Top Local Places

Höganäs kommun

Centralgatan 20, Höganäs, Sweden
Borough

Description

ad

Välkommen till Höganäs kommuns officiella facebooksida. Vi försöker besvara inkomna frågor inom 24 timmar under vardagar klockan 08.00 - 17.00. Detta är en mötesplats både för dig som bor i Höganäs och för andra som är nyfikna på kommunen. Vi använder sidan för information, marknadsföring, omvärldsbevakning och kriskommunikation.

Facebook-sidan administreras av kommunikatörer på kommunledningskontoret. Vi finns tillgängliga under kontorstid. Alla som håller sig till god ton på nätet är välkomna att göra inlägg, komma med kommentarer och vara delaktiga i diskussioner.

Tänk på…
- att alla inlägg som görs på sidan blir allmänna handlingar enligt offentlighetsprincipen.
- att sekretessbelagda uppgifter inte får publiceras här.
- att sidan inte är en arena för politiska diskussioner.
- att vi inte har möjlighet att kommentera eller hantera enskilda ärende på vår Facebook-sida
- att vi kan välja att ta bort innehåll som strider mot sidans syfte

Kommentarer eller inlägg inte får innehålla
- förtal, personliga angrepp eller förolämpningar
- hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier
- olovliga våldsskildringar eller pornografi
- uppmaningar till brott eller utgöra annan brottslig verksamhet

- olovligt bruk av upphovsrättsligt skyddat material
- svordomar eller obscena ord
- kommersiella budskap eller reklam
- kränkande kommentarer eller brottsligt material
- länkar till innehåll enligt ovan

Om vi bedömer att din kommentar eller ditt inlägg strider mot våra regler tas det bort.


Förutom Facebook finns vi bland annat också på
http://www.hoganas.se
http://twitter.com/hoganaskommun
http://youtube.com/hoganaskommun
https://www.instagram.com/hoganaskommun

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Kanske är du en person som ibland kallas "kontrollfreak" av dina vänner. Kanske är du en person som skriver listor om det mesta i vardagen – vad som ska göras, vad som måste handlas och vad som behöver packas inför semestern. Kanske gillar du att skriva listor och sedan njuter av att få saker gjorda som kan prickas av på listan. Vet du vad - det gör vi också! Men ibland har du kanske fått höra att ditt planerande och den research du gör inför en utflykt tar för lång tid. Då kan vi tala om att vi har gjort förarbetet till helgens utflykt. Vi har skrivit en lista och bockat av några av de fantastiska punkter som Kullaberg erbjuder. Som du kanske vet är känslan av att bocka av den sista punkten på listan den bästa. Allt arbete är gjort och nu är det dags att njuta. Därför lämnar vi den sista punkten till dig.. Trevlig helg! Grottor✅ Badplatser✅ Vandringsstigar✅ Guidade turer✅ Sveriges ljusstarkaste fyr✅ Grillplatser✅ Café och restauranger✅ Golfbana✅ Bussförbindelse✅ Klättringsleder✅ Tumlarsafari✅ Coasteering✅ Hisnande vyer✅ Bokskog✅ Bergsbranter✅ En perfekt plats en sommardag✅ Glada besökare◻️

facebook.com

"Känslan är lite lyxig här" Linnea Larsson, mäklare, vilken är din speciella plats på jorden? – Jag har rest mycket, bland annat på Nya Zeeland och i Kanada, och gemensamt för alla ställena är den storslagna naturen. Att vandra på berget ovanför Mölle med den vackra utsikten är väldigt speciellt för mig. Hur tillbringar du helst sommaren i Kullabygden? – Jag är en naturmänniska och tycker om att vistas vid havet. Att få bada, grilla och vandra på Kullaberg är en perfekt sommardag för mig. Gärna kombinerat med lite hästridning också. Och kanske fiske från en båt. Varför är det fördelaktigt att bosätta sig här? – Det är mest känslan av att vara här som har betydelse. Enkelheten, djur, natur och havet. Känslan är lite lyxig här. Att skolorna och fritids-utbudet är bra är självklart ett stort plus. Har du något drömobjekt i området? – För mig är det ett hus med historia. Det behöver inte vara stort, men med själ och gamla detaljer bevarade. Kanske i en liten fiskeby. Det finns ganska ofta sådana objekt här i kommunen.

