Top Local Places

Christian Wigardts HAPPY YOGA

Bäckvägen 92, Hägersten, Sweden
Yoga Studio

Description

ad

YesYoga - en skattkammare av spännande rörelser
Du behöver inte vara vig. Men risken finns att du blir det.
Boka på www.timecenter.com/yesyoga
YesYoga är handfast, svettig och rolig; en långsam, djup och intensiv stretch som går djupt in i muskler, fibrer, celler och nerver - som gör korta muskler långa och får kroppen att sjunga.

Det finns alltd en belöning - YesYoga ger ett kraftigt påslag av lyckohormoner och vi lämnar yogasalen med ett leende på läpparna.

Vi har inte bråttom. Vi går långsamt in och ut ur positionerna. Du reglerar själv hur djupt du vill gå i positionen. Alla brukar få vad de behöver, efter eget behov och efter egen förmåga.

Rörelserna utförs i olika steg och det går alldeles utmärkt att vara kvar i steg 1 eller 2 - man behöver inte tvinga sig till steg 3 eller 4.

Vi använder inte rökelse, inte heller excellerar vi i böneramsor eller indiska namn. Jag brukar säga rörelsernas namn på svenska vilket går utmärkt - de har ofta namn som "mala mjöl", "ro", "krigaren" etc. Musiken är inte av typen yogamusik, utan har en egen profil.

Den vanligaste frågan är om man behöver vara vig för att gå på yoga. Nej, men risken finns att man blir. Vi arbetar med att göra korta muskler långa och blir litet smidigare för var dag som går.


Kom också ihåg att du får minst lika mycket träning av att försöka gå in i en position som att lyckas gå in i den.

YesYoga är fantasi och massor av spännande övningar.

Om man ska sätta en etikett på min yoga så är det hatha yoga. Men etiketter säger inte så mycket. Låt oss slå fast att YesYoga är en varierad, spännande form av yoga där vi inte gör samma rörelser varje gång. Varje pass ser olika ut och i och med att vi arbetar långsamt så är det inga problem att hinna med i svängarna även om du aldrig gjort den aktuella övningen förut.

Det är märkligt hur få av hathayogans övningar som används i Sverige! Här finns ju en skattkista.

Månhälsningar bildar basen, sedan kompletterar vi med positioner liggande på mage och rygg, sittande, stående, balans. Vi penetrerar muskler, fibrer, celler & nerver på djupet, transporterar ut slaggprodukter - belöningen är kraftiga duschar av glädjehormoner. Dopaminpåslaget är märkbart, speciellt efter passet då många upplever att surret i huvudet minskar och fokus blir starkare - vi kan med lugn och ro ta itu med de saker som är viktigast. Och vi blir smidigare, pass för pass. Korta muskler blir långa vilket allt fler kampsportare, klättrare, joggare, skejtare och många andra inser.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

Snart dags för Yoga DJ Sessions #4 på temat "Realisera dina yogadrömmar"...

facebook.com

Nästa lördag eftermiddag den 29 juli blir det Yoga Dj Sessions på Norbergsfestivalen. Vi ses där!

facebook.com

facebook.com

Internationella yogadagen firas med denna fina film!

facebook.com

YesYoga i sommar: DJ Sessions

facebook.com

Yoga DJ Sessions & Niklas bästa tips

facebook.com

Rörelse & rytm. Precis som yoga. Och bland våra elever finns skejtare som vill förebygga, och reparera, skador.

facebook.com

Halvterminskort & tips från Niklas

facebook.com

Your Commitment to Yoga

facebook.com

Fler platser på YesYogan

facebook.com

FRIHET ÅT YOGAN! Work-shop på Yin&Yang Yogastudio • St Eriksgatan 104 Söndagen 12 februari kl 13-15 • Pris: 390 kr - för YesYoga elever 330 kr Ny, fräsch och kul. Om det är så du vill ha ha din yoga så kommer du att ha extra roligt på denna workshop där vi får en del svar på frågorna om varför vi bör utveckla yogan, bort från det rigida och statiska, och hur vi kan göra det. Med utgångspunkt i några vanliga yogapositioner ser vi om vi kan utveckla dem, addera mervärde, nå nya muskelgrupper - utan hänsyn till vad som anses vara comme il faut inom traditionell yoga. Vilka nya rörelser kan vi integrera i yogan för att göra den nyttigare, mer skadefri och roligare på en och samma gång? Vilken roll kan den svängiga musiken ha? Och hur var det nu med tennisbollarna… En uppiggande, fördomsfri workshop för dig som är nyfiken. Inga förkunskaper eller förutfattade meningar behövs. Lämpar sig väl också för yogalärare som känner att de har kört fast och rullat för länge på samma räls. Workshopen leds av Christian Wigardt, grundare av YesYoga och Yogapodden Yoga Radio Sessions samt yoga-på-klubb-konceptet Yoga DJ Sessions (www.yogadjsessions.com). Christian har rest över jordklotet på jakt efter impulser till en yoga som är modern, nyskapande och svängig. Anmälan som är bindande görs på www.timecenter.se/yinyangyogastudio

facebook.com

Quiz

NEAR Christian Wigardts HAPPY YOGA

Salong Marialouis

Hägersten, Sweden
Spas/beauty/personal care