Top Local Places

Politie Alkmaar

James Wattstraat 27, Alkmaar, Netherlands
Government Organization

Description

ad

Dit is het officiële account van politie basisteam Alkmaar. Ons account is niet bestemd voor meldingen. Bel dan bij geen spoed 0900-8844 of bij spoed 112 Dit is de officiële pagina van de politie Alkmaar-Duinstreek in de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum en Heiloo.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Verkeersongeval met letsel Bergen Vanmorgen zijn wij ter plaatse geweest bij een verkeersongeval met letsel op de N9 bij Bergen. Bij dit verkeersongeval hebben wij een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Eén van de bestuurders kwam door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Drie voertuigen die vanuit de tegenovergestelde richting kwamen konden door de mist het voertuig niet meer ontwijken.Hierdoor ontstond een frontale aanrijding. Bij dit verkeersongeval hebben verschillende hulpdiensten geassisteerd. Het mobiel medisch team kwam met spoed vanuit Amsterdam over de weg om medische bijstand te verlenen. De verkeersongevallenanalyse heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van het verkeersongeval. De N9 is enige tijd afgesloten geweest. Foto: Maurice Amoureus

facebook.com

Babbeltruc Op maandag 5 maart 2018 omstreeks 12:30 uur en 14:07 uur heeft er een babbeltruc plaatsgevonden bij een 97-jarige vrouw in een woning aan de Vinkenbaan in Heiloo. De vrouw was thuis toen er aangebeld werd. Voor de deur stond voor haar een onbekende man die vertelde dat hij de meterstand op kwam nemen. De man liet een pas zien waarop de naam van een energiemaatschappij leesbaar was. Het signalement van de man is als volgt; - man - blank - 35 - 40 jaar oud - 1.70m - 1.72m lang - slank postuur - kort haar - licht accent Uiteindelijk is de man binnengelaten en is de bankpas weggenomen en is er een geldbedrag gepind. Kort hierna heeft een bankmedewerker de vrouw geprobeerd te bereiken omdat deze het vermoeden had dat er fraude werd gepleegd met de bankpas. Dit betrof daadwerkelijk een bankmedewerker. De wijkagenten van Heiloo hebben in het kader van nazorg een bezoek gebracht aan de 97-jarige vrouw. Tijdens dit gesprek is er gesproken over de babbeltruc. Verder is er gesproken over de kinderen, kleinkinderen, de buurt etc. De vrouw maakt het goed en krijgt nog dagelijks bezoek van haar kinderen, Evean en de Thuiszorg. De mooiste smoesjes Oplichters zijn er in alle soorten en maten: van vriendelijk ogend tot vertrouwenwekkend, van man tot vrouw en van jong tot oud. Kortom: u kunt ze niet vooraf herkennen. Ze kunnen bij u aanbellen en zich voorstellen als medewerkers van de thuiszorg of energiebedrijf of als nieuwe buur. Ze kunnen u om hulp vragen, bijvoorbeeld geld voor benzine of een taxi, maar het kan ook zijn dat ze u iets willen aanbieden. Over deze smoesjes hebben ze goed nagedacht en daarom klinken ze ook vaak geloofwaardig. Laat u echter niet foppen, want ze willen maar een ding en dat is bij u binnenkomen. Eenmaal binnen zorgt de dader – soms zijn het er meer - dat u wordt afgeleid en wanneer hij of zij weer weg is, ontdekt u dat uw bankpas, geld of sieraden verdwenen zijn. Getuigen gezocht De politie doet onderzoek naar de laffe babbeltruc en is op zoek naar getuigen. Heeft u maandagmiddag 5 maart iets gezien en heeft u nog niet gesproken met de politie? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Bel dan 0900-8844 of maak gebruik van het tipformulier. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of laat uw tip achter op www.meldmisdaadanoniem.nl.

facebook.com

Burgernet Vanmiddag weer de kracht van Burgernet ervaren. Binnen 5 minuten persoon gevonden door een oplettende buurtbewoner! Meld je nu aan op burgernet.nl Bedankt voor de melding!

facebook.com

Als elke seconde telt.. Vanmorgen kregen wij het verzoek om voor een reanimatie met spoed richting een adres te gaan dat binnen ons werkgebied ligt. Op het adres trof de melder zijn vrouw op de bank aan. Toen wij ter plaatse kwamen zagen wij dat een burgerhulpverlener al aan het reanimeren was. Samen met de burgerhulpverlener hebben wij de reanimatie voortgezet. Tijdens de reanimatie kwamen er nog twee burgerhulpverleners de woning binnen. Omdat wij op dat moment met ze vijven waren werden de taken door ons verdeeld. Eén van de burgerhulpverleners ving de 2 ambulances op. Weer een ander bekommerde zich om de melder die kort nadat wij ter plaatse kwamen de centralist van de ambulance meldkamer nog aan de lijn had. Wij willen de burgerhulpverleners via deze weg bedanken voor de inzet. Jullie hebben bijzonder werk verricht!

