Top Local Places

Dansk Retursystem

Baldersbuen 1, Hedehusene, Denmark
Environmental Conservation Organization

Description

ad

Dansk Retursystem indsamler danskernes brugte dåser og flasker og sørger for, at de genanvendes og laves til nye emballager. Har du spørgsmål i forbindelse med at få hentet tomme emballager eller at få udbetalt din pant, kan Facebook ikke bruges. Ring i stedet til Kundecentret på 43 32 32 32. Her er åbent mandag til torsdag 8 - 16 og fredag 8 - 15.30.

Dansk Retursystem er en miljøvirksomhed, som hver dag henter engangsemballager i butikker, restauranter og virksomheder over hele landet og sørger for, at alle dåser og flasker bliver sorteret og sendt til genanvendelse.

Hvert år indsamler vi over 1 mia. tomme emballager. Alene dåserne kunne nå fire gange rundt om jorden.

Vi arbejder målrettet på at sikre den højeste kvalitet i genanvendelsen, så de tomme flasker og dåser kan blive til nye drikke- eller fødevareemballager og bruges igen og igen.

Hver gang, du afleverer en flaske eller dåse, bidrager du med råstoffer til nye emballager. Selv den mindste indsats betyder noget for miljøet og naturens ressourcer.

Returprocenten i Danmark er på 90. Det er højt, når man sammenligner os med andre lande, men vi vil gerne have den endnu højere op. Derfor udvikler vi hele tiden pantsystemet, så det bliver så effektivt og brugervenligt som muligt.

I øjeblikket er vi fx ved at teste pantstationer forskellige steder i landet. Her kan du aflevere alle dine tomme emballager i én pantsæk og får så panten sat direkte ind på kontoen inden 10 dage. Det tager mindre end et halvt minut at aflevere en pantsæk med op til 90 tomme emballager.


Dansk Retursystem er en non-profit virksomhed. Læs mere om os http://www.dansk-retursystem.dk/

Hvis du har spørgsmål, kan du sende en mail til info@danskretursystem.dk

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Hver dag bliver der afleveret 3,5 mio. flasker og dåser med pant på og her ruller en smule af weekendens drikke-emballage afsted mod genanvendelse :-)

facebook.com

Drop & Go skal snart rykkes fra Rødovre Centrum til nogle af sommerens festivaler, men bare rolig: Du har stadig to weekender tilbage til at få afleveret alle dine tomme flasker og dåser til genanvendelse i afleveringsstationen. Skal du nå at have tømt ud derhjemme og pante det sidste?

facebook.com

Vores Learning Lab er lige nu er på tur rundt i sommerlandet, og faktisk er den drevet af solceller. Det betyder bl.a. at når batterierne er helt ladet op, kan udstillingen køre i otte timer uden at tilslutte anden strøm. Du kan læse mere om Learning Lab, solceller og sommerturen her:

facebook.com

D. 3. Juni pakker vi Drop & Go ned ved Rødovre Centrum, test-perioden fortsætter på Roskilde festivallen. Klargøringen er startet, men der er stadig god tid til at pante😉 God pinse🌞

facebook.com

Måske tænker du ikke, du gør den store forskel, når du afleverer dine flasker og dåser til genanvendelse. Men det gør du. Når du panter, har det nemlig en direkte effekt på klimaet. Og det er altså en effekt, der har stor betydning. Se selv her:

facebook.com

Søde Petra Plast, vores maskot, har været i Produktionen i Hedehusene for at uddele fredags-kram og nøj hvor blev hun glad! God weekend fra Petra:-)

facebook.com

HOLD DA OP! I 2017 har du været med til at aflevere rekordmange flasker og dåser til genanvendelse: 1,2 milliarder! Det er 50 millioner mere end året før. Det giver så meget mening, når vi står sammen om at løse sådan en opgave som denne. Tusind tak for din hjælp! Du kan læse mere om, hvad din indsats betyder for miljøet og klimaet her:

facebook.com

Vores rullende Learning Lab skal rundt i den danske sommer og i aften er der præmiere i Lemvig, sammen med Rock Nalle og Gang I Danmark. I vores Learning Lab kan du opleve, hvordan brugte dåser og flasker bliver genanvendt til nye. I Danmark kommer 9 ud af 10 solgte emballager retur, og aluminium, plastik og glas bliver smeltet om og brugt til at fremstille nye dåser og flasker. Det er det hele værd!

facebook.com

Naturen kommer til at sætte scenen for den fejring mange har i dag. Lad os huske hinanden på også at fejre naturen og sende de mange tomme flasker og dåser fra dagens fest, tilbage til genanvendelse. Og hvem ved, måske bliver det den samme dåse, du drikker af til næste år? God 1. maj!

facebook.com

Her er en lille miljøgevinst at gå på bededagsferie på. God (forlænget) weekend!

facebook.com

Wow! Siden vi startede med at teste Drop & Go, som lige nu står ved Rødovre Centrum, har I afleveret 1 million flasker og dåser til genanvendelse! Det er rigtigt mange. Tak for hjælpen!

facebook.com

Vi er ikke altid lige gode til at klappe os selv på skulderen, når vi gør noget godt for andre. Hver gang du afleverer dine tomme dåser og flasker til genanvendelse, gør du klimaet og miljøet en kæmpe tjeneste - se selv her:

facebook.com

Quiz