Top Local Places

Prostor Plus

Korzo 28/I, Rijeka, Croatia
Performing Arts School

Description

ad

Udruga Prostor Plus je organizacija koja djeluje u području edukacije, aktivizma te produkcije izvedbenih i kulturnih programa.

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

🔜 Ostalo je još samo JEDNO mjesto za radionicu kontorcionizma s Antoniom Kuzmanic (26.-28.1.2017.). Tko se prvi prijavi na prostorplus@gmail.com...

facebook.com

🔊Danas u 18 sati poslušajte emisiju o zboru V.I.N.S. koji od 2014. djeluje u sklopu Prostora Plus. Raspjevano i borbeno! 📻

facebook.com

Ostala su još dva mjesta do popunjenja radionice kontorcionizma s Antoniom Kuzmanić (26.-28.1.), stoga produžujemo rok prijave do ponedjeljka 22.1.2017. Prijave se zaprimaju na email prostorplus@gmail.com.

facebook.com

Zadnji je dan prijava na radionicu kontorcionizma s Antoniom Kuzmanić (26-28.1.), Imamo jos 4 mjesta do pune radionice, stoga pozurite i prijavite se na prostorplus@gmail.com.

facebook.com

🔜 Brzo se puni radionica kontorcionizma s Antoniom Kuzmanić (26-28.1.) stoga požurite i prijavite se do 19.1. na prostorplus@gmail.com.

facebook.com

Radionicu vodi Antonia Kuzmanić. Radionica kontorcionizma i handstandova namijenjena je onima koji žele povećati svoju fleksibilnost i snagu istovremeno se upoznajući s pravilnom izvedbom handstandova. Radionica je osmišljena tako da se prođu osnovne i napredne vježbe iz frontbendinga, backbendinga i oversplitsa, a koje povećaju fleksibilnost gornjeg, srednjeg i donjeg dijela leđa, ramena, zdjelice i kukova te mišića i tetiva nogu. U dijelu radionice posvećenom handstandovima proći ćemo kroz različite predvježbe i vježbe snage za stojeve te kroz različite varijacije stojeva i izdržaja u zraku (na podu, kockicama i stickovima). Posebnu pozornost stavit ćemo na ispravljanje krivih tehnika rađenja stojeva... Radionicu vodi Antonia Kuzmanić, suvoditeljica izvedbenog kolektiva ROOM 100 iz Splita, specijaliziranog za neobičnu mješavinu cirkuskih i plesnih tehnika izgrađenih na bazi gimnastike i joge. U svome radu prije svega istražuju mogućnosti handstandova na podu ili na stickovima, dislokacija i kontorcionizma, ali i breakdancea te butoha, japanskog tradicionalnog plesa inspiriranog europskim ekspresionističkim pokretom. ROOM 100 međunarodno je nagrađivan i priznati kolektiv koji se bavi produkcijom i distribucijom predstava i performansa suvremenog cirkusa. 2010. godine proglašen je laureatom Jeunes Talents Cirque Europe projekta što mu je donijelo titulu najperspektivnijeg europskog cirkuskog kolektiva te gostovanja na festivalima u SAD-u, Francuskoj, Danskoj, Finskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Latviji i Hrvatskoj. U Splitu ROOM 100 vodi HALU 100 – rezidencijski centar za suvremeni cirkus – u kojem drži redovne edukacijske sate i ugošćuje međunarodne suvremene cirkuske umjetnike na rezidencijske boravke, izvedbe i masterclassove. Mjesto: Filodrammatica, Korzo 28/I, Rijeka Vrijeme trajanja radionice: petak 26. siječnja od 19 do 21:30 subota i nedjelja 27.-28. siječnja od 10 do 12:30 Donacija za vikend radionicu: 400 kn Kotizacija (uključena u iznos donacije) iznosi 100kn, te rezervira Vaše mjesto na radionici jer je broj mjesta ograničen. Obavezna je prijava i uplata kotizacije u iznosu od 100 kn na račun Udruge HR7224020061100654822 pri Erste&Steiermärkische bank s naznakom "Kotizacija za radionicu kontorcionizma" te je nužno navesti ime i prezime osobe koja dolazi na radionicu. Prijave se primaju do 19.01. na mail prostorplus@gmail.com. Radionica je realizirana je u suradnji s ROOM 100. Aktivnosti programa Prostora Plus provode se uz financijsku podršku Zaklade „Kultura nova“. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

