Top Local Places

Udruga udomitelja "Nada" Ivanec

, Ivanec, Croatia
Nonprofit Organization

Description

ad

Službena facebook stranica Udruge udomitelja "Nada" Ivanec http://www.udruga-udomitelja-nada.hr  Udruga udomitelja i obiteljskih domova  "NADA" Ivanec

KONTAKT

RECENT FACEBOOK POSTS

facebook.com

STRATEŠKO PLANIRANJE U UDRUZI "NADA" Danas smo u Udruzi udomitelja „Nada“ imali prvi dio strateškog planiranje koje je vodila gospođa Mirela Despotović iz Centra za civilne inicijative, a u sklopu programa za osnaživanje udruga udomitelja koje financira Ured UNICEF-a za Hrvatsku. Članovi i djelatnici udruge danas su uz stručno vodstvo gospođe Mirele razvijali plan rada za naredne tri godine. Udruga „Nada“ trenutno se najviše fokusira na razvoj novih, inovativnih socijalnih usluga koje su dostupne korisnicima i koje pružaju stručne osobe. I to je zasigurno smjer u kojemu želimo ići te se nadamo da će i naši donatori prepoznati kvalitetu usluga i koja je njihova korist za krajnje korisnike.

facebook.com

FRIZURE ZA NAŠE BAKE Zahvaljujući volonterki Maji Babić, naše drage bake iz udomiteljskih obitelji danas su imale poseban Dan žena, dobile su novu frizuru. Iako imaju puno godina na svojim leđima te ih često život nije mazio, bake su još uvijek pune pozitivne energije i vedrine te su našoj frizerki dale najljepšu moguću nagradu, otpjevale joj pjesmu. 🙂 Drage naše, sretan vam Dan žena, budite nam i dalje zdrave i pozitivne. :)

facebook.com

PAVICA HRAZDIRA Povodm Dana žena želimo se prisjetiti jedne posebne žene koje je živjela i djelovala u prošlom stoljeću, u vrijeme kada nije bilo modernih tehnologija, modernih sredstava komunikacija, svijet nije bio globalno selo, informacije nisu u sekundi putovale s jednog kraja svijeta na drugi, nisu bile dostupne u trenutku...nije imala mogućnosti koje se danas nude, no imala je viziju, imala je snagu i upornost i postigla je nešto što u današnje, suvremeno doba, rijetko koja žena može postići. Pavica Hrazdira rođena je u Ivancu 1895., a umrla 1975. godine. Zašto je baš ona toliko posebna? Ona je žena iz malog gradića Ivanca, rođena u vrijeme kada je uloga žene bila da skrbi o obitelji, radi na zemlji. Ako su žene i bile uključene u obrazovanje, cilj je bio samo da nauče čitati i pisati. Znalo se gdje je „ženama mjesto“. No, Pavica Hrazdira uspješno je prkosila vremenu u kojem je živjela i bila je ravnopravna u društvu muškaraca, bila je elegantna žena, no bila je i žena koja je „nosila hlače“. Pavica je već u ono doba bila poslovna žena, vodila je rudnik. Ali Pavica posao nije vodila iz udobne fotelje okružena suradnicima. Pavica je bila žena koja je uzela posao u svoje ruke, koja se nije libila po ljestvama spustiti u 70 metara duboku jamu i proučavati teren za kopanje ruda. S jedne strane poduzetnica, žena koja je sudjelovala u društvenom životu, a s druge strane svestrana umjetnica, spisateljica, pjesnikinja, glumica. Upravo je ona napisala ivanečku himnu „Poleg jedne velke gore“, te niz pripovijetki sa socijalnom tematikom gdje je opisala život seljaka, siromaha, bijedu u kojoj su živjeli. No, Pavica nije samo opisivala socijalne teme, ona je bila aktivistica koja je pokretala akcije i sudjelovala u akcijama čiji je cilj bio pomaganje siromašnima. Bila je velika zaljubljenica u prirodu, planinarka, skijašica. Zaista, kada promislimo, teško da ćemo danas naći uspješnu poslovnu ženu, umjetnicu, humanitarku, zaštitnicu prirode. I zato je Pavica Hrazdira žena koja zaslužuje divljenje i koja može biti uzor svim ženama današnjice. Kako bi Ivančane, a posebno Ivančanke prisjetili na lik i djelo ove posebne žene, Udruga udomitelja „Nada“ će uoči Majčinog dana, 12.05.2018. godine, organizirati druženje za žene pod nazivom „Žene za žene“ na kojem će se žene upoznati sa životom Pavice Hrazdira i to kroz crtice iz njezinog života koje će prenijeti osobe koje su je osobno poznavale.