facebook.com

Den turkosa utomhusbassängen vid Solviken i Mölle. Vågornas brus mot klipporna vid Ablahamn. Pittoreska hamnen i Viken. Grönskande bokskogar vid Himmelstorpsgården. Solen som går upp över fälten i Jonstorp. Strandhäng på bryggan vid Kvickbadet. En mysig orangeröd solnedgång i Lerberget. Lugnet i Arild. Vad pratar vi om? Jo, fantastiska vyer i Kullabygden som utgör perfekta fotomotiv! Vi som bor här kan uppleva naturens magi dagligen. Kanske just du har växt upp i Kullabygden men bor någon annanstans nu? Kanske får du hemlängtan ibland? Kanske har du besökt oss och vill åka hit igen? Vi som har upplevt Kullabygden bär dessa minnen med oss i hjärtat, men hade det inte varit trevligt att ha det på bild också? Eller ännu bättre, en tavla i hemmet? Precis som du, älskar vi Kullabygden. Vi har därför skapat en poster med några av de mest gillade bilderna på vårt Instagramkonto. Postern (50x70 cm) blir din för 50 kronor och finns att köpa på Höganäs bibliotek.

facebook.com

Storleken spelar roll. Känslan av den perfekta längden och tjockleken går inte att beskriva. Lagom fast i konsistensen med en smalare rot och en praktfull knopp på toppen. Vi pratar givetvis om sparris. Läs intervjun vi gjorde med Åsa Sjöblom där hon berättar om hur hon startade företaget Kullasparris. Med kärlek till bygden och lokalt producerade råvaror driver Åsa Kullasparris och har också öppnat en butik tillsammans med andra företag som säljer råvaror som tillverkats i vår närhet. Förutom att odla ekologisk grön sparris och frilandsgrönsaker erbjuder Kullasparris boende, sparrissafari och studiebesök med anknytning till gårdens odlingar av sparris och grönsaker. Kullabygden ligger på de bästa breddgraderna och klimatet är perfekt för att driva företag. Vi har fantastisk jord i Skåne och det ger bra förutsättningar för sparrisodling. Läs hela intervjun med Åsa och låt dig inspireras https://www.hoganas.se/Foretagare/Aktiviteter/start-up-lab/asa-sjoblom---kullasparris/ Vill du veta det bästa av allt? Nu är det din tur att förverkliga din dröm i livet! Kom till våra start-up labs så hjälper vi dig. Det är gratis, ingen anmälan behövs och alla idéer är välkomna! Läs mer på https://www.hoganas.se/Foretagare/Aktiviteter/start-up-lab/

facebook.com

Det myllrar av människor. Fritidsbåtarna ligger tätt. Segelskolans elever hissar segel och glider ut på vattnet. Turisterna slappar i solstolar vid glasskiosken och restaurangbesökarna trängs på uteserveringarna i Vikens hamn. På en av de nya sittmöblerna hittar vi semesterfirarna Nina Engel och Lars Blixt som njuter av sommardagen. De bor i Stockholm men är på semester i Helsingborg. Idag hade de bestämt sig för att ”göra Viken” med en cykelutflykt. Efter en fika i solen får de nya sittmöblerna tummen upp. Kommunens snickare har byggt möblerna och tanken är att de ska vara inbjudande att sitta på samtidigt som de påminner om gamla fisksumpar som därför passar bra in i hamnmiljön. Tre olika modeller kommer att tillverkas och detta är den första modellen som finns på plats. Just nu i Viken – välkommen till första parkett!

facebook.com

"Så många underbara lägen" Rickard Länsberg, registrerad fastighetsmäklare,vilken är din speciella plats på jorden? – Att stå längst ut på Kullaberg framför Kullens fyr med staketet mellan mig och berget, där Kattegatt möter Öresund - det är mäktigt tycker jag. Det är som en tavla som förändras varje gång jag är där. Hur njuter du bäst av sommaren i Kullabygden? – Jag har ingen semester på sommaren. Jag får njuta av att ta hand om alla kunder som kommer från när och fjärran i vår vackra bygd istället. Vilka fördelar finns det med att köpa sitt boende här? – Det är främst närheten till allt - havet, Kullaberg och hela vackra Kullabygden (Sveriges Toscana). Här finns också framåtanda med stark framtidstro, härlig atmosfär, starkt företagande med många innovatörer. Det känns som om de positiva drivkrafterna bara ökar och ökar här. Ditt drömobjekt i Höganäs Kullabygden? – Här finns många drömobjekt så det är svårt att plocka ut just ett, eftersom vi har så många underbara lägen med fantastiska hus.