facebook.com

facebook.com

28. i 29. listopada 2017. u Rijeci se, u organizaciji Prostora Plus te u suradnji s Plesnim centrom Tala iz Zagreba, održalo predstavljanje Vježbenice za pokret i ples, stručne literature vezane uz pokret i ples u predškolskim ustanovama. Seminar je namijenjen odgajateljima i stručnjacima koji rade s djecom u dobi od 3 do 6 godina i sa zadovoljstvom smo se okupili u velikom broju i dijelili i usvajali materijal koji provjereno doprinosi razvoju vještina korisnih za psihofizički razvoj djece i zanimanje za kreativno izražavanje i umjetnost. Veliko hvala plesnoj umjetnici i jednoj od autorica Vježbenice za pokret i ples Tamari Curić na stručnom vodstvu ove edukacije i veliko hvala 20 odgajateljica iz predškolskih ustanova Dječji vrtić Opatija, Dječji vrtić Orepčići Kraljevica, Dječji vrtić Kastav, Dječji vrtić Zvončica, Dječji vrtić Radost Crikvenica, Vrtec Jožefe Maslo Ilirska Bistrica Slovenija, DV Cvrčak Mali Lošinj te Jasminki Cigić. "Pomoću metoda i vježbi koje su rezultat kazališnih praksi može se pozitivno utjecati na psihofizički razvoj djece i njihovo emocionalno sazrijevanje. S upoznavanjem pokreta i plesa, djeca oblikuju i jačaju svoje tijelo i istodobno razvijaju koordinaciju. Fizičko izražavanje utječe na osvještavanje tijela i na razvoj tjelesno-kinestetičke inteligencije. Kada izražavaju svoje ideje i potrebe, djeca se osnažuju i ohrabruju, što doprinosi razvoju samopoštovanja. Rad u skupini razvija osjećaj za suradnju, empatiju, sposobnost za razumijevanje različitosti i odgovornosti prema drugima. Kroz teme koje se obrađuju u okviru dramskog i plesnog stvaralaštva podiže se razina opće kulture i potiče kognitivni razvoj djece. Igre koje se temeljena iskustvima kazališne i plesne umjetnosti utječu na širenje vokabulara kod djece, potpomažu artikuliranju misaonih procesa, razvijaju kreativnost, estetsku osjetljivost i stvaralačku intuiciju. Kroz igru djeca dolaze do novih i uzbudljivih saznanja te odrastaju u zdravom i kreativnom okruženju koje može ispuniti sve njihove razvojne potrebe." Predstavljanje Vježbenice za pokret i ples te seminar ostvareni su kroz mrežu KLIKER te u suradnji s Plesnim centrom Tala. Rad mreže KLIKER podržava Zaklada Kultura nova i Ministarstvo kulture RH. Rad Prostora Plus podržava Zaklada Kultura nova. Udruga Prostor Plus je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge. Prostorima Filodrammatice, Marganova i Palacha upravlja SU Molekula.

facebook.com

Inicijativa Radno i ravnopravno tokom studenog 2017. provodi akciju #Znate li što su nam rekli? kojom se želi osvijestiti javnost o seksizmu, stalnoj diskriminaciji žena i kršenju njihovih prava na tržištu rada. Pozivamo sve da pošalju fotografije ili natpise sa seksističkim i diskriminirajućim izjavama, komentarima/pitanjima poslodavaca, kolega/ica ili situacijama koje su doživjele prilikom razgovora za posao, na radnom mjestu ili u svakodnevnom životu. Fotografije i natpise mogu poslati na adresu udrugapariter@gmail.com ili u inbox Radno i ravnopravno. Prikupljene fotografije i poruke objavljuju se na stranici “Radno i ravnopravno”, a koristit će se i u nastavku akcije u studenom kada će građani i građanke izrađivati majice s natpisima u gradu Rijeci. Podrži i ti borbu protiv diskriminacije!

facebook.com

Za sve koje zanima akrobacije u paru razveselit će vas radionica 18 i 19.11. u Ganesha yoga centar!

facebook.com

Evo i drugog teksta Nike Krajnović s radionice Kritički o plesu koju je vodila Ivana Slunjski. U ovom se tekstu Nika osvrće na program Novi horizonti (Mia Kevo i Vanesa Kučić)te izvedbe lokalnih autorica Antonia X. Bašković & Martina Hrlić Rogić te Ivana Peranic koji su održani 9.10. 2017. u Galeriji Kortil u sklopu Festivala Periskop. Hvala Nika-Kentauri!! https://plesnakritika.wordpress.com/2017/11/03/pojacanje-na-rijeckoj-plesnoj-sceni/

facebook.com

Sutra već na ulicama našega grada. Urbani Galapagos dvodnevna je manifestacija u organizaciji Filmaktiva i Prostora Plus, koja objedinjuje nekoliko umjetničkih artikulacija pojma urbane džungle – svjetlosne instalacije, audiowalk (uz obaveznu prijavu na urbanigalapagos@gmail.com), zvučnu skulpturu te nacrt za preživljavanje urbanog života na kojima su dosad radili Sara Salomon (Lug), Sanja Gergorić, Evo/a Simčić, Marija Maksimovic, Maja Ogrizović, Marko Luka Zubčić.

facebook.com

Quiz

U OKOLINI Prostor Plus