facebook.com

SRETAN DAN ŽENA Drage žene svih dobi, zvanja, zanimanja, bez obzira od kuda dolazite, čime se bavite i koji su vaši životni pozivi, želimo vam sretan Dan žena. Želimo da vam je svaki dan poseban jer je svaki dan novi izazov i prilika za nove stvari. Bez obzira čime se trenutno bavite, znajte da ste posebne, da ste važne. Nikada nemojte umanjivati svoje sposobnosti, trud i rad jer upravi vi ste kotačić jednog velikog mehanizma bez kojeg svijet ne bi bio isti. Svaka od vas posebna je, lijepa i uspješna na svoj način. I uvijek ostanite jedinstvene i posebne jer ljepota livade je u raznolikom cvijeću tako i vi ostanite svoje jer ste savršene upravo takve kakve jeste.

facebook.com

Prikazivanje filma „Sad ti je žao“ Za učenike sedmih i osmih razreda OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog iz Ivanca jučer je u ivanečkom kinu bilo organizirano prikazivanje filma „Sad ti je žao“. Cilj prikazivanja filma bila je senzibilizacija učenika o međuvršnjačkom nasilju. Što je sve nasilje, koji su njegovi oblici i ono najvažnije, koje su nažalost njegove posljedice. Sudeći prema reakcijama djece, film ih je itekako potaknuo na promišljanje te vjerujemo da će od sada i oni sami više pažnje posvetiti tom problemu. Osim za djecu, ovaj film je bio poučan i za nas odrasle, učitelje, nastavnike, profesore, sve koji na bilo koji način radimo s djecom. Poruka filma je da više vremena provodimo s djecom, da osluškujemo njihove potrebe i ono najvažnije, da ne zatvaramo oči, da ne umanjujemo problem i ne „guramo ga pod tepih“, nego da reagiramo odmah, da izbjegnemo teške i dugoročne posljedice zbog kojih bi nam bilo žao...Reagirajmo, prevenirajmo, nemojmo dopustiti da bude prekasno. Film je prikazan zahvaljujući financijskoj podršci Grada Ivanca, a na inicijativu Kluba mladih Udruge udomitelja „Nada“ Ivanec. Ovu inicijativu podržali su i članovi Savjeta mladih Grada Ivanca. Pozivamo sve da pogledaju ovaj realni, životni film iz kojeg možete jako puno naučiti. https://mojtv.hr/film/51855/sad-ti-je-zao.aspx

facebook.com

DAN RUŽIČASTIH MAJICA U učionici za pomoć u učenju i ove smo godine obilježili Dan ružičastih majica. Nažalost, vršnjačko nasilje je u porastu i sve je veći društveni problem. Najnovija istraživanja pokazuju kako je u Hrvatskoj skoro svako treće dijete žrtva nasilja, a zabrinjavajuća je činjenica da je 80% djece bilo žrtva ili zlostavljač. Svjesni smo činjenice da djeca sve više vremena provode sami, ispred televizora, računala, na društvenim mrežama gdje su im dostupni brojni nasilni sadržaji. Budućnost svijeta nisu materijalna dobra, budućnost su djeca, zdrave i odgovorne osobe na kojima svijet ostaje. Zato je odgovornost svih nas da se više posvetimo djeci, da im damo svoje vrijeme i da ih učimo pravim životnim vrijednostima, a posebno tome koliko je važno pomagati jedni drugima jer kroz zajedništvo stvaramo bolji svijet. Važno je djeci poslati poruku da nasilje nikada nije rješenje.

