Top Local Places

Dusseldorp fietsen

Dijkstraat 9, Lichtenvoorde, Netherlands
Local business

Description

ad

Dusseldorp fietsen te Lichtenvoorde, al meer dan 100 jaar: onderhoud, reparatie, accessoires, nieuwe & 2e hands fietsen. www.dusseldorpfietsen.nl Historie

Varkensmarkt
Op 5 april 2009 was het precies 100 jaar geleden dat Theo Dusseldorp zijn winkelinventaris kocht. Dit was de eerste aanzet tot wel een heel bijzonder bedrijf,dat op 5 april haar 100-jarig bestaan mocht vieren hier in Lichtenvoorde. Bijzonder, omdat het bedrijf maar liefst 3 generaties heeft gekend met dezelfde eigenaar, namelijk Theo Dusseldorp. Wat ook bijzonder is, is het feit dat het bedrijf al 100 jaar Gazelle fietsen verkoopt. En dat het daarmee een der oudste fietsbedrijven van Nederland is!

Oprichter Theo Dusseldorp kwam van oorsprong uit Baak. Hij was zoon van een hoofdonderwijzer aldaar en was de eerste Dusseldorp die zijn geluk ging zoeken in Lichtenvoorde. Een aantal jaren later volgde ook zijn broer Willem Dusseldorp de weg naar Lichtenvoorde. Zo kwam de naam Dusseldorp in Lichtenvoorde terecht. Theo Dusseldorp vestigde zich in april 1909 op de Varkensmarkt, op de plek waar nu een supermarkt zit. Hij begon met een artikel te verkopen dat toentertijd nog maar goed en wel was uitgevonden en in productie was genomen, namelijk de fiets!


De Driehoek
In die tijd werden deze fietsen nog machines genoemd en waren er maar enkele fabrieken die deze produceerden. Theo zag al snel in dat Gazelle een goede machine maakte en werd in 1909 Gazelle-dealer.

Het assortiment fietsen, dat destijds gemaakt werd, was niet echt groot. Dus ging Theo zelf ook fietsen bouwen onder de naam Velocipe. In 1910 huwde Theo Dusseldorp met Maria Theresia van Ree en ze kregen maar liefst 11 kinderen, waaronder een Theo.. Omstreeks 1920 werd het bedrijf te klein. Theo zocht naar mogelijkheden voor uitbreiding van zijn bedrijf. Er werd een grotere locatie gevonden op De Driehoek. Daar werd een huis met bedrijfsruimte aangekocht (huidige autobedrijf Wessels), zodat hij zijn bedrijfsactiviteiten verder kon ontplooien. Hij legde zich naast de fietsenhandel ondermeer toe op de handel en reparatie van auto’s en motoren. Daarnaast verzorgde hij ook bus- en taxivervoer. Zo konden alle leden van de familie meehelpen in dit familiebedrijf, waar Theo en zijn vrouw dagelijks in werkten. In 1951 kwam Theo te overlijden, waarna het bedrijf nog enkele jaren op dezelfde voet doorging.


Omstreeks 1958 werd het bedrijf opgesplitst. Wim, de oudste zoon, ging met het autobedrijf naar Apeldoorn. Zoon Jan vertrok eveneens richting Apeldoorn, om daar samen het busbedrijf voort te zetten. Het taxibedrijf werd overgedaan aan neef Wim Dusseldorp. De fietsenafdeling ging naar zoon Theo en bleef in Lichtenvoorde.


Dijkstraat
In 1958 bouwde Theo, de zoon van oprichter Theo, in de Dijkstraat op de huidige locatie een fietsenwinkel met bovenwoning. Hij was toen inmiddels al een aantal jaren getrouwd met Dinie klein Kiskamp. Ze kregen 4 kinderen, waaronder wederom een Theo. Theo verdiende zijn geld voor zijn gezin door verkoop en reparatie van fietsen. Zijn vrouw Dinie hielp mee in de winkel en verzorgde ook het gezin. Theo maakte zich verder verdienstelijk in Lichtenvoorde als lid van de brandweer. Bovendien was hij betrokken bij de Motor- en Automobiel Club Lichtenvoorde (MACL). Zo gingen de jaren verder, totdat Theo in 1980 op 60-jarige leeftijd kwam te overlijden.

Gelukkig was er weer een nieuwe generatie opgestaan die verder kon met het fietsbedrijf. Theo jr. kwam net van de MAVO en begon op 17-jarige leeftijd, samen met zijn moeder, te werken in het fietsbedrijf van zijn vader aan de Dijkstraat. De benodigde vakdiploma’s werden in no-time behaald met uitmuntende cijfers. Zo kon de derde generatie Theo Dusseldorp zich in het fietsenvak storten.

