Top Local Places

Bartimeus Zwolle

Dr. Hengeveldweg 2, Zwolle, Netherlands
Organization
advertisement

Description

ad

Bartiméus zet zich samen met mensen die slechtziend of blind zijn in om de kwaliteit van hun leven te verbeteren.  Wanneer leven, leren, werken en wonen met een visuele beperking tot vragen leidt, is Bartiméus  beschikbaar voor een passend, persoonlijk en professioneel antwoord.
Bartiméus zet zich samen met mensen die slechtziend of blind zijn in om de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Hoe dat gebeurt, bepalen zij zelf. Zij voeren de regie over hun leven en maken hun eigen keuzes.

Middels deze facebook pagina Bartiméus Zwolle, willen we jullie op de hoogte houden van alle nieuwe ontwikkelingen, leuke weetjes en activiteiten op deze locatie.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Bartimeus Zwolle's post

Onze "oud" stagiaire Loes Bloo gaat voor Tokio!

Photos from Bartimeus Zwolle's post
facebook.com

Bartiméus Sonneheerdt

Bartiméus Sonneheerdt
facebook.com

Wadlopen Op 19 en 20 augustus organiseren wij voor mensen met doofblindheid een wadloopweekend. Een weekend om te genieten van wind, zeelucht en ruimte, van actief bewegen en van nieuwe ontmoetingen. Het weekend wordt georganiseerd door het Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid in het kader van Outdoor Activities. Buitensportactiviteiten zijn in Nederland vaak niet heel toegankelijk voor mensen met doofblindheid, terwijl internationaal onderzoek (Gibson, Brede) heeft laten zien dat er wél animo voor is en dat het doen van buitensportactiviteiten veel voordelen heeft. Deafblind International organiseert elk jaar een internationale Outdoorweek (dit jaar in Engeland), misschien wordt het wadloopweekend wel een voorloper op een eventuele Nederlandse variant hierop! Praktisch: Datum: vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus Vertrekpunt: haven van Lauwersoog Tocht: 2 a 3 uur durende zwerftocht op het wad Accommodatie: kampeerboerderij op Schiermonnikoog Deelnemers: maximaal 10 mensen met doofblindheid en hun begeleiders Kosten: worden geschat op 100 euro per deelnemer of begeleider. Daarin zijn inbegrepen: boottocht heen en weer naar Schiermonnikoog, kampeerboerderij, wadlopen, eten en drinken. Wij kunnen helaas niet voor begeleiders of tolken zorgen. Zorg er dus voor dat je een begeleider of tolk zelf meeneemt. Die persoon moet ook betalen voor dit weekend. De reis naar de haven is op eigen gelegenheid en voor eigen kosten. Geleidehonden mogen mee naar de kampeerboerderij, maar niet op het wad. Houd hier rekening mee! Het is de bedoeling om er een gezellig weekend van te maken. Na het wadlopen zullen we ons eigen eten bereiden, en ’s avonds (misschien wel rond een kampvuurtje) hebben we alle gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. Op zaterdagochtend hebben we nog ruimte in het programma: goede ideeën hiervoor zijn welkom! En op zaterdagmiddag zullen we dan de boot terug naar het vasteland nemen, met een rugzak vol ervaringen. Meer informatie? Aanmelden? Expertisecentrum-doofblindheid@bartimeus.nl 0343-526895 (tijdens kantooruren) Ingrid Korenstra en Mijkje Worm, Bartiméus Expertisecentrum Doofblindheid

facebook.com

Bartiméus Sonneheerdt

Bartiméus Sonneheerdt
facebook.com

Gratis orgelconcert in Bovenkerk Kampen

http://us7.campaign-archive2.com/?u=729276491954e2764f08a023c&id=59086bb30a&e=f44093f05b

facebook.com

Jaarlijkse tandemtocht weer geslaagd | Bartiméus, de specialist voor slechtzienden en blinden!

Zeer geslaagde tandemtocht in Zwolle!

facebook.com

Bartiméus

facebook.com

TimeBuzz: onopvallend de tijd laten trillen - Kennisplein voor zorgprofessionals in de...

Mooie nieuwe ontwikkeling...

facebook.com

Blinden en slechtzienden

facebook.com

Blindentribune van Frank Maatman begon als grap maar krijgt serieus vervolg

Leuk initiatief!!

facebook.com

Hulpmiddelencafé bij Bartiméus in Deventer

facebook.com

DOE MEE AAN DE TANDEMTOCHT OP 21 MEI IN ZWOLLE! Deze tandemtocht voor mensen met een visuele beperking wordt elk jaar georganiseerd en gesponsord door de Juniorkamer. Er zijn dus geen kosten aan verbonden. Een reden te meer om je op te geven! We hopen je te ontmoeten op 21 mei!!! Programma: - 10 uur start bij Bartiméus, dr. Hengeveldweg 2, 8025 AK te Zwolle - Te fietsen afstand: 20 km (2 x 1uur) - 12.30 uur; Lunchpauze - 14.00 uur; aankomst bij startpunt, tevens afhaalpunt voor Regiotaxi e.d. - Aantal deelnemers: minimaal 10, maximaal 15 (vol=vol) - Kosten: Geen Aanmelden bij regio-oost@bartimeus.nl Mocht je niet via de mail kunnen reageren dan kan je ook bellen met Heleen Zwiggelaar 06-14031034 Na aanmelding krijg je reactie terug!

facebook.com

Recommended Before and After transformation