Top Local Places

Konst och Krumelurer

Ånäsvägen 20, Gothenburg, Sweden
Company

Description

ad

Barnböcker, måleri och kreativ support. Barnboksförfattare och konstnär Ann-Katrine Engström Barnböcker:
2013 Mamman och fröet - En bok om längtan och en möjlighet.
2014 En fjäril på min kofta - En bok om en liten syster till en bror som dog i mammans mage.

Recension Mamman och fröet
"En alternativ berättelse om hur ett älskat barn kommer till världen. En berättelse om en mamma som hade nästan allt. Utom någon att läsa sagor för, baka bullar med eller gunga med. Eftersom mamman inte har någon man köper hon frön för att hennes finaste lilla unge ska börja växa i magen och sedan komma ut. Bra läsning på förskolor, och hemma, som visar att alla familjer inte ser likadana ut." (Catarina Berglund, Kommunalarbetaren Dec 2013)

Recension En fjäril på min kofta
"Ni som läst mina tidigare recensioner av barnböcker anar kanske ett mönster. Jag gillar barnböcker som tar upp viktiga ämnen, svåra ämnen. För hur bra man än är som förälder finns det tillfällen när orden tar slut, när man inte vet hur man ska trösta eller hur man förklarar sådant man knappt förstår själv. Då är sådana här böcker fantastiska.
Jag läste den för mina barn som är 5 och 7 år och boken var helt rätt för dem båda. Texten är sorglig och vacker men samtidigt så enkel. Den krånglar inte till något, utan förklarar på ett fint sätt en väldigt sorglig händelse och hur det kan kännas att förlora någon. Den varken förminskar eller förstorar. Jag älskar dessutom att den är skriven på vers. Det hjälpte mig framåt i högläsningen även när rösten stockade sig av sinnesrörelse. Det här är en underbart fin liten bok, som tar upp både sorgen och döden på ett sätt som passar både stora och små."

(Bokhuset Bokblogg)


CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Detta är en sida ur boken "En fjäril på min kofta". Idag har mellanbror i boken firat sin 7-årsdag långt bortom här. Vi har varit vid graven med blommor, teckning & Pokemonkort och saknat honom extra mycket hos oss. Grattis älskade Valdemar! Här kommer det alltid att fattas en. /Din moster Idag har jag också swishat en gåva till Spädbarnsfonden. Jag önskar att det är fler som gör det. SWISH: 123 089 81 55. Välj om din gåva ska gå till forskning, stödverksamhet eller minnespåsar.

facebook.com

Idag för ett år sedan! http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/ny-barnbok-förklarar-insemination-3187052

facebook.com

Delar här en fin inläsning av min bok "En fjäril på min kofta" av Jörgen Mohlen. Jag brukar säga att jag önskar att jag aldrig hade behövt skriva denna bok. Men nu är jag både glad och tacksam att den når syskon och familjer som behöver den. /Ann-Katrine

facebook.com

Glad Påsk🐥

facebook.com

Idag recenseras En fjäril på min kofta på Alba.nu http://www.alba.nu

facebook.com

Quiz

NEAR Konst och Krumelurer