Top Local Places

Bok & Blueshuset

Storgata 1, Notodden, Norway
Cultural Center

Description

ad

Velkommen til Bok og Blueshusets Facebookside!
Vi håper du synes informasjonen er til nytte –og vi tar deg gjerne imot som venn av Bok og Blueshuset. Notodden kommune overtok i 2007 byggherreansvaret for Bok og Blueshuset.
Huset inneholder nå:
Notodden bibliotek
Notodden kino
Notodden kulturskole
Bluesutstilling
Kafé med scene for div arrangement
Juke Joint Studio

Kontorer for Notodden kino, Notodden kulturskole, Notodden bibliotek og Notodden Bluesfestival.

Huset skal være en møteplass for alle som bor i kommunen, og vil også ha et tilbud rundt musikksjangeren blues som vil være attraktivt både lokalt, regionalt, nasjonalt og
internasjonalt. Huset vil også være en grunnleggende faktor for å styrke kulturaktiviteten i lokalsamfunnet og gi innbyggerne et godt tilbud i egnede lokaler.

Bibliotek
I Bok og Blueshuset vil Notodden kommune for første gang i sitt nesten hundreårige liv, få et bibliotek som er bygget for formålet – med tilgjengelighet for alle. Det skal bli et bibliotek som får rom til å være den møteplassen som et bibliotek er, enten folk søker kunnskap, litteratur eller opplevelse. Biblioteket vil bli et hybridbibliotek – hvor kunnskap og opplevelse i digital form og trykt form blir sidestilt.

Kino
Notodden kino vil i huset få mulighet for flerkino, med en ny kinosal og ved at husets auditorium kan benyttes til filmvisning på ledige tider. Ved å etablere kino i bok og blueshuset, vil den nåværende kino bli stilt til disposisjon til konserter, revyer og teateroppsetninger, uten å måtte ta hensyn til kinoaktiviteten. Dette vil bidra til å forsterke et variert opplevelsestilbud på Notodden. Kulturskole Notodden kulturskole har levd sin tilværelse i midlertidige lokaler – i Bok og Blueshuset vil de få tilrettlagte rom for sin virksomhet, samtidig som undervisningsrommene vil kunne brukes som øvingsrom når skolen ikke har undervisning.


Bluesutstilling
På Notodden er vi den eneste byen i verden som har mottatt Keeping The Blues Alive Award to ganger – Notodden Blues Festival for 2010, som verdens beste bluesfestival – og Europas Blues Senter fikk den for sitt arbeid og sine samlinger i 2004. Samlingen av bluesmemorabilia vil i Bok og Blueshuset få sin plass slik at den er tilgjengelig hele året.

Juke Joint Studio
Juke Joint Studio er et analogt studio som det ikke finnes maken til på denne sida av Altlanteren – og studioet med sin genuine lyd har mange produksjoner som har fått Spellemannspris.

Kafé/livescene
Husets kafé vil ha et kafétilbud til alle, samtidig som det her er lagt opp til å kunne holde konserter og forestillinger. Her skal det kunne leies for alle festligheter, det være seg bryllup, fødselsdager, konfirmasjoner. Og de som vil ha et spesialsydd bluesopplegg til sitt private arrangement, skal selvfølgelig få hjelp til det.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

I morgen på Willys Café - Bok & Blueshuset! Stor lunsjbuffet fra klokken 12:00 - 18:00. Påsmurt fra klokken 08:00. Notodden Kino og Notodden bibliotek holder stengt 17. mai.

Timeline Photos
facebook.com

facebook.com

facebook.com

Bok & Blueshuset's cover photo

Billetter og mer info: https://goo.gl/JYvpfE Bli med på vårens flotteste 20-årsdag. Denne gjengen har spilt opp til fest og dans siden 97' - nå skal det feires! 19. mai klokken 21:00 (Dørene åpner 18:00)

Bok & Blueshuset's cover photo
facebook.com

Julie Bergan på Bok & Blueshuset 19. oktober

19. oktober spiller Julie Bergan på Bok & Blueshuset! Billetter kan du sikre deg nå. Event og mer info: https://goo.gl/HMCzJX Aldersgrense 18 år - ståplasser

