Top Local Places

Frihedsmuseets Venner

Churchillparken, København, Denmark
Museum/Art Gallery

Description

ad

Besættelsen 1940 til 1945 Foreningen Frihedsmuseets Venner er en støtteforening for Museet for Danmarks Frihedskamp 1940-1945, 'Frihedsmuseet', en del af Nationalmuseet.

Foreningen afholder en række foredrag, hvor bl.a. gamle modstandsfolk fortæller om begivenheder fra frihedskampen og deres egen deltagelse i kampen mod besættelsen, og historikere fortæller om den seneste forskning og bogudgivelser efterhånden som arkiverne bliver tilgængelige.

Endvidere forestår Frihedsmuseets Venners Forlag en række bogudgivelser om besættelsen. Disse bøger kan foreningens medlemmer købe til favørpris. Hvert år udgiver Frihedsmuseets Venner et årsskrift, der omhandler begivenheder eller beskrivelser af personer med relation til besættelsen af Danmark, som medlemmerne modtager vederlagsfrit hvert år.

Hvis du vil have udvidet din viden om denne meget spændende og betydningsfulde del af Danmarks historie og høre beretningerne fra de modstandsfolk, der med livet som indsats deltog i frihedskampen, skal du melde dig ind i Frihedsmuseets Venner.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Forside - Frihedsmuseets Venner

Husk, at det er i morgen, tirsdag, der er foredrag i foreningen Frihedsmuseets Venner. TIRSDAG den 25. april 2017 kl. 19:00 ‘Den systemkritiske stalinist – Carl Madsen og besættelseshistorien’ Historiker, ekstern lektor og forfatter Chris Holmsted Larsen fortæller om mennesket, kommunisten og sagføreren Carl Madsen og arbejdet med at skrive den biografi, der udkommer i foråret 2017. Se mere på www.fmv.dk, hvor man også kan melde sig ind i foreningen 8-)

facebook.com

Forside - Frihedsmuseets Venner

Så der det på onsdag, at det tidligere klubmedlem, Helge Milo kommer forbi Nationalmuseet og fortæller om sin tid i Churchill Klubben. Se nærmere på foreningens hjemmeside: www.fmv.dk, hvor man også kan melde sig ind. Helge Milo fotograferet af politiet i 1942 og af mig i 2016 8-)

facebook.com

Timeline Photos

Frihedsmuseets venner har den 11. marts 2017 afholdt en reception i anledningen af vores nye bog: Helle, Ib og "1944"-gruppen. Du kan læse om receptionen på Frihedsmuseets Venners hjemmeside under fanen Nota Bene: http://fmv.dk/nota-bene/ Og bogen kan købes hos Frihedsmuseets Veners Forlag: http://www.frihedsmuseetsforlag.dk/…/helle-ib-og-1944-grupp…

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Det nye Frihedsmuseum. På Vennernes generalforsamling i onsdags fremlagde Nationalmuseets byggechef denne plan for opførelsen af det nye Frihedsmuseum. Til marts 2019 skal tillægges 6 måneder, som man skal bruge til at sætte selve udstillingen op.

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

En helt er død.

Timeline Photos
facebook.com

Forside - Frihedsmuseets Venner

Husk, at der er generalforsamling i foreningen Frihedsmuseets Venner på onsdag den 22. februar 2017. Alle medlemmer skulle gerne have fået indbydelse hertil sammen med årsskriftet m.v. Man kan altid se nærmere på foreningens hjemmeside www.fmv.dk, hvor man også kan melde sig ind 8-)

facebook.com

Timeline Photos

Foredrag i foreningen Frihedsmuseets Venner i efteråret 2016 er lagt ud på foreningens hjemmeside: www.fmv.dk , hvor man også kan melde sig ind 8-) Næste foredrag er: ONSDAG den 23. november 2016 kl. 19:00 ‘Faldskærmsfolk i Erindringen 1941 – 2016’ ved Peter Edelberg, ekstern lektor. Københavns universitet. De danske faldskærmsfolk var ikke professionelle soldater, men var ofte rekruteret blandt søfolk og eventyrere. Deltagelsen i krigen havde store personlige konsekvenser for dem og deres familier. I dette foredrag vil historikeren Peter Edelberg fokusere på tre faldskermsfolk, Poul Hansen, Erik Boelskov og Hans Henrik Pay Larsen, og stille spørgsmålene: “Hvordan blev de husket? Hvor retfærdigt var deres eftermæle? Og hvordan håndterede den britiske efterretningstjeneste de spørgsmål, som faldskærmsfolkene sad tilbage med, da krigen var slut?”

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Timeline Photos
facebook.com

Detaljer

STJERNE RADIO og Kulturnatten Der er Kulturnat på fredag (d 14.10.16). Derfor er man helt uforpligtende velkommen til at komme forbi vores udstilling til foredrag i Istedgade 31, København V. Thomas Hilleberg holder foredrag kl. 20:00-20:40 om Holger Danskes likvideringer under besættelsen. Både inden og efter hhv. kl 19:00-19:40 og 21:00-21:40 kommer Peter Birkelund og fortæller historien om Stjerne Radio og Holger Danske. http://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/Program/Detaljer?id=517e7e1c-f407-4e78-8b54-2028b4e2d304

facebook.com

Mindesmærke i Mindelunden | Arkitektforeningen

Mindesmærke for Krigssejlerne i Mindelunden i Ryvangen. I går blev det offentliggjort, at Per Arnoldi har vundet en konkurrence om et mindesmærke for Krigssejlerne (1940-1945), der skal placeres i Mindelunden. Vi forventer, at det er klar den 4. maj 2017. Se mere her: https://www.arkitektforeningen.dk/konkurrence/mindesmaerke-i-mindelunden

facebook.com

Foredrag i foreningen Frihedsmuseets Venner i efteråret 2016 er lagt ud på foreningens hjemmeside: www.fmv.dk , hvor man også kan melde sig ind 8-) Næste foredrag er: Onsdag den 19. oktober 2016, klokken 19.00: Forfatter, historiestuderende og skribent ved Information Albert Scherfig: BOPA, kommunisterne mv. for 75 år siden. De spaniensfrivillige havde en central rolle i den tidligst organiserede sabotage. Med udgangspunkt i “Brødrene Nielsen - Breve fra Den Spanske Borgerkrig”, fortæller Albert Scherfig om nogle af de første københavnske sabotører. Hør om den tidlige sabotage, den første stikkerlikvidering og kommunisternes internering samt flugten til Sverige og modtagelsen af sabotørerne der. Det vil være muligt kontant at købe et eksemplar af bogen om Brødrene Nielsens krig.http://fmv.dk/wp-content/uploads/2016/09/Nielsen-cover.jpg

facebook.com

Forside - Frihedsmuseets Venner

Så er det i morgen aften, at der er foredrag på Nationalmuseet i foreningen Frihedsmuseets Venner. ONSDAG den 25. maj 2016 kl. 19.00 ”Et liv uden fædreland” Foredrag af Mikkel Kirkebæk om Søren Kams erindringer. Mikkel Kirkebæk og John T. Lauridsens udgav i slutningen af 2015, SS – og Schalburg-officeren Søren Kams erindringer med omfattende kommentarer. Erindringerne er Søren Kams udførlige skildring af sit liv fra barndom til alderdom. Bogen har bl.a. mødt kritik af, at den overhovedet er udgivet. Mikkel fortæller her om bogens tilblivelse og om personen Søren Kam. Se mere om vores foredrag mv. på www.fmv.dk , hvor du også kan melde dig ind i foreningen 8-)

facebook.com

Quiz

NEAR Frihedsmuseets Venner