerna och sedan slappna av i varmpool/bubbelpoolen.
Högevall har även en friskvårdsavdelning med jättegym och en idrottshall med 2000 publikplatser och möjligheter till evenemang och konferenser.
Du hittar oss i i Stadsparken i centrala Lund.
Det finns goda parkeringsmöjligheter och bra allmänna kommunikationer.

Vill du komma i kontakt med oss, så maila gärna på hogevall@lund.se, eller ring oss på 046-35 52 17.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vinnarna i teckningstävlingen är nu utsedda! Vi vill först och främst tacka för alla superfina och färgglada teckningar som vi har fått in från er under sommaren! Det var inte ett lätt beslut för vår jury att utse vinnarna. Kanske har ni som besökt Högevall i sommar , sett att alla fina bidrag suttit uppradade på en av väggarna i Cafè Corall? Vi säger ett STORT GRATTIS till våra vinnare i teckningstävlingen som är: 1:a pris - Ylva Fhager 2:a pris - Ville Mårtensson 3:e Pris - Edvin Smailagic

facebook.com

Just nu är Djungelbadet tillfälligt stängt på grund av tekniskt fel. Vildforsen håller fortfarande stängt på grund av säkerhetsskäl då vi upptäck ett hål. Våra vattenrutschkanor, vågbassängen och varmpoolen är öppna som vanligt till kl. 18.00 och hopptornet är öppet mellan kl. 11.00 - 15.00.

facebook.com

Vill ni besöka vårt äventyr till helgen? Precis som vanligt så har vi öppet 9-18 på lördagar och söndagar. Vi vill även passa på att påminna er om att vildforsen är tillfälligt avstängd. Alla övriga attraktioner är öppna precis som vanligt, så det finns massor av utrymme för att ha kul hos oss! För er som vill använda hopptornet i tävlingsbassängen så finns det möjlighet att göra det på lördag den 2 september och söndag den 3 september klockan 11-15. Gillar ni handboll? Då kan vi berätta att lördag den 2 september klockan 12-20.30 så är det handbollsmatch i idrottshallen. Välkomna! Har ni alltid undrat hur det skulle vara att spela vattenpolo? Då har ni chansen att prova på detta på söndag den 3 september klockan 17-18 med Lugi vattenpolo! För er som blir sugna på något att äta under er vistelse på Högevall, så föreslår vi ett besök i vårt Café Corall! Vi erbjuder bland annat hamburgare med rotfruktschips, kycklingspett, kakor, ekologiska pannkakor, fairtrade kaffe och mycket, mycket mer! Varmt välkomna till oss!

facebook.com

För tillfället är vildforsen stängd på grund av säkerhetsskäl, då vi upptäckt ett hål. Vi återkommer med mer information på vår hemsida och här på Facebook så fort vi vet mer. Övriga attraktioner inne i äventyret är öppet precis som vanligt, så det finns massor av utrymme för att ha roligt! Psst... Ni har väl inte missat att det serveras fairtrade kaffe, ekologiska pannkakor, sallad, hamburgare och mycket mer i vårt Café Corall? Varmt välkomna!

facebook.com

Vet ni inte vad ni ska göra till helgen? Då är ni varmt välkomna till Högevall där det alltid händer något roligt! Precis som vanligt så håller äventyret öppet 9-18 på lördag den 26 augusti och söndag den 27 augusti. Klicka här för information om övriga öppettider samt priser: http://www.hogevall.se/Priser/ Från fredag den 25 augusti till och med söndag den 27 augusti så är det "Arena Poseidon Team Cup" , en simtävling arrangerad av simklubben Poseidon. Kom gärna förbi och titta på tävlingarna! Ni har väl inte missat att Café Corall nu även kan erbjuda en dubbelhamburgare med kött från Revingehed? För er som är sugen på något mindre så finns det bland annat ekologiska pannkakor, fairtrade kaffe, tunnbrödsrullar, kakor och mycket mera. Vi önskar er alla en riktigt trevlig helg!

facebook.com

En simskoleplats till krabban 2 på söndagar klockan 12.10 är nu släppt. Det går bra att boka via: -Webben http://www.hogevall.se/Undervisning/Simundervisning/ (en administrativavgift tas då ut). -Telefon 046-355217 - På plats i vår reception på Högevall. För mer information om våra simskolor klicka här: http://www.hogevall.se/Undervisning/Simundervisning/ Välkomna!