facebook.com

Vermissing Fiona Meiland (Delen) Wij zijn nog steeds op zoek naar de vermiste Fiona Meiland. Fiona is op de vroege ochtend van dinsdag 19 december 2017 te voet vertrokken vanuit een klooster in Heiloo. Ze is niet teruggegaan naar de instelling in Emmen waar ze woonachtig is. Door haar ziekte loopt Fiona moeilijk en maakt ze gebruik van een stok. De telefoon die Fiona in gebruik heeft bevindt zich in een gebied in Noord-Holland tussen Heiloo, Egmond aan Zee en Castricum. Technisch gezien is het onmogelijk gebleken om een preciezere locatie te bepalen. Het is aannemelijk dat Fiona zich nog in dit gebied bevindt en mogelijk onderdak heeft gekregen of zich verstopt houdt. Er is gezocht door de brandweer,reddingsbrigade,boswachters, politiehelikopter, politie, vrijwilligers, Stichting reddingshonden en veteranen. Sinds de vermissing is er op de voor en achtergrond gezocht naar Fiona. Verschillende regionale en landelijke media hebben aandacht besteed aan deze vermissing. Mocht u dit bericht op uw tijdlijn voorbij zien komen. Deel dan dit bericht. Alvast bedankt. Zoekjemee - Vermist https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2017/december/fiona-meiland.html

facebook.com

Naar aanleiding van een oproep hebben onze volgers zich kunnen kwalificeren voor een unieke rondleiding in ons vernieuwde bureau. Het was een zeer geslaagde betonborrel. De reacties waren zeer enthousiast en de collega's hebben de mensen een kijkje achter onze schermen kunnen geven.

facebook.com

Ben jij de dader van de vernielingen gepleegd op nieuwjaarsdag in Schoorl en wil jij voorkomen dat je het web over gaat? Dan word je nu nog de kans geboden om je te melden.

facebook.com

Waarschuwing De afgelopen dagen hebben wij veel meldingen ontvangen over Engelse klusjesmannen. Ze zijn gisteren in Heiloo geweest en vandaag in Castricum. Let op: De Engels sprekende ‘klusjesmannen’ bieden soms op een zeer opdringerige manier hun diensten aan. De klussers proberen mensen geld afhandig te maken, door allerlei onnodige reparaties uit te voeren in/om de woning. Deze klussen worden niet goed of veel duurder uitgevoerd dan afgesproken of worden helemaal niet uitgevoerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om werkzaamheden als: schilderen, bestraten, voegen, dakdekken, dakgoot schoonmaken danwel vervangen, etc. Op deze manier zijn in de afgelopen jaren al meerdere inwoners slachtoffer geworden Erkende bedrijven De politie adviseert om niet met klusjesmannen in zee te gaan die uit het niets voor de deur staan. Er zijn gevallen bekend waarbij bijvoorbeeld onnodige werkzaamheden tot grote schade aan daken en muren hebben geleid. Omdat het gaat om mondelinge afspraken is het lastig deze personen strafrechtelijk aan te pakken. Onderzoek eerst of er wel echt werkzaamheden nodig zijn. Mocht dat zo zijn, schakel dan een erkend bedrijf in en maak vooraf schriftelijke afspraken over de werkzaamheden en de prijs. De politie vraagt in het bijzonder om vooral ouderen te wijzen op de praktijken. Vaak zijn ouderen goed van vertrouwen en ontstaan daar de problemen. Politie Nederland

facebook.com

Brand Op vrijdag 2 maart zijn wij samen met de brandweer ter plaatse geweest bij een uitslaande brand van een schuur in Egmond aan den Hoef. Heling Op vrijdag 2 maart zagen collega's een voertuig in Schoorl staan die ontvreemd bleek te zijn. Kort hierna kwam een persoon aanlopen die in de auto stapte. De persoon is aangehouden. Gesignaleerd 1 persoon aangehouden die nog een gevangenisstraf van 36 dagen had openstaan. Achtervolging Het afgelopen weekend heeft de crew van de politiehelikopter ons twee keer ondersteund in Alkmaar. Zaterdagmiddag werden de collega's ondersteund bij een achtervolging. De achtervolging begon in Oudorp en eindigde in de Bloemwijk. Op de grond hebben wij 1 persoon aangehouden. Bij deze aanhouding hebben wij gebruik gemaakt van ons vuurwapen. Overval Later op de avond heeft de crew van de politiehelikopter ons op de grond geassisteerd naar aanleiding van een gewapende overval op een restaurant. Kort hierna werd 1 persoon aangehouden. Zaak in onderzoek bij de recherche. Naast de bovengenoemde meldingen zijn wij ter plaatse geweest bij verschillende meldingen. Inbraak bedrijf, inbraak woning, inbraak woning, winkeldiefstal, verdachte situaties, geluidsoverlast, zelfdoding etc.

facebook.com

Overval Verschillende eenheden op straat hebben naar aanleiding van een overval gezocht naar 2 daders. De crew van de politiehelikopter heeft bij deze melding geassisteerd.

facebook.com

De crew van de politiehelikopter heeft bij verschillende meldingen binnen onze eenheid Noord-Holland geassisteerd. Via het Markermeer retour richting Amsterdam.

facebook.com

Vanaf 1 maart 2018 gaat de pilot SWAG van start in de gemeente Alkmaar. SWAG staat voor Snelwerkende Actie tegen Genotsmiddelen. Minderjarigen die opvallend onder invloed van drank en/of drugs zijn en hierbij een risico voor anderen en voor zichzelf zijn, worden met bodycams gefilmd door Stadstoezicht. Op een later moment wordt de jongere en zijn/haar ouders uitgenodigd voor een confrontatiegesprek. Dit gesprek is gericht op de bewustwording van de gevaren van openbaar dronkenschap/onder invloed zijn. De politie heeft hier geen actieve rol in. Uiteraard bieden wij wel ondersteuning bij lastige situaties. Bijvoorbeeld bij agressief gedrag naar toezichthouders of bij levensgevaar van de jongere.

facebook.com

Quiz

NEAR Politie Alkmaar