Julie Bergan på Bok & Blueshuset 19. oktober
facebook.com

Julie Bergan

Julie Bergan
facebook.com

Julie Bergan

Julie Bergan har for lengst bevist at hun er en vokalist og låtskriver i verdensklasse. Hennes enestående evne til å engasjere med sine catchy hooks, har gjort at 22-åringen har rukket å oppnå opp mot 90 millioner streams på låtene sine - 19. oktober spiller hun på Bok & Blueshuset! 18 års aldersgrense - ståplasser. Sommeren 2016 fulgte Bergan opp hitsinglene «All Hours» og «I Kinda Like It» med bangeren «Arigato», som ble ønsket inn i varmen av alle Norges radiostasjoner så snart den ble utgitt, og som klatret helt til topps på de norske hitlistene. Før det overbeviste hun som rapper i P3s mye omtalte remiks av Karpe Diem-låten ”Attitudeproblem” sammen med blant annet Silvana Imam og Bendik. Med suverene opptredener på TV-skjermen har hun sjarmert hele Norden på program som Senkveld, danske X Factor og sammen med Tinie Tempah på Idol. Våpren 2016 ble hun også invitert med på turnéen til hitmaskinen Jess Glynne, en turné som tok henne på en rundtur i halve Europa til stormende jubel og fulle hus over hele linja. I tillegg var hun en av headlinerne under årets VG-lista Topp 20-turné hvor hun blant annet gjorde en storslått opptreden på Rådhusplassen for nærmere 60 000 tilskuere. 2016 var travel for Bergan - hun varmet nemlig også opp for verdensstjernen Justin Bieber da han gjestet Norge i september. Jobben gjorde hun så bra, at Team Bieber like gjerne inviterte henne med til Biebers Spania-konserter også. Ikke nok med dét – i tillegg la hun ut hennes helt egne Arigato-turné, der hun med bandet sitt har reist rundt om i Norge (og Sverige) og servert sitt forrykende liveshow gang på gang. Bergans ekstraordinære 2016 avsluttet hun med en utrolig opptreden av «Arigato» under P3 Gull i november, der hun også var nominert til to kategorier. I tillegg til dette ble det offentlig at Bergan er nominert i kategorien «Årets Låt» under Spellemannprisen som går av stabelen i slutten av januar, der hun også kommer til å ta med seg bandet sitt for å vise hva Team Bergan har å by på live. I året som har gått har Julie Bergan lagt grunnlaget for det som kommer til å komme i 2017, og lista har hun lagt høyt med sin nyutgitte låt «Blackout», som fra dag én har lagt seg i toppskiktet hos Spotify, og som med dét allerede kan karakteriseres som en ny Julie Bergan-hit. Med sin kraftfulle og særegne stemme, kombinert med enorme mengder sjarm og energi på scenen, tar Julie Bergan med «Blackout» ett steg nærmere den internasjonale stjernehimmelen.

Julie Bergan
facebook.com

Bok & Blueshuset's cover photo

Mandag 8. mai på Notodden Kino Billetter: https://goo.gl/Mn3Qpb Mer info: https://goo.gl/AMJUA5

Bok & Blueshuset's cover photo
facebook.com

Spesialvisning av Dødsårsak: Ukjent

Spesialvisning av Dødsårsak: Ukjent
facebook.com

Photos from Bok & Blueshuset's post

To knallbra artister spiller på Notodden førstkommende lørdag. Bjørn Berge Trio på Bok & Blueshuset og Hans Bollansås på Bellman. Vi ønsker at publikum skal få med seg begge konsertene og tilbyr en gavepakke. Begge billettene for kr.325,- (Fullpris for begge kr. 495,-). Garanterer at dere rekker begge konsertene med god margin. Bjørn Berge Trio går på scenen på Bok & Blueshuset kl. 20:00 og Hans Bollansås går på scenen på Bellman ca kl. 23:00. Bare å glede seg til en helaften med god musikk! Kjøp billett her: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=137&arrnr=20203

Photos from Bok & Blueshuset's post
facebook.com

Notodden bibliotek

Til alle smårollinger på Notodden! Gratis inngang!

Notodden bibliotek
facebook.com

Lesesirkel

Hvis du har lyst til å være med i en lesesirkel, men vet ikke helt hvordan, så har du mulighet nå. Du behøver ikke å ha vært på den første for å bli med. Se mer her:

Lesesirkel
facebook.com

Quiz