Top Local Places

FDV - Fakulteta za družbene vede

Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana, Slovenia
College & University

Description

ad

Faculty of Social Sciences, University of Ljubljana
Fakulteta za družbene vede (FDV) je največja družboslovna fakulteta v Sloveniji in tudi med večjimi v Evropi. Ponujamo 13 dodiplomskih, več kot 20 magistrskih programov ter doktorski študij. Omogočamo in študente spodbujamo k študiju v tujini, ponujamo velik delež izbirnih vsebin, organizirana praksa pa študente temeljito pripravi na vstop na trg delovne sile.

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Poteka druga predstavitev fakultete bodočim študentom. Tokrat smo povabili bivšo študentko FDV Nino Gaspari, da z dijaki deli svoje študentske izkušnje in napotke! #informativnidnevi #fdv

facebook.com

V Veliki dvorani FDV trenutno poteka uvodna predstavitev za bodoče študente, kjer predava Dominik Bagola. Informativni dnevi so se pričeli z izjemno številčnim obiskom dijakov! :)

facebook.com

Če te zanima delovanje družbe, trga dela in organizacij, obenem pa rad delaš z ljudmi in si želiš s poznavanjem kadrovskega področja prispevati k uspešnemu delovanju organizacij, je študijski program Sociologija - Kadrovski menedžment pravi zate! Oglej si video ;-) Več informacij tudi na spletni strani programa: https://www.fdv.uni-lj.si/studij/studij-na-fdv/dodiplomski-studij-1-stopnje/studijski-programi/sociologija-kadrovski-menedzment-1-stopnja-novo

facebook.com

V petek ob 15h bo z nami na informativnem dnevu svojo študijsko izkušnjo in delček karierne poti delila tudi naša diplomantka Nina Gaspari 😉

facebook.com

Si se že kdaj vprašal/-a, kaj daje urejenost vsakdanjemu življenju, da lahko z gotovostjo stopiš na avtobus in veš, da bodo sošolci in učitelji dan za dnem ob istem času na istem mestu? In kaj poraja družbena gibanja, proteste in družbene spremembe, ki jih doživljamo v svetu in doma? Sociologija je edinstvena veda, ki se ukvarja z vsemi oblikami družbenega delovanja in organiziranosti, zavedajoč se njihove globalne prepletenosti. Predvsem pa je zelo aktualna. Sociološki klasik E. Durkheim je pred več kot sto leti zapisal, da iz tega, da sociologi družbo predvsem proučujejo, ne izhaja, da se odrekajo želji, da stvarnost izboljšajo. Seveda to velja še danes. Ob tem, ko se lahko vsi strinjamo s stališčem o uporabni vrednosti sociološkega znanja, se pojavljajo večna vprašanja, kot so: katere in čigave zamisli bodo postale podlaga za načrtovanje in izboljševanje družbe, s kakšnimi sredstvi bo prišlo do izboljševanja, kakšna bodo razmerja med vpletenimi akterji v svetu omejenih materialnih dobrin in neenakomerne razporeditve družbene moči? Na vsa ta vprašanja ponuja odgovore tudi študij sociologije na Fakulteti za družbene vede. Preverite več na spletni strani programa!

facebook.com

facebook.com

Preverite najnovejše informacije glede kariere: Zaposlitveni inkubator organizira delavnice od 19. 2. do 2. 3. in Inštitut RS za socialno varstvo razpisuje praktično usposabljanje.

facebook.com

Nova država je dala študiju politologije poseben polet, zato je postal atraktiven. Tu se obravnavajo vprašanja, ki vsakogar žgečkajo in mikajo, nimajo pa vsi poguma in volje, da bi se lotili bolj poglobljenega študija. Ta je rezerviran za posebej poklicane, za študente politologije teoretsko-analitske smeri. Politiko sovražimo, a hkrati nas nezaustavljivo privlači. V nas zbuja mešane občutke, od sovraštva in prezira do občutka prijetne topline in varnosti. Je zaupanja vredna v svoji varljivosti in topla v svoji hladnosti. Politika je zlo v preobleki dobrega in dobro v preobleki zlega. Z njo plešemo tango, ki se lahko spremeni v tarantelin ples. Lahko nas zasužnji, pa vendar lahko samo v njej zaživimo svobodo in samo preko nje se lahko osvobodimo. Politika je pač človeška dejavnost, ki nam daje večnost preko vsakokratne umrljive posameznikove eksistence. Preverite več na spletni strani programa!

facebook.com

Francoski inštitut v Sloveniji ponuja štipendije za študij na stopnjah Master 1 ali Master 2: 9 mesecev (oktober 2017 - junij 2018) ► 615 € na mesec. Dodatne informacije so dostopne na spodnji povezavi.

facebook.com

Spremljajte prenos osrednjega dogodka ob dnevu varne rabe interneta >>

facebook.com

Študijski program Politologija – Javne politike in uprava temelji na izkušnjah, znanju in 25-letni tradiciji predhodnega programa, ki smo ga modernizirali z namenom odzivanja na spremenjene nacionalne in globalne okoliščine ter izzive in tudi politične spremembe (npr. članstvo Slovenije v EU in mednarodnih organizacijah). V moderniziranem programu ponujamo znanja in kompetence, ki bodo novim generacijam študentov omogočila izgraditi razpoznaven politološki profil diplomanta z dodatnimi in v slovenskem prostoru specifičnimi znanji s področij javnih politik in uprave ter s področja Evropske unije. Na ta način bodo študenti v treh letih pridobili znanja in kompetence, potrebne za zaposlitev v javnem, neprofitnem ali zasebnem sektorju oziroma za nadaljevanje študija. Na program se lahko vpišete tudi s poklicno maturo. Preverite več na spletni strani programa!

facebook.com

Karierni centri UL organizirajo dogodek, ki bo ozaveščal o delu v tujini tako znotraj EU, kot zunaj nje. Potekal bo 15. februarja ob 9. uri v predavalnici 13. Več informacij na spodnji povezavi: https://www.fdv.uni-lj.si/obvestila-in-informacije/dogodki-in-utrinki/napovednik-dogodkov/karierni-centri-ul-delo-v-tujini

facebook.com

Quiz

BLIZU FDV - Fakulteta za družbene vede