Top Local Places

Sustainland

Sjælør Boulevard 133, Valby, Denmark
Education

Description

ad

Sustainland - en festival for bæredygtighed
I uge 47 afholder Københavns åbne Gymnasium bæredygtighedsfestivalen Sustainland.  På Københavns åbne Gymnasium afholder ønsker vi i november 2014 (d. 17/11- d. 21/11) afholder vi den ugelange bæredygtighedsfestival Sustainland, som vil inddrage over 300 elever, 35 gymnasielærere, lokale folkeskoler, klimatænketanken CONCITO, CPH DOX, div. interesseorganisationer, virksomheder, udenlandske samarbejdspartnere m.fl.

I årevis har man talt om de menneskeskabte udfordringer for klimaet og miljøet - men oftest er det ved formuleringen af problemet, at man er stoppet. Med begrebet ‘Bæredygtighed’ anlægges en anderledes synsvinkel på samme udfordring, og frem for at betone problemet, så fokuserer bæredygtigheds-begrebet i langt højere grad på løsningen. Denne anderledes tilgang ønsker Københavns åbne Gymnasium at understøtte, og det er netop derfor at vi afholder denne festival.

Ideen med Sustainland er at skabe et festival som fremhæver og understreger vigtigheden af at man som gymnasieelev (og samfundsborger) ikke kun skal kunne tænke i løsninger omkring sig selv, men at man i forlængelse heraf også skal kunne formidle disse i en interaktion med verden omkring sig. Missionen med Sustainland er således at hver enkelt elev bliver sit bæredygtige ansvar bevidst, og endvidere at eleverne hver og en tilegner sig en form for ansvarsfuldt raison d’être, hvor man altid skal være sig selv, men aldrig sig selv nok.


Festivalugen vil være organiseret på en sådan vis at eleverne efter valg bliver inddelt på én af de i alt 15 forskellige bæredygtighedsworkshop, som på hver sin vis tematiserer og arbejder med en bæredygtig problemstilling. Det er således den endelige forhåbning at eleverne på Københavns åbne Gymnasium gennem festivalugen i almindelighed og i gennem deres respektive workshop i særdeleshed vil få en klar fornemmelse af nødvendigheden af at tilegne sig en form for grøn dannelse, således at de fremover kan præge det omgivende lokal- og verdenssamfund på aktiv og kompetent vis.

Endvidere er Københavns åbne Gymnasium af Miljøministeriets pulje til grønne ildsjæle blevet tildelt midler til at udvikle et ’Væksteksperimentarium for grøn OmDannelse’. Arbejdet med udviklingen af dette anderledes klasselokale er igangsat, og her har Københavns åbne Gymnasium samarbejdet med en række kompetente folk. Cand.mag. Celeste Arnold har bidraget aktivt til fundraising og konceptudvikling, mens arkitekt og urban farmer Signe Voltelen og arkitekt Martin Hartmann har udviklet Det grønne Klasseværelses fysiske og æstetiske udtryk.  Det forventes at lokalet - som er placeret på taget af gymnasiets hovedbygning – vil stå klar i løbet af efteråret 2014, således at det kan benyttes under Sustainland-ugen.

Quiz

NEAR Sustainland

Trekronergade

Valby, Denmark
Local business

Dito

Valby, Denmark
Beauty Salon

Sjælør kebab

Valby, Denmark
Local business