facebook.com

Två platser till simskolor är släppta! En plats till grodan 13.00 på söndagar och en plats till sälen på torsdagar 17.10 är släppta. Information om simskolorna samt webbokning hittar ni här: http://www.hogevall.se/Undervisning/Simundervisning/ . Det går även bra att boka på plats i vår reception eller via telefon: 046-355217.

facebook.com

Har ni hunnit ta en titt på vår tävlingsbassäng (hoppbassängen) sedan underhållet blev klart? Om inte så vill vi gärna berätta att vi har fräschat upp bassängen ordentligt genom bland annat storstädning av hela bassängen, fästa lösa kakelplattor, byte av mjukfog samt byte av ljuskällor, slipning av utjämningstank och mycket mera. Som ni ser, så är det en hel del saker som ska skötas om och fixas till under de perioder som vi utför underhåll av våra bassänger. Vi utför kontinuerligt underhåll av våra bassänger för att tillgodo se en säker och trivsam miljö för våra besökare. För er som undrar när hopptornet är öppet för allmänheten så hänvisar vi er till vår ”Aktuell status” på hemsidan www.hogevall.se eller vår helguppdatering här på Facebook. Varmt välkomna!

facebook.com

Vad har ni för planer till helgen? För er som är lite äventyrssugna och vill besöka vårt äventyrsbad denna helgen så har vi öppet 10-17.30 på lördag den 19 augusti och söndag den 20 augusti. Om ni känner er lite extra modiga i helgen och vill hoppa från 3- 10 meter så kommer vårt hopptorn att hålla öppet 11-15 under lördag och söndag. Skulle ni bli hungriga under ert besök hos oss så kan vårt Café Corall erbjuda bland annat hamburgare med rotfruktschips, ekologiska pannkakor, fyllda baguetter och mycket mera. Vi vill även passa på att påminna er om att vi från och med måndag den 21 augusti återgår till våra ordinarie öppettider. Våra priser och öppettider hittar du här: http://www.hogevall.se/Priser/ Varmt välkommen till oss!

facebook.com

Från och med måndag den 21 augusti till och med fredagen den 29 september så kommer det pågå underhåll av idrottshallens fasad. Det som kommer göras, är att fasaden kommer att tvättas och målas om samt fräschas upp. Idrottshallen är k-märkt vilket betyder att den kommer att målas i precis samma färg och vara i samma utförande som den är idag, bara något uppfräschad. Underhållsarbetet kommer inte att påverka verksamheten. Av säkerhetsskäl så kommer det att sättas upp stängsel där arbetet pågår.

facebook.com

Information om träningsbassängen Vi hoppas att ni alla har kunnat simma många längder i vår träningsbassäng som stått i 50-metersläge hela sommaren. På fredag den 18 augusti klockan 8 så kommer träningsbassängen att återgå till 25-metersläge för att uppnå maximalt utnyttjande av bassängen. Vid vår årliga skyddsrond i arbetsmiljö så upptäckte vi att balken kör snett, vilket innebär en allvarlig risk för vår personal. Därför har vi anlitat ett externt företag som flyttar balken till oss på fredag, så att vi kan återgå till ordinarie verksamhet. Tills dess att balken kan repareras så kommer träningsbassängen att stå i 25-metersläge tills vidare. Vi återkommer med mer information så fort vi vet när reparationerna kan utföras. Reparationen kräver bland annat att träningsbassängen töms på vatten vilket uppskattas ta minst tre veckor. För att få den senaste informationen om vad som händer hos oss, kika gärna in här på Facebook och vår hemsida. Vi önskar er välkomna till en spännande höst med oss på Högevall!

facebook.com

Har ni missat att anmäla ert barn till vår simskola som börjar vecka 34 (21 augusti - 27 augusti)? Ingen fara, det finns ännu platser kvar på babylek (olika steg), Vattenlek och Krabban 2! Mer information om våra simskolor hittar ni här: http://www.hogevall.se/Undervisning/Simundervisning/ . Vill ni boka en plats så kan ni göra det på tre sätt: - Via webben (en administrationsavgift tas då ut). - På plats i vår reception. - Via telefon: 046-355217, betalningen sker senast söndag samma vecka som bokningen görs. Varmt välkomna till oss!

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Under sportlovet hade Poseidon en Gilla Vattenkurs på Högevallsbadet, här kommer en hälsning från simtränarna: Efter sju härliga dagar med två Gilla Vatten grupper i Lund, avslutades söndagen med en uppvisning av vad barnen/ungdomarna lärt sig. Båda grupperna kom till modul 7-8 och stod på händer och flöt på ryggen. Två fantastiska grupper, varav den första hade en konstant närvaro av nio barn. Nu känner vi oss som ledare styrkta av den positiva upplevelsen och kan se fram emot nästa kurs på påsklovet. Hans, Nilla, Alex och Regina."

