Top Local Places

Seniorhands to Africa and Asia - ShAA

Geislersgade 30, st, København, Denmark
Non-governmental organization (ngo)

Description

ad

Shaa - Seniorhands to Africa and Asia - har et mindre støtte projekt for en lille gruppe bedstemødre, der er ansvarlige for børnebørn og andre forældreløse børn og unge i Osu, Accra, Ghana. Der kan ses mere på www.shaa.dk om Shaa og indsatsen. Seniorhands til Afrika og Asien (ShAA)

ShAA blev grundlagt i juni 2005 som en ikke -statslig humanitær organisation (NGO), med det formål at aktivere danske seniorer i indsats for marginaliserede, sårbare og forældreløse børn og unge i Afrika og Asien. ShAA henvender sig især til seniorer fra den socialpædagogiske sektor, men alle med interesse for ShAA’s arbejde og målsætning er meget velkommen. ShAA har aktuelt 55 medlemmer fra hele landet. ShAA samarbejder tæt med BUPL’s (Fagforening for pædagoger og klubmedarbejdere) pensionist sektion og lokal BUPL pensionist afdelinger. Medlems kontingent er 200,00 årligt, vi ser hellere dig som medlem og f.eks. betale 100,00 end slet ikke at være i kontakt med dig. Kontingent dækker de administrative omkostninger, alle aktive ShAA’er arbejder frivilligt.

Vi ved, der er mange danske seniorer, der selv om de er pensionerede, ønsker fortsat at være aktive. Seniorer der altid har været aktive, med mange års praktiske erfaring, færdigheder og kompetencer er vigtige i indsats for marginaliserede, sårbare og forældreløse børn og unge i Afrika og Asien. I ShAA kan vi medvirke til at aktivere nogle af de ressource danske seniorer på det socialpædagogiske fagområde har; og dermed medvirke til at mindske de vanskeligheder og livsbetingelser forældreløse og udsatte børn og unge i Afrika og Asien er underlagt. Og derved medvirke til håb og tro om en bedre fremtid.


Ifølge UNICEF er der mere end 50 millioner forældreløse børn og unge i Afrika og Asien. Det kan være på grund af at forældrene er døde i forbindelse med HIV/AIDS eller andre fattigdomsrelaterede sygdomme. Men også på grund af bortfald af familiestrukturer, arbejdsløshed, manglende uddannelse eller hårdt og brutalt smidt ud af familien bl.a. fordi der ikke er penge til alles mad. Børn og unge er i høj grad de umiddelbare ofre for fattigdom i mange udviklingslande i Afrika og Asien. I Ghana er der mere end 1 mill. forældreløse børn og unge iht. WHO.

Siden 2006 har ShAA arbejdet med et lille projekt, hvor vi har støttet gamle bedstemødre med at sørge for at børnebørn og andre forældreløse, de har taget til sig, får mulighed for at fuldføre deres skolegang. Vi startede med 3 bedstemødre og 3 drenge, nu er der kun 1 bedstemor tilbage, da de 2 andre ikke er mere. I 2012 ændrede vi støtteprojektet til nu at omfatte bedstemødrenes familier, idet vi ikke kunne overlade de børn vi allerede havde støttet til dem selv blot fordi bedstemor ikke var der mere.  Det betyder at vi i dag støtter ”Sophia familien” og ”Paulina familien”:
Sophia familien består af:
- Benjamin Ansah - 18 år - Manhean Basic School, Osu – JH3 .
- Hellen Ansah - 15 år - Osu Presby Girls Grundskole 7
- Rehalle Ansah - 11 år - Osu Salem 2 klasse 5B

CONTACT

Quiz

NEAR Seniorhands to Africa and Asia - ShAA

Bevar's

København, Denmark
Arts/entertainment/nightlife