facebook.com

Sommar och sol. Semesterdagen ska njutas på stranden. Kläderna har åkt av och badlakanet ligger på plats i den varma sanden. Visst hade det varit skönt med ett dopp i havet? Men vänta lite. Först ska du kanske ta en bild till Instagram? Att ta en bild tar bara en sekund. Därefter ska bilden kanske snyggas till med ett filter. Vilka hashtags ska du nu använda till din perfekta sommarbild? Nu har det gått några sekunder och när du lyfter blicken från mobilen är ditt barn borta. Hur gick nu detta till? Du skulle ju ”bara” lägga ut en bild. Sociala medier, mobilspel och mejlen. Allt för många har mer koll på mobilen än på sina barn vid badplatser. Men för ett badande barn är din uppmärksamhet livsviktig. När en olycka sker, kan varje sekund innebära skillnaden mellan liv och död. I Sverige drunknar cirka tio barn varje år, vid badplatser, trädgårdspooler och liknande. Ofta till följd av att tillsynen brustit eller att barnen har saknat flythjälpmedel. Till skillnad mot vad många tror, så varken plaskas det eller skriks när barn (och vuxna) drunknar. Drunknande människor orkar oftast inte ropa på hjälp eller vifta med armarna. Drunkning är bland de vanligaste dödsolyckorna bland barn, och väldigt många av dem sker i närheten av vuxna som brustit i uppmärksamhet. Det är alltid du som förälder som ansvarar för ditt barns säkerhet. Men det är inte svårt att ha en säkrare badsommar. Börja med att lägga ifrån dig mobilen och ha koll på barnen istället.

facebook.com

Det är fredag och solen skiner. Tänk att du i helgen ligger i hängmattan, på stranden, i trädgården eller njuter på balkongen. Du vill slappna av och njuta av veckans bästa dagar. Det enda som saknas är något skönt i hörlurarna. Vi har lösningen på det. I Kullapodden möter du några av bygdens hetaste poddkändisar. Det är lite personligare, lite närmare, lite mer Höganäs Kullabygden. Och de har alla en sak gemensamt - de bor, verkar och lever här. Följ med oss hem till några av Höganäs och Kullabygdens mest spännande personligheter och entreprenörer i kommunens podcastserie Kullapodden. En avslappnad och personlig serie som sticker ut! Lyssna här https://soundcloud.com/user-305812219

facebook.com

Väckarklockan ringer. Du snoozar en sista gång. Tänk att själv få bestämma hur dags du ska vara på jobbet och vilka dagar du ska jobba. Att ha ditt eget företag och arbeta med det du brinner för. Under sommar och semestertider är det många som funderar på att starta eget. Kanske har du en affärsidé som du tror skulle kunna lyckas? Du är inte ensam - många drömmer om det men få tar steget från idé till verklighet. Vi har träffat läraren Synnöve som vid 54 års ålder bestämde sig för att byta karriär. Idag driver hon företaget Learn-IT där hon arbetar som IT-pedagog och konsult. Hennes viktigaste tips till dig som går och drömmer om att starta eget är ”Har du en bra idé KÖR! Du lär dig alltid något på det. Det är det bästa jag gjort! ”. Läs hela intervjun med Synnöve och låt dig inspireras https://www.hoganas.se/Foretagare/Aktiviteter/start-up-lab/synnove/ Vill du veta det bästa av allt? Nu är det din tur att förverkliga din dröm i livet! Kom till våra start-up labs så hjälper vi dig. Det är gratis, ingen anmälan behövs och alla idéer är välkomna! Läs mer på https://www.hoganas.se/Foretagare/Aktiviteter/start-up-lab/

facebook.com

Vilka platser tycker du att man måste besöka i Kullabygden? Vi har sammanställt 13 saker i vår bucket list. Kommentera gärna och dela med dig av dina favoritplatser så att fler kan få uppleva dem i sommar. Listan kan bli hur lång som helst! Här kan du inspireras av vår lista https://www.hoganas.se/Invanare/Nyhetsarkiv/bucketlist/

facebook.com

Aktivitetsstråket är sommarfint och redo för alla aktiva besökare! Vi har smyckat flaggstängerna och planterat sommarblommor längs aktivitetsstråket. Flaggorna har gjorts av textilkonstnären Elisabeth Brenner som kom med det vinnande förslaget i vår tävling. Har du inte haft möjlighet att besöka aktivitetsstråket ännu kan du gå en virtuell rundtur här http://maps.hoganas.se/webapp/aktivitetsstrak/

facebook.com

Ni har väl inte missat årets roliga sommarlovsprogram? Idag kan vi tipsa om lunch, graffiti-workshop och storlego vid Höganäs skatepark. Aktiviteterna är gratis och det är drop in som gäller. Vi är på plats klockan 10.00 - 16.00. Hela sommarlovsprogrammet hittar ni på vår hemsida https://www.hoganas.se/globalassets/sommarlovsprogram-2017.pdf

facebook.com

Quiz