Top Local Places

Rudolf Steinerskolen Odense

Lindvedvej 64, Odense, Denmark
School

Description

ad

Rudolf Steiner-Skolen i Odense er en friskole, som ligger i naturskønne omgivelser i det sydlige Odense. Skolen har ca. 300 elever fordelt på 13 klassetrin Rudolf Steiner-Skolen i Odense er en friskole, som ligger i naturskønne omgivelser i den sydlige del af Odense. Skolen blev grundlagt i 1971, og har i dag cirka 300 elever fordelt på 13 klassetrin: Grundskolen (børnehaveklasse - 8. klasse) og overbygningen (9. klasse - 3. videregående/vg.) Overbygningen er vores svar på gymnasiet. Det er muligt at begynde midt i et skoleforløb.

På skolen har vi en Skolefritidsordning (SFO) for elever i børnehaveklassen til og med 4. klasse samt klubtilbud til elever i 5. - 7. klasse. Lige ved siden af skolen ligger Lindeblomst, som er en vuggestue og børnehave, der også bygger på Rudolf Steiners pædagogiske tanker.

Skolens pædagogiske grundlag har sit afsæt i antroposofien, som betyder "visdom om mennesket". Rudolf Steiner (1861-1925), der var antroposofiens grundlægger, beskrev selv sine tanker som en videnskab om det åndelige. Det åndelige skal her forstås som det, der har med tænkning og kunstnerisk eller intellektuel begavelse at gøre. Skolen tager derfor udgangspunkt i ”det hele menneske”, hvillket vil sige, at barnets udvikling og indlæring bliver stimuleret gennem en undervisning, der henvender sig til både hjerne, hjerte og vilje. Musik og kunstfag er derfor en lige så integreret del af pensum, som sproglige og naturvidenskabelige fag er, ligesom menneskets relation til naturen også spiller en vigtig rolle her på skolen.


Vores undervisning udfordrer og udvikler eleverne til at blive selvstændigt, tænkende mennesker. Det vil sige, at de skal evne at vise forståelse ved at kunne lytte og leve sig ind i forskellige situationer og problematikker, samtidig med at de udvikler en sund, kritisk sans. Derudover skal de lære at ville og kunne samarbejde med andre, ligesom vejen skal banes, så de tør være initiativrige og tænke kreativt og ud af boksen.

Skolen er åben for alle elever uanset barnets og forældrenes religiøse baggrund eller politiske anskuelser.

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Photos from Rudolf Steinerskolen Odense's post

Husk, at det er i dag, at vi holder ÅBENT HUS! Lige indtil til kl. 14.30 :-)

Photos from Rudolf Steinerskolen Odense's post
facebook.com

Nytårskoncert 2016

Tak for en flot og festlig nytårskoncert, der førte publikum vidt omkring :-)

Nytårskoncert 2016
facebook.com

Photos from Rudolf Steinerskolen Odense's post

Sne over skolen. Taget af Lærke, elev i overbygningen... :-)

Photos from Rudolf Steinerskolen Odense's post
facebook.com

Photos from Rudolf Steinerskolen Odense's post

HUSK ÅBENT HUS Fredag d. 22. januar kl. 08.00-14.30 holder skolen Åbent Hus. Alle interesserede er velkomne til at komme og følge undervisningen i klasserne, og lærerværelset er den dag omdannet til en café, hvor man kan få lidt at spise og drikke. For at elevernes dag ikke bliver alt for turbulent, er der lavet et program for dagen, så klasserne holder åbent på skift. Fortæl gerne venner, bekendte og familie om dagen, og henvis evt. til skolens hjemmeside, hvor man kan læse mere om skolen: http://www.rss-odense.dk Vi ses på næste fredag :-)

Photos from Rudolf Steinerskolen Odense's post
facebook.com

Åbent Hus

Åbent Hus
facebook.com

PICTURES BY OTHER USERS ON INSTAGRAM

sosse.starup

Var nede og prøve kostumer til det franske skuespil vi skal spille (den røde pimpernell)👌🏼💗

@sosse.starup, instagram.com

Quiz

NEAR Rudolf Steinerskolen Odense