Top Local Places

Rådhuset i Oslo

Rådhusplassen 1, Oslo, Norway
Public Square / Plaza

Description

ad

Rådhuset i Oslo er Norges storstue. En kulturinstitusjon, kulturbærer, attraksjon og arkitektonisk skatt.  Rådhuset er arbeidssted for byens bystyre, byråd og administrasjon. Med sin historie, arkitektur og kunstsamling er Oslo rådhus en populær attraksjon som hvert år besøkes av over 300 000 gjester fra inn- og utland. Huset er også et av hovedstadens viktigste representasjonsbygg med over 300 arrangementer årlig.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Det er tradisjon for at ordførerne i Oslo portretteres etter at de har gått av. Hieronymus Heyerdahl, ordfører i 1912-1914 og ofte omtalt som Rådhusets "far", er den første som fikk sitt portrett i ordførergangen på Rådhuset. Maleriet av ham er utført av Edvard Munch. Alle senere ordførere i fredstid er representert. Tradisjonelt er det slik at den som portretteres selv velger kunstneren. Denne uken var det tidligere ordfører Fabian Stang som fikk sitt portrett avduket i ordførergangen. Stang har valgt kunstneren Håkon Gullvåg til å portrettere ham. Fabian Stang er den 20. i rekken av byens fremste folkevalgte som får sitt portrett i ordførergangen i Oslo rådhus. Foto: Oslo kommune/Sturlason

facebook.com

Bronseskulpturen "Mann som drikker" (1960) av Per Palle Storm kan du besøke i Kronprinsesse Märthas park foran vestfasaden.

facebook.com

Utsikt fra Festgalleriet. #utsikt #view #hav #havn #oslohavn #oslo #oslove #rådhus #rådhusetioslo #2018 #visitoslo #opplevoslo #mars #vår #vindu #window

facebook.com

I anledning kvinnedagen spiller vår eminente klokkenist Laura Marie Rueslåtten live på klokkespillet! På repertoaret står blant annet Kvinnefrontsangen og Twist in my sobriety 😊 Gratulerer med dagen!

facebook.com

I dag hedrer vi kvinnene med klokkespill! Fra klokken 12.30 til 12.45 spiller klokkenisten vår utvalgte melodier live i anledning dagen. Er du i nærheten av Rådhuset i dette tidsrommet kan du høre Kvinnefrontsangen, Twist in My Sobriety, A Town with an Ocean View og Iditgouvssu. Vi sender også klokkespillkonserten direkte her på facebook. Gratulerer med dagen!

facebook.com

Utforsk utsmykningen av Oslo rådhus! Lørdag 10. mars åpner utstillingen "Freskobrødrene og frihetens søstre - utsmykningen av Oslo rådhus 1938 - 1950" for publikum på Munchmuseet i bevegelse - Kunsthall Oslo. Ved hjelp av kunstverk, skisser, fotografier og arkivmateriale forteller utstillingen historien om hvordan Rådhusets slående interiør ble til.

facebook.com

Vestre galleri: Utsnitt fra sørveggen av Aage Storsteins freske Menneskerettighetene. "Frihetsgudinnen" stiger opp fra revolusjonen.

facebook.com

Vestre galleri, også kjent som Storstein-rommet. Her finner du Aage Storsteins freske Menneskerettighetene, som viser den norske grunnlovens forankring i den franske revolusjons idealer. #oslo #rådhuset #raadhusetioslo #visitoslo #cityhall #fresko #fresco #art #kunst #design #utsmykning #farger #grunnloven

facebook.com

Trerelieff på ordførerpodiet tegnet av billedhugger Nic Schiøll. Svanen går igjen flere steder i Rådhusets utsmykning, og er hentet fra forfatter Hans E. Kincks historie der han skildrer svanen som Oslos sjel. #rådhuset #raadhusetioslo #oslo #visitoslo #bystyresalen #oslobystyre #utsmykning #tre #treskjæring #wood #woodcarving #art #kunst

facebook.com

I morgen åpner utstillingen "Det felles eide" på Kunstnernes hus. Utstillingen viser et konsentrert utvalg av Oslo kommunes kunstsamling som består av nærmere 20.000 verk. Rådhuset i Oslo har lånt ut et betydelig antall verk som kan betraktes på utstillingen. På selve åpningen vil Rådhusets klokkenist Laura Marie Rueslåtten og fiolinist Kari Rønnekleiv ringe utstillingen inn.

facebook.com

Oslo i vakker vinterskrud! Snø, sol og blå himmel får både Rådhuset og omgivelsene rundt til å skinne :-) Og ikke minst bærer det bud om at våren er rett rundt hjørnet. God torsdag!

facebook.com

Er du i Oslo i vinterferien? Ta deg en tur til Rådhuset da vel! Festbygget i Rådhuset er en egen vakker verden med kunst og arkitektur åpent og tilgjengelig for alle. Vandrer du gjennom festbygget ender du i Bankettsalen. Et storslagent rom med en nærmest slottsaktig atmosfære. Tar du en titt på videosnutten får du en liten smakebit på hva Bankettsalen har å by på av historie og kunstskatter. Rådhuset er åpent klokken 09.00-16.00 i hele vinterferien. Velkommen inn! Tusen takk til studentene Katinka Oulie Rosbach og Lina Witberg ved HiOA som har laget videoen.

facebook.com

Quiz

NEAR Rådhuset i Oslo