Lillehammer Kunstmuseum
Description
Et av landets ledende kunstmuseer og ligger midt i Lillehammer sentrum. Museet har en fast kunstsamling med kunst fra 1800-tallet og frem til i dag. I tillegg viser museet skiftende utstillinger av norsk og internasjonal kunst både historiske utstillinger og samtidskunst.
Les mer om oss på: www.lillehammerartmuseum.com
Tell your friends
CONTACT
RECENT FACEBOOK POSTS
facebook.comBli med "ut i hagen" når Liv Stubstad tar for seg hager i kunsten og kunsten i hagen under morgendagens Kunstpause. Vel møtt torsdag 29. august kl. 11:30! Frits Thaulow, Sommerdag i hagen, 1880. Lillehammer Kunstmuseum, Foto: Renessanse media.
Åpent søndagsverksted
På søndag ønsker vi velkommen til åpent verksted igjen! Ta med deg barn eller barnebarn på åpent søndagsverksted i kunstmuseet! 🎨 Her får du et glimt fra et søndagsverksted tidligere i år, og som du ser er det god stemning i Verkstedet, sommer som vinter. Video: Tv Øst
Nysgjerrig på akvarell? Bli med på høstens første kunstpause, torsdag 22. august kl. 11:30. Nils Ohlsen gir oss en innføring i akvarell i kunsthistorien. Alexander Schultz, Sommerdag (1977) Lillehammer Kunstmuseum. Foto: Thomas Widerberg
🏫 I morgen er det skolestart, og da sniker nok leksene seg på. 📚 For noen for aller første gang, mens for andre er dette siste skoleår med lekser (kanskje) 👨🏻🏫 Lykke til! Harriet Backer, Lekseoverhøring (1888), Lillehammer Kunstmuseum, Foto: Jørn Hagen.
Lillehammer Kunstmuseum | » SOMMERAKTIVITETER FOR HELE FAMILIEN
Gått tom for aktiviteter som kan fylle dagene rett før skolestart? I kunstmuseet er det mye å utforske og gjøre for store og små.
Fram til 18. august kan du hver dag kl. 14:00 bli med på en åpen omvisning i utstillingen "Å hjemme seg – I Sigrid Undsets hus er det mange rom". I tillegg har vi engelske omvisninger i fast samling onsdag og lørdag kl. 13:00.
Med en kunstsamling på ca. 1400 verker er det ikke alt vi kan vise samtidig, men høydepunktene får du med deg! Har du en favoritt fra samlingen vår?
Er det ikke utrolig hvordan farger påvirker stemninger og følelser? Utstillingsarkitekt Ola Senstad har i tillegg til labyrinten også gjort disse opplevelsesboksene. Her kan du gå inn og la deg omslutte av en farge og følelsene den frembringer. Sammen med Sparebankstiftelsen DNB har vi laget et formidlingsprogram for barn og unge som fokuserer på opplevelser ved ulike typer rom.
Kanskje har Sigrid Undset hatt denne middelalderringen på fingeren? 💍 I Undsets selvbiografiske roman Elleve år er Ingvild med faren på jobb i Oldsaksamlingen: «Hun behøvde bare å peke og si hva hun helst ville ha, så låste professoren opp glasskassen og pyntet henne med store halsringer av tvundne gullstenger, gullarmbånd og fingerringer så store så hun måtte stikke tre av sine fingrer igjennom dem. Når hun hadde stått en stund med stasen på, tok han den av henne og låste den vekk igjen.» Ring, (1100–1300-tallet), forgylt kobberlegering, safir, Kulturhistorisk museum. Foto: Maren Ingeborg Gråblomst
Bjerkebæk var et hjem for Sigrid Undset og hennes barn, men også et sted der hennes litterære verden kunne vokse og utvikle seg. Dette arbeidet har satt spor i dikterhjemmet, og det er disse sporene vi kan fornemme i fotografiene av Hedevig Anker som er laget spesielt til utstillingen "Å hjemme seg". Hedevig Anker, Bjerkebæk #14 (2019)
Minimalist? Neppe. Sigrid Undset omga seg med de ting som «har en personlig værdi for mig og er efter min smag», og det er nok flere som synes at overfylte bokhyller og planter i hvert vindu er nettopp det som skaper et hjem! 📚🌵 Dette fotografiet av Anders Beer Wilse ble tatt etter at Undset hadde levert fra seg Korset, siste bok i trilogien om Kristin Lavransdatter i 1922.