Top Local Places

Mkl Knjižnica Bežigrad

Einspielerjeva 1, Ljubljana, Slovenia
Library

Description

ad


RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

facebook.com

facebook.com

facebook.com

V romanu Hiša avtorice Ivane Djilas spoznamo zgodbo družine, ki si zaradi kredita in nerednih prihodkov ne more več privoščiti lepe hiše, ki jo je kupila pred leti. Treba jo bo prodati, preden bo prepozno. Junakinja, ki vzame stvari v svoje roke, kaj hitro spozna, da to ne bo šlo zlahka, da se je naš svet zataknil. Večer, na katerem se nam bo pridružila tudi avtorica romana - Ivana Djilas, bo vodila psihologinja Tanja Grünfeld.

facebook.com

Predavatelj bo odprl številna aktualna vprašanja o človeškem zdravju, medicinski praksi in prehranskih smernicah. Kljub sodobni medicini in farmaciji je vedno več obolelih ljudi. Kljub smernicam zdravega prehranjevanja se mnogi prehranjujejo nezdravo, prezgodaj umirajo in po nepotrebnem uničujejo svoje zdravje in okolje. Na predavanju bodo predstavljeni vzroki za različne bolezni in možnosti, kako jih rešiti.

facebook.com

Človek je del narave in prav je, da harmonijo naravnega okolja vnaša tudi v bivalne in delovne prostore. Na delavnici nevrolingvističnega programiranja bomo predstavili smisel, pomen ter način postavitve prostora. Za praktičen prikaz imejte s seboj izrisan tloris prostora in fotografijo obstoječega stanja prostora, v katerega bi želeli vnesti nove vire moči ter okrepiti že obstoječe.

facebook.com

Veliko ljudi je v otroštvu zaznamovala odsotnost očeta, zato danes trpijo zaradi hude lakote po njem. Avtorica knjige Drugo rojstvo: si za to, da se rodiva skupaj? nam bo preko svojega obsežnega dela, ki odpira tudi številna vprašanja o naših družinskih vzorcih, odnosih s starši ter nam razkriva arhetipsko ozadje izbire našega partnerja, predstavila učinke odsotnega očeta. Pogovor bo vodila Alenka Zdešar.

facebook.com

Globoko vesolje se za ljubitelje astronomije začne onstran Osončja. Ponuja nam zelo veliko užitkov, samo upati si je treba, da jih odkrijemo in raziskujemo noč za nočjo. Na tokratnem srečanju v okviru cikla Svetovi narave bosta o vesolju iz različnih zornih kotov spregovorila prof. Boris Kham in Milan Balažic. Pogovor bo povezoval Ludvik Jevšenak.

facebook.com

Na aprilskih delavnicah se bomo posvetili analizi romana kanadske avtorice Anne Michaels Ubežni delci. Roman skupaj z delom Pomladni dan Cirila Kosmača tvori podlago za maturitetni esej v letu 2018, za katerega je predpisan tematski sklop Človek med preteklostjo in sedanjostjo. Delavnici bo vodila Tanja Tomšič, prof. slov. na gimnaziji in zunanja ocenjevalka na maturi.

facebook.com

MIŠ - Mala impro šola je prva vstopna točka v svet improvizacijskega gledališča za osnovnošolce. Na delavnicah se bomo v sproščenem ustvarjalnem okolju igrali različne igre, z njimi pa razvijali gledališke like in uprizarjali čisto nove, še neobstoječe zgodbe. Prijave zbiramo v knjižnici, na 308 53 00 ali bezigrad@mklj.si.

facebook.com

Stripovska štafeta je posebna športna disciplina, v kateri si igralci med seboj ne predajajo palice, ampak svinčnike, ne tečejo po tekaški stezi, ampak rišejo po listu papirja, namesto da bi preskakovali ovire, pa pišejo v stripovske oblačke. Prijave v knjižnici, na 308 53 00 ali na bezigrad@mklj.si.

facebook.com

Logična pošast bo na obisku v knjižnici otrokom predstavila različne logične izzive in načine reševanja. Izzivi so primerni za otroke različnih starosti. Prijave zbiramo v knjižnici, na številki 308 53 00 ali na bezigrad@mklj.si.

facebook.com

Quiz

BLIZU Mkl Knjižnica Bežigrad