Top Local Places

PestBesed

Fužine 10, Kamnik, Slovenia
Event Planner

Description

ad

Poezija, interpretacija, zabava! Pest besed je dogodek, ki poizkuša uveljaviti  zahodu že dobro poznane večere slam poezije. Gre za tako imenovano urbano, underground poezijo, predvsem družbeno kritično, satirično, čeprav se na odru pojavljajo stihi vseh vrst.

Za vznemirljivost poskrbi tekmovalni element, pesniki se namreč med seboj pomerijo na odru, občinstvo pa je tisto, ki aktivno sodeluje, saj odloča o zmagovalcu, ocenjuje pa tako samo poezijo kot tudi interpretacijo le te. Tekmovanje poteka v več krogih, zmagovalec pa dobi prestižno modro knjižico-neke vrste prenosno trofejo, kamor vpiše svojo zmagovalno pesem. Ta ga obvezuje, da njeno lastništvo ubrani na naslednjem dogodku.

K čarobnosti večerov pridodajo temačno ozračje, male kockaste mizice, na katerih brlijo sveče in na katerih se znajde tudi kakšen prigrizek in pijača, ter prijetna glasba v živo, ki občinstvo zabava ob odmorih.

Glavno prizorišče dogodkov je MC Kotlovnica v Kamniku.

Opening Hours

ponedeljek
07:00 - 23:00
torek
07:00 - 23:00
sreda
07:00 - 23:00
četrtek
07:00 - 23:00
petek
07:00 - 23:00
sobota
07:00 - 23:00
nedelja
07:00 - 23:00

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

V Kamniku se je pričelo polfinale državnega prvenstva v slam poeziji. Še je čas, da ujameš!

facebook.com

Tonske vaje danasnje glasbene popestritve polfinalnega boja

facebook.com

Samo še 2 dneva nas ločita do polfinala državnega prvenstva. Tokrat se bo poetična poslastica zgodila na Kulturni Vrt Katzenberg. Vabljeni! photo: Kamnik Info

facebook.com

Natanko 30 dni nas loči od finala letošnje sezone PestBesed, ki bo hkrati ponovno polfinale državnega prvenstva v slam poeziji. Dogodek se bo odvil v okviru festivala Kamfest, tokrat na novi obetavni lokaciji Kulturni Vrt Katzenberg. Poeti, stihoklepači in rimoljubi vabljeni!

facebook.com

Sezona slam poezije gre počasi h koncu in čas je, da izmed mnoštva talentiranih poetov, ki so izvabljali aplavze iz vaših rok skozi sezono, izberemo dva, ki bosta čast Kamniške slamerske scene zastopala na Državnem prvenstvu v slam poeziji. Mali finale oziroma polfinale, pred velikim finalom, mini vrhunec, pred vrhuncem! Že skoraj »tradicionalno« bo polfinale potekalo v okviru festivala Kamfest, kjer bodo pesniške pesti prvič preizkusile, kako se slama na engimatičnem novem prizorišču kamniškega festivala, Katzenbergu. Polfinale se bo odvilo 14. avgusta ob 21h. VABLJENI! Prijave za nastopajoče so odprte do 13. avgusta do 23:59 na prijava@pestbesed.si !

facebook.com

Žal moramo sporočiti neprijetno novico. Zaradi obveznosti, preobremenjenosti in posledično potrebe oziroma želje naših tekmovalcev po alternativi smo se odločili, da prihajajoči dogodek prestavimo na kasnejši, ugodnejši termin. Tako damo možnost našim tekmovalcem, da se lažje ter predvsem bolje pripravijo na prihajajoče državno prvenstvo. Datum naslednjega dogodka bo znan v mesecu juniju, neuradno pa je najverjetnejše, da bo v avgustu. Vse dobro do naslednjič, ekipa PestBesed

facebook.com

Si nor? Pišeš poezijo? Si kdaj nastopal, ali pa bi se rad v tem preizkusil? Če je odgovor na kakšno izmed vprašanj "Ja, recimo...", ali če je odgovor na vse "Neeee!", potem je v vsakem primeru zate prava prilika prijava na polfinale državnega prvenstva. Več info: https://www.facebook.com/events/803592453134031

facebook.com

Ob takih sončnih dnevih je rolanje zagotovo dobra odločitev, a prava izbira bo tudi zrolana poezija v petek 7.4. ob 21ih v Kotlovnici! Vabljeni: https://www.facebook.com/events/743448055832937/

facebook.com

Zglasovan je bil predlog, ki ga je podala Ajda Špacapan. Vsa čast in slava! Praktično nagrado lahko prevzameš na naslednjem dogodku. Vsi ostali pa prirolajte k nam 7. aprila!

facebook.com

Če ste zamudili letošnji open mic, se vidimo čez eno leto! Hvala vsem pesnikom in obiskovalcem! #pestbesed

facebook.com

Open mic v cast svetovnega dneva poezije

facebook.com

"Naš mikrofon deluje imaginarno, definitivno pa naša moč v besedah in naša poezija nista." photo by: Laura Levec

facebook.com

Quiz

BLIZU PestBesed

Da-Drinkz

Kamnik, Slovenia
Local business