Top Local Places

DSB vereniging

afrikaanderplein 3, Rotterdam, Netherlands
Community Organization
advertisement

Description

ad

Vereniging DSB, Dialoog en Sociale Binding Voor wie is DSB?

Vanaf het allereerste begin is de aandacht van DSB gevestigd geweest op bewonersgroepen, die extra aandacht en ondersteuning en begeleiding behoeven zoals jongeren, vrouwen en ouderen en dat is altijd zo gebleven tot op de dag van vandaag.


Waar staat DSB voor?

DSB staat voor VEILIGHEID en LEEFBAARHEID in Rotterdam Zuid

Iedere burger heeft recht op een veilige en leefbare wijk. DSB gelooft dat voor veiligheid en leefbaarheid een rol ligt voor zowel bewoners als politie en overheid. DSB stelt zich hier drie taken; bewoners als vrijwilligers activeren, samenwerking tussen bewonersverenigingen en bewonersorganisaties bevorderen en een brugfunctie zijn tussen bewoners, politie en overheid.


DSB staat voor BEWUSTWORDING & PARTICIPATIE

DSB is actief om jongeren bewust te maken van eergerelateerd geweld en partnerkeuze.  DSB werkt samen met politie, de vrouwenopvang en landelijke stichting tegen huiselijk geweld Kezban om huiselijk geweld en eergerelateerd geweld aan te pakken. DSB neemt actief deel aan de klankbordgroep GGD, Eergerelateerd Geweld (EGG).


DSB staat voor DIALOOG en BINDING MET DE SAMENLEVING

DSB maakt zich zorgen over de tweedeling in de samenleving en in de buurt.  Verschillende bevolkingsgroepen leven op hun eigen eiland en langs elkaar heen. DSB vindt dat het anders kan en moet. DSB gelooft dat welvaart en economische ontwikkeling alleen mogelijk is wanneer krachten gebundeld worden. Daarom is binding van oude en nieuwe bewoners van groot belang en dit kan alleen door dialoog en activiteiten, die aansluiting tot elkaar mogelijk maken.


De belangrijkste activiteit die DSB op dit gebied mogelijk maakt is AktüelTv.
Dit is een Nederlandstalige nieuws – en actualiteitenprogramma voor/door/over Turkse Rotterdammers. AktüelTv geeft ook aandacht aan activiteiten en ontwikkelingen van diverse wijken, zoals Feijenoord, Kralingen en Delfshaven. Jongeren discussiëren in de studio over actuele en moeilijke onderwerpen als de positie van Turkse jongeren, homoseksualiteit en het belang van ouderparticipatie. De opnamestudio en redactieruimte van AktuelTV zijn ondergebracht in het gebouw van DSB.

Een andere belangrijke terugkerende activiteit op het gebied van binding met de samenleving is de leesvoorstelling Anne Frank Spreekt Turks. Bekende en onbekende Nederlanders lezen voor een overwegend Turks publiek voor uit het dagboek van Anne Frank. Overlevenden van de Tweede Wereldoorlog vertellen hun anekdotes uit de oorlog. Zo kunnen Nederlanders en Turken deel hebben aan een gedeelde geschiedenis.


DSB staat voor MENTALITEITSVERANDERING

DSB heeft in zijn 28-jarig bestaan geleerd dat je moeilijke onderwerpen, die vaak in de taboesfeer liggen, op verassende en nieuwe wijze moet aankaarten. DSB organiseert daarom thematische filmavonden over moeilijke onderwerpen als Eergerelateerd Geweld en Seksualiteit. Door middel van film wordt de discussie gestart en gezocht naar een andere en betere aanpak.

Op verscheidene bijeenkomsten worden onderwerpen als opvoeding en huiselijk geweld door middel van humoristische sketches aangekaart zodat men anders tegen de onderwerpen aan gaat kijken en zich bewust wordt van zijn of haar deel in de oplossing.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

DSB deed vandaag mee aan #ShortcutTarwewijk2018. Uitgangspunt was het Gastarbeidermonument.

facebook.com

facebook.com

Zeer geslaagde afsluitingsfeest van het project ‘weet u wat u slikt?’ in Delfshaven. Vereniging DSB is de partner van de dot project samenwerkende organisaties; Zorgbelang Zuid-Holland, Hoedje van Papieer, Erasmus MC, Zowel en Zorg Instituut. 305 deelnemers van verschillende achtergronden hebben 10 weken 2 uur per week cursus gehad over taal en Gezondheid. Deelnemers hebben een gezellige feest verdiend. Vrouwengroep DSB zorgde catering en Feyza Albayrak, voorzitter DSB, deed de presentatie.

facebook.com

“Wat gaan die jongens van Humanitas eigenlijk doen in onze wijk?!” De toekomst van vereniging DSB bespreken met de nieuwe aanbieder van Welzijn... #toekomstplannen #vereniging #informatiebijeenkomst #welzijn #feijenoord #afrikaanderwijk #rotterdam

facebook.com

We gaan in gesprek met regisseur Mehmet Eryilmaz

facebook.com

Gesprek met #wethouder #Simons over #integratie in #Rotterdam en de rol&positie van #liberale en #seculiere #organisaties van verschillende #migranten groepen daarin.

facebook.com

Ben jij geïnteresseerd in korte film? Wil jij meer weten over het produceren van korte films? Kom dan maandagavond 6 november naar onze vereniging. Als onderdeel van het Rode Tulp Film Festival #RTFF2017 is er een gesprek met de filmregisseur van "Misafir" en "Sabah", Mehmet Eryılmaz uit Turkije over 'Korte Film en Filmkunst'. Deze activiteit vindt plaats op 6 november vanaf 19:30 uur bij DSB vereniging en wordt gemodereerd door H. Ömer Ilık, activiteitencoördinator van Vereiniging DSB. LET OP: Voertaal is Turks, er is een simultaan vertaler Engels of Nederlands.

facebook.com

Onze zeybek dansgroep Hey Hey Efeler is druk aan het repeteren voor hun optreden op 29 oktober, Zuidplein theater

facebook.com

Zeybek dansgroep Hey Hey Efeler is druk aan het repeteren voor hun optreden op 29 oktober, Zuidplein Theatre

facebook.com

De aanmeldingen voor de Korte Film Competitie van het Rode Tulp Film Festival zijn begonnen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mailadressen: info@rtff.nl or ecukurova@rtff.nl. Aanmelden uiterlijk op vrijdag 29 September. "Korte Film Competitie" is georganiseerd in samenwerking met DSB Rotterdam.

facebook.com

Vandaag zijn wij gasthuis voor de kick off van project Fiets mee, een mooi initiatief van Sezer om vrouwen te leren fietsen en hen te mobiliseren. Wil je ook leren fietsen? Kom en schrijf je in voor de cursussen!

facebook.com

facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

Talking one on one with Turkish actor Riza Akin @rizaakin #acting #career #Turkey

Talking one on one with Turkish actor Riza Akin @rizaakin #acting #career #Turkey
@, instagram.com

Recommended Before and After transformation