Top Local Places

DW (Bosna i Hercegovina)

Kurt Schumacherstraße 3, Bonn, Germany
Media/News Company

Description

ad

Mi pišemo o važnim temama - Vi nam kažite šta mislite o tome. Diskutirajte s nama o vijestima iz Njemačke i svijeta. REDAKCIJA: Benjamin Pargan (odgovorni urednik), Jasmina Rose, Zorica Ilić, Svetozar Savić, Marina Martinović, Mehmed Smajić

Molimo Vas da prije objavljivanja komentara, pogledate pravila korištenja DW platformi.

Uputstvo ćete pronaći na sljedećem linku: https://goo.gl/9PGuxI

Legal notice: http://bit.ly/dwlegalnotice

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Trg Alexanderplatz u Berlinu nije samo turistički magnet. Berlinčanima je poznat i kao poprište kriminalnih radnji.

facebook.com

Nedavne političke igre u regionu zasjenile su jednu drugu vrlo važnu temu o kojoj bi trebalo biti riječi prilikom posjete Predsjedništva BiH Srbiji. Ta tema je pitanje granice.

facebook.com

Većina izbjeglica koja dođe u Albaniju želi dalje ka zapadnoj Evropi. Međutim, braća Matva iz Sirije dobro se osjećaju u toj maloj balkanskoj zemlji.

facebook.com

Klimatska konferencija u Bonnu mnoge je ostavila bez riječi. Ide se prema naprijed, ali vrlo sporo, smatra Jens Thurau.

facebook.com

Tenzije između EU i poljske vlade nacionalno-konzervativne stranke „Pravo i pravednost“ u Varšavi sve više su u porastu. Hoće li Poljska krenuti putem Velike Britanije?

facebook.com

Napetosti između Saudijske Arabije, Libana i Irana opterećuju cijeli region. Situacija bi mogla opasno da eskalira.

facebook.com

Programska direktorica Deutsche Wellea Gerda Meuer izjavila je na Jesenjem zasjedanju zena zaposlenih u javnim servisima Njemacke, Svajcarske i Austrije da je na Deutsche Welleu, koji je ove godine domacin skupa, jako puno zena na vodecim pozicijama. A potom je dodala: Ja sam posljednji osoba, koja stoji izmedju vas i bifea, pozvavsi gosce da se posluze....

facebook.com

U ovosedmičnom DW magazinu "Evropa u fokusu" uplovljavamo u Veneciju, gdje se mještani sve više bune protiv najezde turista. Odlazimo i do Španjolske gdje su se sustavno krale bebe i putujemo po cijelom svijetu uz fotografije lijepih žena. S Vama je Marina Martinović.

facebook.com

Koaliranje je sposobnost pronalaska najmanjeg zajedničkog nazivnika. To je teže uraditi kada su u pitanju četiri stranke, nego dvije. Još teže kada desnica sretne ljevicu.

facebook.com

Izricanjem presude Ratku Mladiću u srijedu 22.11. Haški tribunal za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije okončat će svoj rad. To je povod za nekoliko tekstova u njemačkim medijima.

facebook.com

Voljeli su ga Džejms Bond, Niki Lauda, Don Džonosn. Bio je i ostao san mnogih zaljubljenika u brze četvorotočkaše. On je Ferrari! Pogledajte galeriju fotografija koju smo pripremili povodom njegovog 70. rođendana.

facebook.com

Prašina, šut, gradilište i usred njega jedna jedina kuća oko koje tutnje kamioni i bageri. Tu živi jedan penzionisani automehaničar.

facebook.com

Quiz

NEAR DW (Bosna i Hercegovina)