Under sportlovet hade Poseidon en Gilla Vattenkurs på Högevallsbadet, här kommer en hälsning från simtränarna:
Efter sju härliga dagar med två Gilla Vatten grupper i Lund, avslutades
söndagen med en uppvisning av vad barnen/ungdomarna lärt sig. Båda grupperna
kom till modul 7-8 och stod på händer och flöt på ryggen. Två fantastiska grupper, varav 
den första hade en konstant närvaro av nio barn. Nu känner vi oss som ledare styrkta av
den positiva upplevelsen och kan se fram emot nästa kurs på påsklovet. Hans, Nilla, Alex och Regina."
@, instagram.com

A tough day of games! HSK v TSK 15-7 LUGI v TSK 9- 10 LUGI v HSK 1-27 Our girls worked really hard and are excited to take on the next round in Tommerup in 2 weeks time! #nordicwaterpolo

A tough day of games! 
HSK v TSK 15-7 
LUGI v TSK  9- 10 
LUGI v HSK 1-27
Our girls worked really hard and are excited to take on the next round in Tommerup in 2 weeks time! #nordicwaterpolo
@, instagram.com

Bada bada bada😍

Bada bada bada😍
@, instagram.com

Getting ready for #gameday against @tsk_waterpolo and @hovedstadens with round 1 of the Danish Div 1 women's series! Come and cheer us on kl. 15.45 at #högevall #nordicwaterpolo

Getting ready for #gameday against @tsk_waterpolo and @hovedstadens with round 1 of the Danish Div 1 women's series! Come and cheer us on kl. 15.45 at #högevall #nordicwaterpolo
@, instagram.com

Badhusdags 😄

Badhusdags 😄
@, instagram.com

Intermediates rocking it tonight!

Intermediates rocking it tonight!
@, instagram.com

Jag ska inte skryta. Det blev cirka 30 minuter simning. Jag kämpar mot latmasken i mig. Ha en trevlig tisdag kväll alla trevliga och roliga människor 💪💪🤗🃏

Jag ska inte skryta. Det blev cirka 30 minuter simning. Jag kämpar mot latmasken i mig. Ha en trevlig tisdag kväll alla trevliga och roliga människor 💪💪🤗🃏
@, instagram.com

#sportlov got us chilling at the pool #waterpololife #regram fr.o.m. @reneesemko

#sportlov got us chilling at the pool #waterpololife #regram fr.o.m. @reneesemko
@, instagram.com

danielmsallenwaterpolo,beer

Eftermatchöl #waterpolo #beer

waterpolo,beer
@danielmsallen, instagram.com

olanderssonrickard

Äventyrsbad idag med @___andyr___ ,, som ett barn! 😁😃

@olanderssonrickard, instagram.com

toughestlabbeatyourobstacle

Most obstacles are in your head #beatyourobstacle

beatyourobstacle
@toughestlab, instagram.com

gunz_mctavishswim,yesitsmonday,monday,aussiesofinstagram,morning,sweden,lund,högevall,cardio,sunrise,swimming

Few things more beautiful than being treated to an amazing sunrise! Happy Monday wherever you are! #yesitsmonday #monday #lund #högevall #swimming #swim #morning #cardio #sweden #aussiesofinstagram #sunrise

swim,yesitsmonday,monday,aussiesofinstagram,morning,sweden,lund,högevall,cardio,sunrise,swimming
@gunz_mctavish, instagram.com

gunz_mctavishlund,högevall,nerdswholift,cardio,pool,swimming

Today's cardio: done! 30 min swim tonight, I wasn't feeling up for a big session. Also the pool was closing. 😅 Great to be doing this more regularly though, I love swimming! Having some issues with my shoulders recently too, so I'm excluding all push/press excercises for two weeks or so & doing rehab work & laps instead of shoulder work. Supplementing glucosamine, and doing some band work for rotator cuff strengthening. We'll see where I am in 2 weeks' time! #högevall #Lund #nerdswholift #cardio #pool #swimming

lund,högevall,nerdswholift,cardio,pool,swimming
@gunz_mctavish, instagram.com

viktoriahellstrom

Fredagsbilden 2.0

@viktoriahellstrom, instagram.com

Quiz

NEAR Högevall - äventyrsbad, sport och motion