Top Local Places

Solbergtårnet

Solbergtårnet, Skjeberg, Norway
Parking Garage / Lot

Description

ad

Solbergtårnet - en unik rasteplass Bilister som kjører E6 ved Skjebergsletta møter et nesten 30 meter høyt utsiktstårn, plassert på en rasteplass helt utenom det vanlige.

Tårnet er vinterstengt fra 1. desember til 1. april Tårnet er et landemerke ved innfartsåren til Østfold og Norge, og fra toppen kan du se hvordan fornminnene fordeler seg utover slettelandet. Innen en radius på omtrent en mil ligger kulturminnene som perler på en snor.

Rasteplassen inneholder ulike informasjonstavler, som med store bilder fra kulturminnene skal lokke besøkende ut i landskapet for å oppleve kulturskattene med egne sanser.

Videre vil en 100 meter lang rampe med en rekke forskjellige ikoner freset ut i stålveggen, konfrontere de besøkende med tiden.

Det er i anlegget lagt sterk vekt på universell utforming, med blant annet heis opp til toppen av tårnet.

Tidligere kjørte bilistene forbi på E6 mellom Oslo og Sverige i høy hastighet uten stans. Nå stopper mange opp og benytter anledningen til å få en spennende opplevelse av kulturminnene i østfoldlandskapet.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Vedlikeholdsarbeid i gang. I dag mandag 5. februar starter arbeidene med utvendig vedlikehold på Solbergtårnet. Det fører til at deler av området vil være avstengt, men parkeringsplassene er fortsatt tilgjengelige. Tårnet er stengt for publikum på vinteren. Vedlikeholdsarbeidene skal etter planen være ferdig slik at tårnet kan åpnes for besøkende igjen 1. april.

facebook.com

Hyggelig omtale i torsdagens Sarpsborg Arbeiderblad!

facebook.com

Blir du med på nattlysing av helleristninger onsdag? http://bit.ly/2xXSL5D

facebook.com

Flere får øynene opp for tårnet og området rundt!

facebook.com

Har du fått med deg dette? Arkelog Jone Kile-Vesik og landskapsarkitekt Lars Ole Klavestad har avdekket et stort, hittil ukjent helleristningsfelt på Skjebergsletta, med over ti båter. Strøket - og Østfold - er nærmest overstrødd med disse bronsealderminnene. Fredag blir det ny belysning i Solbergtårnet, og 25. oktober kan du bli med på mørkevandring: Da kommer de mystiske og mytiske helleristningene virkelig til sin rett. Les mer > http://bit.ly/2ye2h2N

facebook.com

facebook.com

Solbergtårnet er vinterstengt fra 1. desember til 1. april, men husk at det fortsatt er mulig å oppleve Østfolds fornminner utendørs! Toalettene er åpne hele vinteren. Foto: Kjetil Berg

facebook.com

Hærverk: Nylig har noen begått hærverk på Solbergtårnet: Skrudd ut og fjernet en plate av Cortenstål, og ellers bøyd og ødelagt symboler på rampa. Hærverket har skjedd i løpet av forrige uke. Skadene vil bli raskt utbedret og reparert, og forholdet vil bli politianmeldt.

facebook.com

Da er Solbergtårnet åpnet igjen for sesongen - velkommen! Kiosken er dessverre stengt, siden driveren av den har avsluttet sitt engasjement.

facebook.com

Quiz

NEAR Solbergtårnet