Nordanväg 22, Klostergårdens Idrottsområde, Lund, Sweden
Amateur Sports Team

Lunds Bollklubbs officiella facebooksida. Här kommer vi snabbt och bekvämt förmedla nyheter och matchinformation. Lunds Bollklubbs officiella facebooksida. Här kommer vi snabbt och bekvämt förmedla nyheter och matchinformation.

Vinst för U19 idag med 4-2 mot Eskilsminne IF U19.

Matchreferat Lunds BK - Rosengård 2-4 (2-1)! Matchen startade i vår favör och målet kom direkt genom bra spel i djupled och Engins inlägg stoppades upp och Admir som språngnickade in 1-0 efter 1 minuts spel . Efter detta hade vi ytterligare chans på 2-0 och de första 10 minuterna av matchen kändes bra . Men då kom både bekvämligheten och våra beslut blev svårare och fel i de flesta situationer ,även en eloge till Rosengård som jobbade in sig i matchen och till slut efter full tid stå som vinnare av denna träningsmatch . Vi lär oss av våra misstag denna gång och chans till bättring redan på Onsdag igen när vi tar emot Prespa Birlik in en extra insatt träningsmatch . Startelva : Mackan , Andre, Emil Pedersen, Overgaard ,Balint, Engin , Norrla , Emil Killander , Måns , Admir och Kristian , Byten gjordes och in kom Martin , Carl , Stefan , David, och Oliver Med vänlig hälsning Coach

Dagens träningsmatch mellan Lunds BK - FC Rosengård slutade 2-4 (2-1) Krubbans båda mål gjordes av Admir Osmancevic

Lunds BK - FC Rosengård lördag 10/3 13.00 på Klostergårdens IP. Lunds BK har Inför morgondagen tagit ut en trupp på 16 man +2 målvakter. Frånvaro listan i hemmalaget är lång då både skador och småskavanker har drabbat laget i veckan. Spelare som är borta från denna match är Levi,Hillstedt , Möller, Birgersson, Simon Nilsson och Kalle Larsson. - Vi har haft en ledig helg och kommit igång med träningen igen och det ska bli skoj att spela match igen mot Rosengård denna gång som spelade i div 1 förra året och spelar div2 detta året säger tränare Stefan Jansson. Med mindre än en månad kvar till premiären så jag vill se mer beslutsamhet i vårt försvarsspel och duell spel, vi måste vilja vinna alltid. #Lundsbk #LBK #Krubban #fotboll #FCRosengård @fcrosengard1917

Matchen flyttad från Malmö.

Herrarnas träningsmatch på lördag mot FC Rosengård är flyttad till Lund. Plats: Klostergårdens IP Tid: 13:00

Lunds BK U19 segrare i lördagens träningsmatch borta mot Råå IF Herrar med 3 - 4. Första halvlek Redan efter en minut fick Jesper ett ypperligt läge när han fick en djupledsboll förbi backlinjen. Tyvärr gick avslutet utanför efter ett antal dragningar från försvararna i Råå. Första halvlek var en sömnig halvlek från Lund samtidigt som Råå var duktiga i sitt passningsspel och bra på att spela sig ur trånga situationer. Första målet gjorde Råå genom dålig kommunikation i vår backlinje. Detta friställde deras forward mot vår målvakt och 1-0 blev ett faktum. Strax efter målet fick Råå en straff som går att diskutera. Bollen togs emot på Lukas axel men domaren valde straff. Deras spelare ställdes mot Simon och Simon gick vinnande ur situationen, han räddar straffen! Vi har sedan en period med avslut som går i stolpen, två gånger i hjulet och några offside. Men när halvleken närmar sig slutet, lyckas vi slå bollen från felvänd till rättvänd som i sin tur passar en rättvänd löpande Casper. Casper petar in bollen och vi kvitterar. Andra halvlek Andra halvlek blir en målrik halvlek där Råå är farliga i sina fasta situationer, så det var inte förvånande när deras andra mål kom genom en hörna. Vårt andra mål kom genom Nikolas som enkelt placerade in bollen i mål. Vi har i andra halvlek ett tryck på Råå och stora delar av halvleken spelas på deras planhalva. Flera målchanser dyker upp och ett flertal offside. Runt minut 60 slår Lukas en djupledsboll till Dardan som petar in bollen i mål efter dålig kommunikation från mittback och målvakt i Råå. Några minuter senare hittar vi en kontring 2 vs 1 mot deras mittback. Dardan passar till Kacper som placerar in bollen i Mål: 2 - 4. Råå reducerar precis innan slutsignal och resultatet blir 3 - 4.

