Top Local Places

Mikuna

Frederiksalle 96, Aarhus, Denmark
Restaurant/cafe

Description

ad

Mikuna er Aarhus nye, lille take away café. Maden på Mikuna er 100% vegansk og 100% lækker. Den veganske mad er vores eneste ufravigelige dogme, derudover  Mikuna betyder "måltid" eller "mad" på quichua, et af de indfødte i sydamerikas regnskoves oprindelige sprog.

Vi, Sigrid, Mette og Line mødte hinanden i Ecuadors regnskov hvor vi arbejdede som frivillige på dyrerehabiliteringscenteret AmaZOOnico.

Det er snart 10 år siden og da vi nu skulle til at åbne et dejligt sted hvor man kan få noget godt at spise kom vi i tanke om det vi sagde når vi rejste os fra bordet ude i regnskoven: "aska pagrachu mikuna manda" det betyder slet og ret "mange tak for mad".

Og så er maden på Mikuna vegansk.

Man behøver ikke vide en hel masse om dyrevelfærd og klimaforandringer for at spise vegansk, men det er tit den viden der får mennesker til helt at droppe kød og mejeriprodukter. Vegansk kogekunst handler ikke om fravalg og asketisk munkeliv, vegansk mad er fuld af liv, farver, smag og glæde. Inden vi begynder at fable videre om tofuens fortræffeligheder så lad os lige slå fast hvad en veganer egentlig er for en størrelse:

En veganer spiser ingen animalske produkter, altså ingen kød, mælk, æg osv. Derudover springer de fleste veganere også over læder, uld, pels og elfenben for den sags skyld.

Så enkelt er det, det vil sige en veganer hverken nødvendigvis er religiøs, hellig, kedelig, afholdsmenneske, sundhedsapostel, ikke-ryger, bleg, tynd eller sur.

Nu ved vi jo ikke hvem du er, men vi ved at vi på Mikuna laver mad til alle. Blandt andet til dig der er veganer, og ligesom os har savnet vegansk mad i Århus, eller vil vise dine venner en anden side af det skønne veganske køkken, til den stolte, men måske lidt forvirrede mor eller far til en teenager som er veganer, til dig der har været så heldig at få en veganer på krogen og gerne vil invitere ud, til dig der gerne vil leve mere bæredygtigt, til dig der har lyst til at prøve noget nyt og til alle jer andre der synes at vegansk hønseFRIsalat lyder mærværdigt nok til at fange jeres nysgerrighed og forstår at et måltid på Mikuna ikke betyder andet end virkelig god mad uden animalske produkter.

Den mad vi laver er først lavet i vores egne små køkkener og prøvesmagt af vores venner og familier og vi er stolte af resultatet og håber du kommer til at holde ligeså meget af Mikuna som vi gør!

CONTACT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

Timeline Photos

Idag har vi lavet lilla kartoffelsalat med belugalinser, grønt, grillet rød peber, balsamico vinagrette og et kyllingeFRI barbecue spyd med sesam drys 🌿🍃🍀

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Julen nærmer sig og selvom man ikke spiser grisebasser, kan man godt være en gris til jul, så vi sørger for pålægspakker med: sildeFRIkarry, skinkeFRIsalat, LØVPostej og hønseFRIsalat Pakken koster 99,- og skal forudbestiltes (minimum 2 dage før) og afhentes i butikken 25.-26.11///2.-3.12///9-10.12///16.-17.12 Vi laver også attRAPand med det hele og ris a'la mande til afhentning d 23.12. Lækre billeder følger :)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Det er lidt som om det langt om længe er blevet ret koldt, så nu er det tid til hokkaidosuppe! 🎃🎃🎃 vores er med ingefær, æble og spicy grøn topping 🌶

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Så er det endelig International Veganer Dag! Kom ned til os og prøv hvordan vegansk mad smager eller find Mad Med Medfølelse på gaden i de større byer og få en snak og en snack... det' vigtigt:

Timeline Photos
facebook.com

Photos from Mikuna's post

På tirsdag er det international veganerdag! Det fejrer vi på Mikuna med to 80'er festlige klassikere, vegansk kiksekage og tunFRImousse. Vi introducerer også en ny sandwich. Og så er der 20% rabat til alle medlemmer af Mad Med Medfølelse - Danmarks største veganske forening (husk medlemskortet 😉)

Photos from Mikuna's post
facebook.com

Timeline Photos

Hej. Vi står igen og mangler nogle seje unge mennesker i vores team af opvaskere, så er du imellem 13 og 17 år, frisk på et job hvor det nogle gange går stærkt og i stand til at arbejde selvstændigt, så send en mail med et par ord om dig selv til kontakt@mikuna.dk 😊❤️💚

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Idag har vi uimodståelige kanelsnegle, og vi har ikke sparet på hverken snask eller kanel 🙅🏽💚❤️

Timeline Photos
facebook.com

Mad med Medfølelse som Årets Forening

Vi er en café med en slags venskabsforening 😊 den hedder Mad Med Medfølelse og de seje folk er nomineret til Danmarks bedste forening. TILLYKKE! YOU ROCK 💪🏽 Hjælp dem til sejren ved at stemme her: http://xn--sttdelokale-hgb.nu/forening/Mad-med-Medf-lelse-870

facebook.com

Timeline Photos

I har efterspurgt Club Mate, så nu er den tilbage og har taget sin supersunde kammerat Helga med. Helga er en dejlig sodavand lavet på chlorella alger, den er svær at beskrive og anderledes på den gode måde :)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Vi indrømmer at vi er sådan PÆNT oppe at køre over vores nominering til AoA byens bedste burger, så vi spammer jer måske liiiidt det næste stykke tid, bær over med os ;) det er stort :) Nu kan I OGSÅ stemme pr sms, send BB2 C til 1929 (altså hvis I har lyst) - tusind tak :)

Timeline Photos
facebook.com

Timeline Photos

Imorgen har vi virkelig skøn porre/kartoffel-suppe med croutoner, porredrys, fakon og brøndkarse. Perfekt til det smukke efterårsvejr 🍂🍄🍁

Timeline Photos
facebook.com

Mikuna's cover photo

Mikuna's cover photo
facebook.com

Quiz

NEAR Mikuna