Enkele jaren later werd het bedrijf, na een ingrijpende verbouwing, vergroot tot een moderne winkel met werkplaats. Er werd tijdens deze verbouwing, begin jaren ’80, al gedacht aan efficiency, milieu en logistiek. Onderwerpen waar het bedrijf nu, 30 jaar later, nog steeds de vruchten van plukt.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Puch lifestyle e-bikes

De nieuwste Puch e-bikes zijn ook te bewonderen in onze winkel. Deze zijn vanaf heden uitgerust met krachtige BaFang motoren, degelijke afmontage en verkrijgbaar in unieke modellen/kleuren. Zowel technisch als optisch geweldige fietsen! Voor meer info over de modellen die wij hebben kan je terecht op onze website: http://dusseldorpfietsen.nl/puch-lifestyle-e-bikes/

facebook.com

Timeline Photos

Vandaag koopzondag! En wij doen ook weer gezellig mee! Speciaal voor vandaag hebben we naast smeermiddel voor de fiets ook gratis smeermiddel voor de mens. Handig voor in het zadeltasje tijdens de zomerse fietstochtjes ;-) Tevens hebben we prachtige nieuwe fietsen in de winkel, dus kom langs en probeer met dit ideale weer.

Timeline Photos
facebook.com

Puch fietsen

Ook wij hebben deze zeer complete en scherp geprijsde fiets rijklaar staan. Meer nieuws over de Puch e-bikes volgt snel!

Puch fietsen
facebook.com

Timeline Photos

Vanaf heden zijn wij dealer van het Duitse fietsenmerk Ghost! De eerste modellen zijn binnen gekomen. We hebben een poos gezocht naar een sportieve opvulling voor ons assortiment, maar met Ghost hebben we een geweldig merk gevonden. Sportieve Duitse fietsen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding, die mooie instapmodellen tot high-end topmodellen aanbieden. De Ghost collectie heeft voor ieders wat wils: mountainbikes in alle soorten, racefietsen, cross hybrides, trekking/tourfietsen en e-bikes. De eerste modellen zijn reeds binnengekomen en te zien op onze website: http://dusseldorpfietsen.nl/nieuw-sportieve-fietsen-van-ghost/ (en natuurlijk ook 'gewoon' in onze winkel). Indien je nieuwsgierig bent: scheur gerust eens langs onze winkel.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Zondagmiddag 1 mei, zijn we geopend!

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Dusseldorp fietsen's post

Vers uit de verpakking, frisse kleurtjes kwaliteit omafietsen van BSP. Een Nederlands geproduceerde fiets voor €299,- ! Uiteraard ook in het klassieke zwart verkrijgbaar. Voor alle mogelijke kleuren zie: http://www.bsp-fietsen.nl/fietsen/oma-evergreens/oma-comfort/

Photos from Dusseldorp fietsen's post
facebook.com

Timeline Photos

Komende zondag (3 april) zijn wij GEOPEND tijdens de koopzondag! Ook het lenteweer (& fietsweer!) begint er flink op te lijken, dus hopelijk staan onze fietsen en winkel komend weekend weer zo mooi in het zonnetje als vandaag.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

de fiets van de week Puch cult nu voor 200.=

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Fiets van deze week: Batavus old Dutch damesfiets 250.=

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Fiets van de week: BSP brave, deze knalrode damesfiets heeft 3 versnellingen en rollerbrakes. adviesprijs 599.= nu voor 350.=

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

GEVONDEN (waarschijnlijk gestolen): Een Gazelle Innergy elektrische damesfiets van circa 4 jaar (zie afbeelding voor kleur en type fiets). Betreft een fiets die destijds bij ons in afgenomen en nog een stickertje van ons achterop heeft. Indien u de fiets kwijt bent, of iemand kent die deze fiets kwijt is, vernemen wij het graag. Dan zorgen wij dat u in contact komt met de vinder van de fiets.

Timeline Photos
facebook.com

www.gazelle.nl

NIEUW: Een betrouwbare kwaliteit E-bike leasen? Dat kan tegenwoordig geheel zorgeloos via Gazelle, compleet met verzekering & wegenwacht van de ANWB. .....En natuurlijk met de afmontage en nazorg van Dusseldorp fietsen! Benieuwd hoe dit werkt? Kijk voor meer informatie op https://www.gazelle.nl/priveplan of kom gerust met uw vragen bij ons.

facebook.com

Quiz