Snart bara en månad kvar tills vi kör igång på allvar. Dela evenemanget. Bjud in alla som ni känner. Sprid ordet om matchen och kom så ser vi till att återkomsten i Division 1 blir något att minnas. Sist men inte minst. Det är Lundaderby! 💛💛💛 #Lund #Twittboll #football #soccer

Insamling för Oscar ! Oscar Sajland 13-årig H43-kille som har drabbats av den mycket aggressiva och snabbväxande hjärntumören DIPG – Diffust Pons Gliom. Behandlingsmetoderna är inte många, vilket gör att familjen nu ger sig av till en privat klinik i Mexico för behandling. Det är en mycket dyr behandling och alla som vill och kan stötta i hans kamp genom att skänka en slant. #SaveOscarSajland Vi i Lunds BK har satt upp ett SWISH nr: 1230752758 (står Lunds Bollklubb Café) skriv i meddelandet "Oscar" för alla som vill stötta Oscar i denna kamp. Med vänlig hälsning Lunds BK

Referat herrarnas match 24/2 mot BK Olympic ! Årets första hemmamatch innebar även årets första seger då BK Olympic besegrades med 4-2 (1-0) LBK startade matchen piggt och dominerade stort från start. Vi hade bra spelbarhet centralt och tog oss därifrån ut på kanterna och kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Redan efter 6 minuter kom en logisk ledning sen vi fått en straff, som Norlla säkert förvaltade. Vi skulle förvaltat våra chanser på ett bättre sätt men vi missade våra avgörande passning/löpning och målen uteblev. Det skall väl tilläggas att gästernas målvakt även gjorde ett par fina räddningar och höll kvar sitt lag i matchen. Sista kvarten i första tappar såväl rörelse och kommunikation. Olympic kommer in i matchen utan att skapa några riktigt vassa chanser. 1-0 i paus. Redan i tredje minuten i andra drar vi på oss en onödig frispark strax utanför halvcirkeln och Olympic får på ett bra skott och det var kvitterat, 1-1. Efter ungefär en timme gör LBK 6 byten och lite pigga ben. I mitten av halvleken tar vi tillbaka ledningen sen Overgaard kommit högst på en hörna och når Admir som skarvnickar bollen i mål. Dessvärre tillåts gästerna att kvittera än en gång då Olympic vänder upp på vår planhalva och vi missar att falla. Djupled bakom vår backlinje och en enkel placering i mål, 2-2. Två onödiga kvitteringar och trots att Olympic höjt sig var vi det bättre laget och på slutet avgör vi rättvist denna tillställning då Kristian sätter 3-2 på volley och Måns punkterar matchen med 4-2 efter en skolbokskontring. Matchen slutar 4-2. Som förväntat på försäsongen lite upp och ner. En del sekvenser idag är riktigt bra men vi måste höja vår lägstanivå och inte få perioder likt sista kvarten i första. Avslutningsvis jobbar vi vidare med vår effektivitet/beslutsförmåga på sista tredjedelen och målen bakåt kommer till lite för lätt på felbeslut som vi får försöka städa bort. #Lundsbk #Krubban #LBK #fotboll #LUND