Top Local Places

Buchwalds Kafferisteri

Skansevej 8 A, Rønne, Denmark
Local Business
advertisement

Description

ad

Buchwald`s Kafferisteri er et lille microristeri på Bornholm. Vores udgangspunkt er et passioneret forhold til smagen af nyristet kaffe.  Vores kaffe eventyr startede da vi købte den første espressomaskine og jagten på god frisk kaffesmag gik i gang. På det tidspunkt var det svært at finde friskristet kaffe på Bornholm. Derfor fik vi lyst til selv at eksperimentere med ristning af grønne bønner.
Dette foregik i en skurvogn ude i haven med et gasblus og en gammel wok gryde. De første rist blev af tvivlsom karakter, men forholdsvis hurtigt havde vi gode oplevelser med kaffesmagen. Interessen holdt ved og udviklede sig stille og roligt.
I dag rister vi på en 12 kg Probat kafferister, og produktionen er flyttet til Skansevej på Rønne Havn. Vores pasion for velsmagende kvalitetskaffe er uændret, og derfor er vi altid på udkig efter grønne bønner der giver gode smagsoplevelser.
Vi mener at smagen fra den nyristede kaffe er en verden til forskel fra konsum kaffe.
Vi importerer de friske grønne bønner, og rister først kaffebønnerne når vi har modtaget bestilling på kaffen.
Kaffen smages efter hver rist for at sikre kvaliteten, og pakkes derefter i hånden til levering.
Ristedatoen skrives på poserne, så friskheden altid er tydelig.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

TV2/Bornholm var på besøg i tirsdags og lavede et indslag om os. Det starter ca. 50 sekunder inde i programmet.

facebook.com

De sidste bønner af kaffen fra El Salvador Las Ranas er ristet i dag og sælges fra i morgen i butikken. Vi har taget 2 nye kaffer hjem til sortimentet. Det er Colombia Supremo kaffen som vokser omkring 1900 moh og er en vasket arabica bønne af sorterne: Bourbon, Typica, Caturra og Maragogype. Kaffebærrene plukkes og sorteres i hånden. Den anden kaffe er en økologisk kaffe fra Honduras, den vokser 1500 – 2000 moh og er også en vasket arabica bønne. Sorterne er Bourbon, Typica, Caturra, Geisha og Catui. Bærrene plukkes i hånden. Når kafferne er ankommet og prøveristet kommer der mere information om dem.

facebook.com

Igen i år har vi med til Sol Over Gudhjem og derfor er risteriet lukket i dag. Vi glæder os til at se jer på Gudhjem Havn…

facebook.com

Der er stadigvæk et par pladser tilbage..... Cupping. Kaffesmagning vil de fleste af os nok sige, men hvad går kaffesmagning egentlig ud på? Dybest set er cupping et værktøj som kafferistere og kaffeindkøbere bruger til at vurdere kvaliteten af kaffen. Cupping er et enkelt og standardiseret værktøj der giver mulighed for at smage nuancerne i kaffen. Denne eftermiddag cupper vi 4 forskellige kaffer hvor oprindelsen er kendt. Vi sætter ord på det vi smager og forhåbentlig udvider vi vores smagsforståelse af kaffen. Bagefter smager vi på kafferne igen denne gang dog uden at vide hvilken kaffe vi smager. Det hele kommer til at foregå i en afslappet atmosfære og alle kan deltage. Er der tid i overskud vil der være mulighed for at smage forskellige kaffer på forskellige brygmetoder. Dato for arrangementet er torsdag d. 8. juni fra kl. 16.00 – 18.00 på vores adresse Skansevej 8A i Rønne. Pris 75.- pr. Person. Der er plads til 4 personer og tilmelding sker ved mail til info@buchwalds.dk

facebook.com

facebook.com

Metalfilter til Aeropress Vi har fået 2 forskellige metalfiltre hjem til Aeropressen. De er af mærket Able, det ene filter er et standardfilter og det andet filter har flere og mindre huller. Vi har prøvet begge filtre, det ene med den Etiopiske Lalo kaffe og det andet filter med den Kenyanske Kiamabara kaffe. Begge kaffer var fantastisk i Aeropressen. Metalfilteret tillader olierne fra bønner at kommer med i den færdige kop og det giver en fin ren smag. Vi brugte ca. 18 gram kaffe i Aeropressen, fyldte vand på og rørte rundt med en teske inden vi pressede vandet igennem filtret. Der gik ca. 15 – 20 sekunder fra vandet blev fyldt på til det blev presset igennem filteret – fantastisk smag. Vi forhandler også Hario glaskander, tragte, startkit osv.

facebook.com

facebook.com

I ugens løb har vi ristet de sidste rester af Tanzania Ilomba og El Salvador Loma Linda, så er disse blandt favoritterne er det i morgen I skal komme forbi Kafferisteriet da der nok ikke vil være mere af disse kaffer efter weekenden. Vi har været ude og jule-shoppe og har købt nye kaffer hjem. Vi har b.la. købt mere af den kaffe fra Burundi som vi lige har haft. Desuden har vi købt: Rwanda - Kamiro Etiopien - Lalo lot 1 Kenya – AA Kiamabara El Salvador – Las Ranas Vi regner med at kaffen kommer sidst i næste uge. Vi skriver mere info om kafferne senere... God weekend

facebook.com

Adventskaffe. Vi har lavet 4 poser med forskellig kaffe til hver adventssøndag. De 4 kaffer indeholder hver 120gr og er fra: 1. Burundi, Kayanza 2. Tanzania, Ilomba 3. El Salvador, Loma Linda 4. Brasilien, Sao Judas Tadeu Adventskaffen skal forudbestilles og koster kr. 125.-

facebook.com

Cupping på risteriet ☕️

facebook.com

facebook.com

Espresso Den brasilianske bønne Sao Judas Tadeu som vi har ristet til filter og stempelkande, er også fremragende til espresso. Den har en ren smag, er blid og rund og har smag af kakao, mandel og nødder. Vi er så begejstret for den som espresso, at vi har købt de sidste sække vi kunne få fat i hos importøren.

facebook.com

Recommended Before and After transformation