facebook.com

ODGOĐENO prikazivanje filma u Kinu Ivanec povodom Dana ružičastih majica Kako je zbog lošeg vremena za sutra odgođena nastava u svim osnovnim i srednjim školama u Varaždinskoj županiji, ODGOĐENO je i prikazivanje filma povodom Dana ružičastih majica. Film "Sad ti je žao" biti će prikazan 06.03. u 18:00 sati u Kinu Ivanec za učenike sedmih i osmih razreda OŠ Ivanec.

facebook.com

DAN RUŽIČASTIH MAJICA Udruga udomitelja „Nada“ i ove se godine u suradnji s Osnovnom školom Ivana Kukuljevića Sakcinskog uključila u obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja, poznatijeg kao Dan ružičastih majica koji se obilježavanja zadnje srijede u mjesecu veljači što je ove godine 28.02. Članovi Kluba mladih Udruge udomitelja „Nada“, Gradu Ivancu uputili su inicijativu da se Dan ružičastih majica obilježi prikazivanjem filma „Sad ti je žao“ čija je tema vršnjačko nasilje. Cilj prikazivanja filma je senzibilizacija učenika sedmih i osmih razreda osnovne škole o pojavnim oblicima vršnjačkog nasilja i njegovim štetnim posljedicima. Grad Ivanec i Pučko otvoreno učilište podržali su ovu inicijativu te će dana 28.02.2018. s početkom 18:00 sati biti prikazivanje filma na kojem se prisustvovati učenici osnovne škole, a poziv je upućen i članovima Savjeta mladih kako bi ujedno i oni sami u svojoj sredini senzibilizirate mlade o ovome problemu. https://mojtv.hr/film/51855/sad-ti-je-zao.aspx

facebook.com

Udruga udomitelja „Nada“ zahvaljujući podršci Varaždinske županije u svojem stručnom timu ima i psihologinju koja pruža psihosocijalnu podršku djeci i udomiteljima. Psihologinja je ujedno i članica mobilnog tima te pruža podršku udomiteljskim obiteljima i u okviru njihovog doma pa povodom tjedna psihologije s vama dijelimo djelić atmosfere iz jedne naše udomiteljske obitelji.

facebook.com

SNJEGOVIĆ UDOMIO MEDVJEDIĆA Naš snjegović možda nije najveći, ali ima definitivno najljepše oči i veliko srce. Uz pomoć Ele i Filipa članova Kluba mladih naše udruge Snjegović je prigrlio i udomio medvjedića. :)

facebook.com

SRETNO VAM VALENTINOVO Dragi naši, volite se, ljubite, nek vas pogodi strelica našeg Kupida da letite na krilima ljubavi 🙂 Želimo vam sretno Valentinovo. Hvala našoj Stelli koja je kolekciju likova obogatila i s ovim predivnim zaljubljenim parom.

facebook.com

I ove godine su pticice na svojoj svadbi imale veliku ukusnu tortu ukrasenu na tradicionalni nacin. Hvala nasoj volonterki Maji Babic koja je i ove godine uz pomoć Filipa napravila veliku tortu . Tortu za koju se ne zna je li bila ljepša ili bolja, osim jedne zamjerke, nestala je u trenu. 🙂 Za umjetnički dojam pripomogle su joj naša udomiteljica Anita Bahun i volonterka Ivana Ivanek. A da bi stigla sigurno do Ivanečkog parka pobrinuli su se Petar Herceg Rušec, Leon Matuza i Tihomir Ivanek: :)

facebook.com

Quiz